«Ο Φερέιρα είχε το θάρρος να προχωρήσει σε αναγκαίες αλλαγές στον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Με άκρως κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Αμπέλ Φερέιρα, ο Φαμπιάνο Φλόρα, τονίζοντας πως η εικόνα του ΠΑΟΚ πιστώνεται στις αλλαγές του προπονητή που έκρινε πως ήταν απαραίτητες.
Πηγή: sdna.gr
«Ο Φερέιρα είχε το θάρρος να προχωρήσει σε αναγκαίες αλλαγές στον ΠΑΟΚ»

Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΠΑΟΚ - Μπενφίκα, αναλύοντας κυρίως τον τρόπο παιχνιδιού του Δικεφάλου και τα όσα θα πρέπει να προσέξει απέναντι στους συμπατριώτες του. Μάλιστα, στάθηκε και στην πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας, απονέμοντας τα εύσημα στον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος αντιλήφθηκε πως θα έπρεπε να γίνουν αναγκαίες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του.

Όπως ανέφερε στην ανάλυσή του: «Θα είναι σίγουρα ένα καλό παιχνίδι. Δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Προβλέπω μια πολύ ισορροπημένη Μπενφίκα στην επίθεση και έναν συμπαγή ΠΑΟΚ με πέντε ποδοσφαιριστές στην άμυνα ζώνης, προσπαθώντας να αξιοποιήσει στο έπακρο τις αμυντικές ανισορροπίες της Μπενφίκα μέσω αντεπιθέσεων και γρήγορων επιθέσεων.

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League οφείλεται κυρίως στον Αμπέλ Φερέιρα. Είναι ο απόλυτα... υπεύθυνος μαζί με το τεχνικό επιτελείο του. Είχε το θάρρος και την ταπεινότητα να συνειδητοποιήσει ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη. Δεν επιδιώκει την αλλαγή, αλλάζει τον εαυτό του πάντα με πειθαρχία, στόχο και αποφασιστικότητα.

Πιστεύω ότι εμείς, οι προπονητές, πολλές φορές πρέπει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη, γνωρίζοντας απόλυτα τι συμβαίνει γύρω μας. Αυτή η στιγμή, για μένα, είναι εξαιρετικά σημαντική, είναι μαγική, ειδικά όταν έχεις θετικά αποτελέσματα που προέρχονται από τις αλλαγές που έχεις κάνεις. Έτσι δημιουργούνται τα κίνητρα. Και νομίζω πως αυτό συνέβη με την ομάδα του Αμπέλ...

Μόνο ένα άτομο παθιασμένο και αφοσιωμένο στο έργο του θα μπορούσε να έχει αναπτύξει αυτές τις τακτικές συμπεριφορές. Ο φόβος δεν τον εμπόδισε να αντιμετωπίσει νέες καταστάσεις, ξέρει πολύ καλά τί του ταιριάζει. Όπως είπε πρόσφατα ο Αμπέλ, το να προκριθείς στους ομίλους του Champions League δεν πρέπει να είναι ένα όνειρο, αλλά ένας στόχος.

Πιστεύω ότι αν καταφέρουν να ελέγξουν τις στιγμές του παιχνιδιού λίγο καλύτερα, ειδικά σε φάση άμυνας, μπορούν να δημιουργήσουν πολλές δυσκολίες στην Μπενφίκα. Παρά το γεγονός ότι δέχτηκε μόνο ένα γκολ στους πέντε τελευταίους επίσημους αγώνες, καταλαβαίνω ότι η μεσαία γραμμή σε συνδυασμό με την επίθεση δεν ρολάρει όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά κενά στον άξονα. Κάτι που έχει ως συνέπεια να «σπάει» η αμυντική ζώνη των πέντε γιατί αναγκάζει τις πλευρές να ανεβαίνουν και να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο.

Απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως η Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να ρισκάρει τόσο πολύ στην αμυντική του λειτουργία. Στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Μπεσίκτας, που η ομάδα έπαιξε μόνο με δύο κεντρικούς χαφ, δημιούργησε πρόβλημα στον αμυντικό τομέα. Η Μπενφίκα θα περιμένει αυτή την ανισορροπία στο κέντρο του ΠΑΟΚ και θα παίξει με κάθετες πάσες και ανάμεσα στις γραμμές και τότε θα ανοίξει την ταχύτητα του παιχνιδιού κοιτώντας το κενό στο κέντρο, όπως έγινε αυτή τη Κυριακή στο ματς απέναντι στην Μπόρνμουθ».

Διαβάστε ακόμη...