Τα διαθέσιμα όπλα του Φερέιρα

Από paok24.com:Η χρονιά ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ και το μεγαλύτερο ερωτηματικό ήταν οι τραυματίες παίκτες και πόσοι θα είναι έτοιμοι για τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Πηγή: paok24.com
Τα διαθέσιμα όπλα του Φερέιρα

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμεινε εκτός της διεκδίκησης του τίτλου από νωρίς στα play-off (ένεκα και η τιμωρία που εν τέλει αναιρέθηκε από το ανώτατο δικαστήριο), αλλά μέσα σε όλα του τα αγωνιστικά και μη προβλήματα πήρε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Κι αν η ΑΕΚ ήταν στην δεύτερη θέση, το διπλό στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού και η ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έδωσαν το πλεονέκτημα στο Δικέφαλο.

Σε όλα όμως τα play-off ο Αμπέλ Φερέιρα χρειάστηκε να ανοίξει κατά πολύ το ροτέισον της ομάδας, με επιλογές όπως ο Στοχ και ο Ροντρίγκο Σοάρες που είχαν ελάχιστες συμμετοχές μέσα στη σεζόν, αλλά και οι νεαροί Μιχαηλίδης, Μιχάι και Τζόλης που επίσης δεν είχαν δει την 11άδα του στο κύπελλο ή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Για να μπουν αυτοί στην 11άδα του ΠΑΟΚ, σημαίνει ότι έλειπαν βασικά γρανάζια της ομάδας, όπως ο Κρέσπο, ο Βιεϊρίνια, ο Μίσιτς, ο Ντόουγκλας Αούγκουστο, ο Ζαμπά, ο Πέλκας, μέχρι και ο Ίνγκασον σε μερικά παιχνίδια. Τι κάνουν όμως όλοι οι παίκτες που πριν από έναν μήνα ήταν εκτός ρυθμού και εκτός αποστολή.

Πέραν του φευγάτου Βέρνμπλουμ, ο Βιεϊρίνια ακόμα είναι ελεύθερος. Μπορεί η λογική να λέει ότι ο Πορτογάλος πρέπει να μείνει και η περίπτωση του καθυστερεί εις βάρος του ΠΑΟΚ και του ιδίου, αλλά όπως κι αν έχει δεν λογίζεται στους διαθέσιμους.

Στους παίκτες του ρόστερ τώρα, στην άμυνα και ο Ίνγκασον και ο Κρέσπο είναι απόλυτα έτοιμοι από το ιατρικό δελτίο. Έτσι ο ΠΑΟΚ έχει 5 στόπερ έτοιμους για το μεγάλο παιχνίδι και το βάρος πέφτει στις επιλογές του ιδίου του Φερέιρα εάν θέλει να βάλει τον Ισπανό αρχηγό του ΠΑΟΚ και τον Ισλανδό διεθνή στην 11άδα ή θα κρατήσει την 3άδα που τελείωσε τα play-off.

Στον άξονα και γενικότερα στην μεσαία γραμμή τα προβλήματα είναι 3. Οι πρώτοι δύο είναι μακροχρόνιοι απόντες Μίσιτς και Ντόουγκλας. Και οι δύο παίκτες δεν θα υπολογίζονται για τους επόμενους 1-2 μήνες και έτσι η κατάσταση τους θα επανεκτιμηθεί όπως θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και πάλι σε πρόγραμμα της ομάδας. Από την άλλη ο Ροντρίγκο Σοάρες έχασε μερικές προπονήσεις στο Πήλιο και στη Θεσσαλονίκη και για αυτό το λόγο είδαμε στη θέση του δεξιού φουλ μπακ είτε τον Λημνιό, είτε τον Μάτος. Ο Βραζιλιάνος που πέρσι έδειξε

κάποια πράγματα μόνο στα play-off, μπορεί ιατρικά να είναι έτοιμος, αλλά του λείπει η ένταση από τις προπονήσεις και έτσι δεν φαίνεται να κερδίζει την μάχη για την μάχη της Τρίτης.

Τέλος οι δύο παίκτες που είχαν και αυτοί τα δικά τους μικρά ή μεγάλα προβλήματα ήταν ο Πέλκας και ο Ζαμπά. Εξ αρχής ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, μετά από την πολύμηνη του ταλαιπωρία, το πόδι του δεν έχει επανέλθει πλήρως στα δεδομένα που τον είχαμε συνηθίσει και για αυτό το λόγο στο φιλικό με τον Βόλο αντικαταστάθηκε νωρίς. Η κατάσταση του θέλει προσοχή και δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Η έναρξη των συνεχόμενων υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ θα είναι σε έναν μήνα από σήμερα και έτσι οι περισσότεροι στο προπονητικό και ιατρικό τιμ της ομάδας δεν θέλουν να ρισκάρουν μία πιθανή υποτροπή, μετά και την περιπέτεια του παίκτη την περσινή σεζόν που τον κράτησε εκτός ομάδας 8 μήνες και κάτι.

Τέλος ο έτερος αρχηγός του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Πέλκας φαίνεται να είναι έτοιμος στο 100% για αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Ο τραυματισμός του πέρασε μέσα στην περίοδο των play-off, στην προετοιμασία είχε κάποιες ημέρες αποφόρτισης από το βαρύ πρόγραμμα και οι συμμετοχές του στα φιλικά έδειξαν ότι μπορεί να είναι μέσα στις επιλογές του Φερέιρα ακόμα και στο αρχικό σχήμα.

Με άλλα λόγια οι μοναδικοί παίκτες που δεν ξέρουμε εάν θα μπορούν να παίξουν στον αγώνα με την Μπεσίκτας είναι οι Ροντρίγκο και Ζαμπά, με τον ΠΑΟΚ να έχει παίκτες να καλύψει τις δύο θέσεις, ενώ βασικοί και σημαντικοί παίκτες της ομάδας όπως ο Κρέσπο και ο Πέλκας είναι και πάλι στις επιλογές του Φερέιρα δυναμώνοντας την ποιότητα και το βάθος της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...