Το πλήρες ρόστερ για τα νέα δεδομένα που έρχονται

Από paok24.com : Η ομάδα του ΠΑΟΚ έκλεισε πριν καλά καλά κλείσει ο Αύγουστος και όλοι πλέον περιμένουν τις εξελίξεις στην κατηγορία, αλλά και τη νέα σεζόν που έρχεται.
Πηγή: paok24.com
Το πλήρες ρόστερ για τα νέα δεδομένα που έρχονται

Πέρσι τέτοια εποχή ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε παίκτες, ούτε προπονητή. Για την ακρίβεια είχε μόνο τους Μαργαρίτη και Σχίζα, με το υπόλοιπο ρόστερ να κλείνει από τα τέλη Αυγούστου, έως τα μέσα του Σεπτέμβρη. Μαζί με τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις μέσα στον Αύγουστο, πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει και τον Κώστα Φλεβαράκη, ενώ φέτος όλα έγιναν γρήγορα και μάλιστα οι επιλογές της αγοράς είναι σαφώς καλύτερες, μιας και έγιναν σε περίοδο που οι παίκτες δεν είχαν κλείσει σε ομάδες, ανταγωνιστές του Δικεφάλου.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ πλέον με τον Κώστα Μέξα στον πάγκο, θα έχει τους Γκρίφιν, Λοβ, Τέρνερ, Μήτρου-Λονγκ, Χέρντον, Μπιτς στις θέσεις των ξένων και τους Μαργαρίτη, Παπαντωνίου, Κακλαμανάκη, Καμπερίδη, Καραγιαννίδη, Παπασαβόγλου και Ιατρίδη. Ένα ρόστερ με 6 ξένους παίκτες (ο Μήτρου-Λονγκ λογίζεται σαν ξένος ακόμα) και με 7 Έλληνες παίκτες (οι 3 νεαροί και άπειροι από την μεγάλη κατηγορία) είναι σίγουρα υπερπλήρες για τον ΠΑΟΚ και τη σεζόν που έρχεται.

Ο ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα (εάν γίνει όπως είναι τώρα) θα έχει στόχο την άνετη παραμονή και ότι άλλο προκύψει βαθμολογικά. Με τις 13 ομάδες και την μία να υποβιβάζεται, ο στόχος του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι άλλος πέραν από την οικονομική εξυγίανση της ομάδας και μία αξιοπρεπή πορεία, μιας και τα περσινά διδάγματα είναι τόσο κοντινά που δύσκολα θα ξεχαστούν.

Επίσης για όσους θεωρούν ότι το ρόστερ είναι φτωχό σε αριθμό και εμπειρία, θα πρέπει να θυμίσουμε στους πάντες, ότι ο ΠΑΟΚ φέτος δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, άρα ένα παιχνίδι την εβδομάδα και σίγουρα δύο ταξίδια λιγότερο στα νησιά. Ο ΠΑΟΚ τη νέα χρονιά θα έχει δύο εκτός έδρας αγώνες στη Θεσσαλονίκη, έναν στην Πάτρα, έναν στην Λάρισα, έναν στο Μεσολόγγι, έναν στην Ρόδο και 5 στην Αθήνα (Ιωνικός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Πανιώνιος και Περιστέρι). Ταξίδια σε Λήμνο και Κρήτη δεν θα έχει φέτος και έτσι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει άνετα την χρονιά με το ρόστερ των 10 παικτών που έχουν την εμπειρία της κατηγορίας και τους 3 νεαρούς που μπορούν να πάρουν και τις ευκαιρίες που θα ήθελαν για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία.

Έτσι οι φίλοι της ομάδας δεν έχουν να περιμένουν κάποια νέα κίνηση της ομάδας, με τον Κώστα Μέξα να περιμένει και την ένταξη των υπολοίπων 5 ξένων παικτών στην προετοιμασία, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη, όποτε και αν οριστεί το τζάμπολ της νέας σεζόν στην Basket League και στο κύπελλο Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη...