«Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, ο Ολυμπιακός έχασε. Τελεία και παύλα»

Aπό sfina.gr: Ο Τάκης Μπαλτάκος ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης του CAS που δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις του, σε δηλώσεις του σ ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: sfina.gr
«Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, ο Ολυμπιακός έχασε. Τελεία και παύλα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν το σκεπτικό εξέθεσε κάθε νομικό όργανο-δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα:

«Όσον αφορά στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν ακούστηκε δύο φορές είναι ξεκάθαρη η απόφαση και το σκεπτικό. Δέχθηκε όλα τα επιχειρήματά μας το CAS και το υπόμνημα στο οποίο είχαμε δουλέψει πάρα πολύ και ήταν καταλυτικό. Το μόνο δικαστήριο που δεν μπορεί να προσπεραστεί, είναι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Η απόφασή του έλεγε ότι δεν είναι δεσμευτική η εισήγηση. Το CAS είπε ότι δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το Διοικητικό Εφετείο».

Για την αναγνώριση από πλευράς του CAS της κυβερνητικής παρέμβασης:

«Δεν θέλω να μπω τόσο πολύ σ' αυτό. Συνεργάστηκα ως δικηγόρος με τον ΠΑΟΚ. Θα το έκανα με άλλες ιδιότητες. Δεν θα το σχολιάσω. Με βάση το σκεπτικό και την απόφαση η υπόθεση έχει τελειώσει όχι τυπικά, ουσιαστικά. Υπάρχει ένα στάδιο ακόμη. Παρακαλούσαμε να μπουν στην ουσία οι Έλληνες δικαστές. Αυτό που επιδιώκαμε επετεύχθη στο CAS. Δεν υπάρχει πολυιδιοκτησία».

Για τα επόμενα (τυπικά) βήματα της υπόθεσης:

«Αναμένουμε την Επιτροπή Εφέσεων. Νομίζω στις 9 Οκτωβρίου είχε κάνει αναφορά η ΕΠΟ. Να μπουν στην ουσία και να δούμε αν κάποιος που μπορεί να αγοράσει ένα ξενοδοχειάκι και κάποια γηπεδάκια μπορεί να ασκεί επιρροή στον Πανόπουλο και τον Συγγελίδη. Δεν υπάρχει πολυιδιοκτησία, είναι ξεκάθαρο. Η Επιτροπή Εφέσεων είναι υποχρεωμένη να πάρει θέση. Το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός δεν το γνωρίζω. Είναι σίγουρο ότι η υπόθεση έχει κριθεί ως προς το ουσιαστικό της κομμάτι, όχι ακόμη και στο τυπικό της: Ο Ολυμπιακός έχασε, ο ΠΑΟΚ κέρδισε, τελεία και παύλα».

Διαβάστε ακόμη...