Ήττα ντροπή στη Μηχανιώνα! (1991)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα 18/8/1991, ο ΠΑΟΚ για τη φάση ων ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 αντιμετώπισε στη Μηχανιώνα τον Ποσειδώνα και γνώρισε ντροπιαστική ήττα...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα ντροπή στη Μηχανιώνα! (1991)

Στην 50ή διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Στο παιχνίδι που έγινε στο ξερό γήπεδο της Μηχανιώνας, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον Μπλάζεβιτς στον πάγκο του και τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες για να σκοράρουν με τον Αθανασίου στο 4' (μόλις άουτ το σουτ του), τον Παρασκευόπουλο στο 28' (απέκρουσε δύσκολα ο Τερζής) και τον Ακλασή στο 32'.

Το σκορ άνοιξε στο 34' ο Μπουρδαμής ευστοχώντας στο πέναλτι που κέρδισε ο Ζαρογιάννης από τον Μητσιμπόνα και ισοφάρισε λίγο αργότερα ο Λεοντιάδης στο 43' μετά από συνδυασμό Τουρσουνίδη - Σκαρτάδου - Μπορμπόκη.

Στο 49' ο Καραβασίλης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Λεοντιάδη, ενώ στο 65' ο Σκαρτάδος τραυματίστηκε στο κεφάλι και παρέμεινε για πέντε λεπτά εκτός γηπέδου, επανήλθε με επίδεσμο, αισθάνθηκε ζάλη και ξαναβγήκε αλλά στη συνέχεια ένιωσε καλύτερα και συνέχισε να αγωνίζεται!

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν στη συνέχεια άλλα δύο γκολ, με φωτοβολίδα του Τράκα στο 74' και σουτ του Καστανίδη στο 83', για να μειώσει ο Σκαρτάδος στο 86' και να διαμορφωθεί το τελικό 3-2.

Στην τελευταία πάντως φάση του ματς ο Νοτίδης στο 89' απέτρεψε την ισοφάριση σε πολύ επικίνδυνη σέντρα - σουτ του Τουρσουνίδη.

Μετά τη λήξη του αγώνα τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ πολιορκήθηκαν από εξαγριωμένους οπαδούς οι οποίοι ήταν πυρ και μανία με τον τότε πρόεδρο της ομάδας Θωμά Βουλινό και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Οι συνθέσεις:

Ποσειδώνας: Καραβασίλης, Παρασκευόπουλος, Καραδόπουλος (61' Τράκας), Αθανασίου, Νοτίδης, Βαζάκας, Ακλάσης, Μπουρδαμής, Σταμίδης, Κουτσιαφάρας (70' Κατσανίδης), Ζαρογιάννης.

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Στεργίου, Οικονομίδης (Πλίτσης), Μυλωνάς (Λεοντιάδης)

Παρά το κακό ξεκίνημα στον θεσμό, ο Δικέφαλος πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση με 5 βαθμούς, έναν λιγότερο από την ομάδα της Μηχανιώνας. Μια χρονιά που ξεκίνησε τόσο στραβά για την ομάδα μας, παραλίγο να φέρει την κατάκτηση του Κυπέλλου!

Δείτε τι έκανε ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια της διοργάνωσης:

Β' γύρος:
Πάτρα - ΠΑΟΚ 0-1 νίκη εκτός και 3-1 στην Τούμπα

Γ΄ γύρος
ΠΑΟΚ - Κόρινθος 3-0 και 0-0

Ποημιτελικός
Δόξα Δράμας - ΠΑΟΚ 2-0 (ήττα στη Δράμα) και νίκη με 4-0 στην Τούμπα!

Ημιτελικός:
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 ήττα στην Αθήνα και στην Τούμπα νίκη με 3-0 στην παράταση!

Τελικός (διπλός):
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1 και ήττα στο τηγάνι με 2-0

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...