Φιλική πεντάρα με Λες Σάνον στην 11άδα!

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 18/8/1974, ο ΠΑΟΚ νίκησε την Κοζάνη σε φιλικό παιχνίδι, έχοντας τον Λες Σάνον να αγωνίζεται σε θέση δεξιού μπακ και τον Γιάννη Στέφα εξτρέμ ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Φιλική πεντάρα με Λες Σάνον στην 11άδα!

Ο Δικέφαλος εκείνο το καλοκαίρι έκανε μέρος της προετοιμασίας του στην περιοχή αυτή της κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας φιλικά παιχνίδια με ομάδες της περιοχής.

Αρχικά με την Κοζάνη την οποία κέρδισε στις 16/8, με 5-0 (Ασλανίδης (2), Κούδας, Σαράφης, Γκουερίνο), ενώ την επόμενη (17/8) επικράτησε του Πτολεμαίου Κοζάνης με 6-2 (Γκουερίνο 2, Κούδας, Ασλανίδης, Παρίδης, Σαράφης)

Στο δεύτερο φιλικό που δόθηκε σαν σήμερα στις 18/8/1974 ο Δικέφαλος φιλοδώρησε την αντίπαλό του και πάλι με πέντε γκολ δεχόμενος ένα! Ως εδώ τίποτε το αξοπερίεργο, καθώς η Κοζάνη ήταν μια ομάδα σαφώς κατώτερη.

Αυτό όμως που κέντρισε το ενδιαφέρον μας ήταν δύο πρόσωπα που αγωνίστηκαν στην 11άδα του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο φιλικό! Ο λόγος για τον Άγγλο τεχνικό μας, Λες Σάνον που έπαιξε δεξί μπακ και τον τερματοφύλακα Γιάννη Στέφα που αγωνίστηκε σαν εξτρέμ!

Ένα σκηνικό σίγουρα πρωτόγνωρο που κανείς από τους 3.000 θεατές της αναμέτρησης σίγουρα δεν ξέχασε και ανάγκασε το σκορ του παιχνιδιού να περάσει σε δεύτερη μοίρα!

Για την ιστορία και μόνο, ο ΠΑΟΚ είχε ασταμάτητους τους Παρίδη - Γκουερίνο, ενώ τα πέντε γκολ τα σημείωσαν οι: Γκουερίνο (19' - 43'), Παρίδης (37' - 55'), Σαράφης 75'. Η Κοζάνη είχε δοκάρι στο 27' με τον Σίμπου και το γκολ της τιμής το πέτυχε στο 80' ο Κιουλτζής.

Οι συνθέσεις:

Κοζάνη: Μίντσης, Ποιμενίδης, Παπαγιαννίδης, Τσιρέκας, Μπαρντόλας, Δράμαλης, Σίμπος, Δεληγιώργης, Μακεδόνας, Κιουλτζής

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Σάνον, Τσιλιγκιρίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Σαράφης, Ασλανίδης, Γκουερίνο, Παρίδης, Κούδας, Στέφας

Διαβάστε ακόμη...