Αυτός είναι ο Ιμπίσεβιτς που θέλει ο ΠΑΟΚ! (pics&vids)

Όπως  διαβάσατε πριν από λίγα λεπτά μέσω της SFINA.GR ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού με τον Βένταντ Ιμπίσεβιτς.
Πηγή: sfina.gr
Αυτός είναι ο Ιμπίσεβιτς που θέλει ο ΠΑΟΚ! (pics&vids)

Ο Δικέφαλος με βάση τις σχετικές πληροφορίες μας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον 36χρονο επιθετικό που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν με τη φανέλα της Χέρτα Βερολίνου.

Αυτός είναι ο Ιμπίσεβιτς που θέλει ο ΠΑΟΚ! (pics&vids)

Ο γεννημένος στο Vlasenica της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αναγκάστηκε κατά την παιδική του να μετακομίσει οικογενειακά στην Ελβετία και από εκεί στη συνέχεια στο Μισούρι των ΗΠΑ. Ωστόσο, και στις τρεις χώρες που έζησε ο Ιμπίσεβιτς έκανε αισθητή την παρουσία του, καθώς ήταν μέλος των τοπικών τμημάτων υποδομής.

Έτσι το 2004 βρίσκεται στους Chicago Fire Premier, με τους οποίους ωστόσο δεν πρόλαβε να αγωνιστική και πολύ, καθώς ο Βαχίντ Χαλίχλοτζιτς τον ανακαλύπτει και του προσφέρει θέση στο ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν. Στους Γάλλους, ο νεαρός τότε επιθετικός δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής και δίνεται δανικός στην Ντιζόν, με την οποία σε μια σεζόν σημειώνει δέκα γκολ σε 33 αγώνες. Δύο χρόνια μετά την μετακόμιση του στην Ευρώπη, ο Ιμπίσεβιτς φεύγει από το Παρίσι με προορισμό την Άαχεν και το καλοκαίρι του 2007 έρχεται σε συμφωνία με τη Χόφενχάιμ, η οποία τότε αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία. Με το ταλέντο του να ξεχωρίζει, ο χαρισματικός επιθετικός γίνεται εκ των ηγετών της ομάδας και οδηγεί τον σύλλογο στην άνοδο. Με τη φανέλα της Χόφενχαιμ θα αγωνιστεί για πέντε σεζόν, έχοντας συνολικά 48 γκολ σε 13 συμμετοχές.

Αυτός είναι ο Ιμπίσεβιτς που θέλει ο ΠΑΟΚ! (pics&vids)

 

Από εκεί το 2012 ο Βόσνιος βρίσκεται στην Στουτγκάρδη, ως ο βασικός επιθετικός της ομάδας, Σε τρία χρόνια παρουσίας ο Ιμπίσεβιτς μετράει στον σύλλογο 33 γκολ σε 86 αγώνες. Ωστόσο, την τελευταία σεζόν του συμβολαίου του το περνάει στη Χέρτα, με την οποία σημειώνει δέκα καθοριστικά γκολ για την σωτηρία.  Η  Χέρτα το καλοκαίρι ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς του και τον μετατρέπει σε ηγέτη της. Από το 2016 μέχρι και το τέλος της περσινής σεζόν, ο Ιμπίσεβιτς ήταν το σημείο αναφοράς την ομάδας, με 35 γκολ σε 112 αγώνες όλων των διοργανώσεων.

Σε εθνικό επίπεδο, αφού πρώτα πέρασε από τις μικρές εθνικές ομάδας, το 2007 κάνει το ντεμπούρο του με τη φανέλα των ανδρών. Αποσύρεται το 2018 με 28 γκολ σε 83 συμμετοχές,  έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Τζέκο.

 

 

Διαβάστε ακόμη...