Η ανάλυση της Μπεσίκτας: Δυνατά και αδύναμα σημεία του αντιπάλου του ΠΑΟΚ (vid)

Από repress.gr : Η τουρκική Μπεσίκτας θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και το Repress πιάνει δουλειά για μια ακόμα tactical analysis.
Πηγή: repress.gr
Η ανάλυση της Μπεσίκτας: Δυνατά και αδύναμα σημεία του αντιπάλου του ΠΑΟΚ (vid)

Οι «αετοί» αν και τερμάτισαν στην τρίτη θέση, εκμεταλλεύτηκαν την τιμωρία της Τράμπζονσπορ από την UEFA (που τερμάτισε δεύτερη) και πήραν το εισιτήριο για τα αστέρια.

Οι σημαντικές απώλειες

Βέβαια σε σχέση με την περσινή σεζόν έχει χάσει αρκετούς από τους βασικούς της παίκτες. Αποχώρησαν οι δυο πλάγιοι μπακ (ο δεξιός Γκονούλ και ο αριστερός Ερκίν αμφότεροι στην Φενερμπαχτσέ), οι δυο βασικοί αμυντικοί χαφ (ο Ελνενί, του οποίου έληξε ο δανεισμός από Άρσεναλ, και ο αρχηγός Χάτσινσον που έμεινε ελεύθερος) και ο βασικός σέντερ φορ Μπουράκ Γιλμάζ στη Λιλ. Επίσης έχασε και τους Μπόατενγκ και Ντιαμπί που έδιναν λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή, των οποίων ο δανεισμός έληξε από Φιορεντίνα και Σπόρτινγκ αντίστοιχα.

Η τρίαδα – φωτιά πίσω από τον φορ

Προπονητής είναι ο Σεργκέν Γιαλτσίν, ο οποίος προτιμάει να παίζει με σχηματισμό 4-2-3-1. Η δύναμη της ομάδας είναι οι γρήγοροι εξτρέμ που διαθέτει (Λενς δεξιά και Ενκουντού αριστερά) καθώς και το δεκάρι Λιάιτς.

Προσπαθεί να σκοτώσει τον αντίπαλο με κάθετο παιχνίδι

Στην επιθετική φάση, επιδιώκει το κάθετο παιχνίδι περνώντας τη μπάλα στο μεσοδιάστημα κυρίως το Λιάιτς, και από εκεί ψάχνουν κάθετη πάσα στο χώρο για τους εξτρέμ ώστε να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους. Για τον ίδιο λόγο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση.

Το αργό κέντρο άμυνας

Όσον αφορά τις αδυναμίες, το κέντρο της άμυνας είναι ιδιαίτερα αργό. Οι στόπερ Βίντα και Ρόκο είναι ψηλοί και κατά συνέπεια δυνατοί στις εναέριες μονομαχίες, όμως χαμηλά έχουν προβλήματα απέναντι σε ομάδες με γρήγορους επιθετικούς που παίζουν κάθετα.

Στο βίντεο που ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση της Μπεσίκτας, μέσω του οποίου καταγράφεται ο τρόπος παιχνιδιού της.

Μπορεί κάποιοι από τους παίκτες που αγωνίζονται στα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση να έχουν πλέον αποχωρήσει, όμως αυτό δεν αλλάζει τον τρόπο σκέψης του προπονητή της, Σεργκέν Γιαλτσίν, που θα επιδιώξει με τους παίκτες που έχει, να εφαρμόσει τις αρχές του παιχνιδιού της ομάδας του.

Διαβάστε ακόμη...