«Η Μπεσίκτας δεν είναι έτοιμη, υπάρχει ανησυχία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο δημοσιογράφος της Milliyet, Serdar Saridag, που εργάζεται ως ρεπόρτερ της Μπεσίκτας, μίλησε στο SDNA για την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ αλλά και για την ιδιόμορφη κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι «αετοί» της Τουρκίας: Οι οικονομικές δυσκολίες, η «μάχη» με το χρόνο και οι απώλειες!
Πηγή: sdna.gr
«Η Μπεσίκτας δεν είναι έτοιμη, υπάρχει ανησυχία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»

Είναι σαφές πως η Μπεσίκτας καλείται να πατήσει γκάζι καθώς δεν έχει ξεκινήσει καν την προετοιμασία της, την ώρα που το ρόστερ της έχει αποδυναμωθεί ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση κομβικών παικτών. Η κλήρωση με τον ΠΑΟΚ βρίσκει τους Τούρκους σε ένα δύσκολο μομέντουμ και όπως εκμυστηρεύτηκε ο ρεπόρτερ της ομάδας, η κατάσταση φαντάζει ανησυχητική:

«Με το που έγινε η κλήρωση, η πρώτη εντύπωση ήταν αυτή: H Μπεσίκτας κληρώθηκε με μια ισχυρή ομάδα. Το κυριότερο -όμως- είναι ότι η Μπεσίκτας ανησυχεί για την ημερομηνία του αγώνα. Αρκετοί παίκτες αποχώρησαν από το ρόστερ. Ο Μπουράκ Γιλμάζ υπέγραψε με τη Λιλ. Ο Κανέρ Ερκίν και ο Γκοκχάν Γκιονούλ πήγαν στη Φενέρμπαχτσε. Πρόκειται για σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Η Μπεσίκτας δεν είναι έτοιμη...».

Η τουρκική ομάδα θέλει να ενισχύσει πάση θυσία τη γραμμή κρούσης της, με τη διοίκηση της ομάδας να εστιάζει στο κενό που δημουργήθηκε στην επίθεση: «Στην Τουρκία, η Μπεσίκτας ήταν μία από τις ομάδες που σημείωσαν τα περισσότερα γκολ μετά την πανδημία του Covid-19. Στο κέντρο υπήρχε ο Μοχάμεντ Ελνένι που ήταν βαρόμετρο, αλλά αυτή τη σεζόν δεν θα είναι στην Μπεσίκτας επειδή ήταν δανεικός από την Άρσεναλ...»

Και δεν είναι μόνο ο Αιγύπτιος. Όπως σημείωσε ο Serdar Saridag, υπάρχει μια σειρά κομβικών παικτών που έχουν αποχωρήσει, αποδυναμώνοντας τους «ασπρόμαυρους» της Τουρκίας: «Κάριους, Μπουράκ Γιλμάζ, Κανέρ Ερκίν, Ελνένι, Ντιαμπί ήταν σημαντικοί παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα. Η Μπεσίκτας θα προσπαθήσει να ενισχυθεί πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, με επιθετικούς όπως ο Μπαλοτέλι, ο Ζε Λουίς ή ο Σεφέροβιτς».

Μιλώντας για την καμπάνια ενίσχυσης που πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ με στόχο η Μπεσίκτας να λάβει οικονομική «ανάσα», ο Τούρκος δημοσιογράφος παραδέχθηκε πως οι «αετοί» αντιμετωπίζουν προβλήματα και για να αγοράσουν παίκτες, θα πρέπει να πουλήσουν: «Ναι, η Μπεσίκτας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Υπήρξε μια καμπάνια ενίσχυσης χθες το βράδυ, αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι ο μεταγραφικός περιορισμός που έχει η Μπεσίκτας. Θα πρέπει να πουλήσει για να αγοράσει παίκτες...».

Και όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δύο περίπου εβδομάδες πριν την πρώτη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ, με την Μπεσίκτας να μην έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς την εικόνα των Τούρκων και κυρίως το αν και κατά πόσο θα προλάβουν να κινηθούν στην ποδοσφαιρική αγορά.

Όσο για τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία; Ο Serdar Saridag παραδέχθηκε πως θα είναι ένα ιδιαίτερο ματς λόγω της κατάστασης που επικρατεί, ωστόσο, «κατά την γνώμη μου, δεν υφίσταται πρόβλημα ανάμεσα στις ομάδες, τους παίκτες και τους οπαδούς, όσο ιδιαίτερο κι αν είναι το ματς».

Διαβάστε ακόμη...