Πολεμική ατμόσφαιρα σε φιλικά στην Ολλανδία (1987)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 10/8/1987, ο γενικός αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ (Τσιούλας), μιλώντας από την Ολλανδία, ήταν φοβερά εκνευρισμένος από τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον Δικέφαλο οι αντίπαλοί του στα φιλικά παιχνίδια ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πολεμική ατμόσφαιρα σε φιλικά στην Ολλανδία (1987)

«Ακόμη και ο πρόεδρος της Άλφεν να διαιτητεύσει στο μεταξύ μας φιλικό (με την Άλφεν στις 11/8/1987), είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να γίνουν τα ίδια τρομερά διαιτητικά λάθη, όπως στο ματς με την Φόλενταμ. Εκείνος ο Ολλανδός διαιτητής κάτι πρέπει να είχε εναντίον της χώρας μας! Δεν εξηγείται διαφορετικά η εχθρική του διαιτησία.

Σαν να μην έφτανε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, ιδιαίτερα αυτό των Άγγλων της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, των παικτών της Χάγης και το Ολλανδών της Φόλενταμ, στο τελευταίο αυτό παιχνίδι διαιτήτευσε ένας κύριος με μαύρο κουστούμι, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε δύο περιπτώσεις πέναλτι, από αυτές που διδάσκονται σε σχολές διαιτησίας και έδωσε δύο πέναλτι σε βάρος μας σε φάσεις φαντάσματα.

Μάλιστα στο 45' Ολλανδός παίκτης της Φόλενταμ γλίστρησε έξω από την περιοχή και σφυρίχτηκε πέναλτι! Τότε ήταν που ο Σκαρτάδος δεν άντεξε και φώναξε τους συμπαίκτες του να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο!

Είναι βέβαιο ότι θα αποχωρούσαμε, αλλά υπήρχε οικονομική δέσμευση γιατί τα παιχνίδια συμπεριλαμβάνονταν σε ένα τουρνουά. Για αυτό αναγκαστήκαμε να συνεχίζουμε μέχρι το 5-1.»

Πώς είδαν οι παίκτες το συγκεκριμένο παιχνίδι με την Φόλενταμ; «Επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός μεταξύ των παικτών. Είναι πολύ φυσικό αλλά με το να μαλώσεις δε βγαίνει τίποτε. Πρέπει να είσαι ψύχραιμος, έτοιμος να δεχτείς τα πάντα»

Υπήρχαν αντιδράσεις από ουδέτερους παρατηρητές; «Φυσικά και υπήρχαν, με αποκορύφωμα τη δήλωση του γνωστού διαιτητή Κάιζερ, που έτυχε να παρακολουθεί τον αγώνα. Ο κύριος αυτός, μας είπε, πρέπει να ξέρει ότι καθήκον του διαιτητή είναι να αποδίδει δικαιοσύνη! Και η δικαιοσύνη δεν έχει σύνορα. Απονέμεται όπου κι αν βρισκόμαστε. Αλλά δεν ήταν μόνο ο Κάιζερ κι άλλοι αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο»

Μετά το παιχνίδι με τη Φόλενταμ, φανερά στενοχωρημένος ήταν και ο Τάις Λίμπρεχτς. Δεν καταφέρθηκε κατά της διαιτησίας αλλά άφησε για αυτήν κάποιες αιχμές στην ομιλία του προς τους παίκτες.

«Δε μας ενδιαφέρει το σκορ, αν μας έσφαξε ή όχι ο διαιτητής. Ας χάνουμε με 10-0 και με 20-0. Αυτό που μετράει είναι άλλο. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, παίζουμε όπως πρέπει να παίζουμε! Αυτό είναι που μετράει»

Πλέον ο αριθμός των τραυματιών έφτασε στους έξι. Η ομάδα ταξίδεψε στην Ολλανδία με δύο τραυματίες (Αλαβάντα και Μαυρομάτη), άλλα «έχασε» στα φιλικά άλλους τέσσερις! Τον Μπανιώτη, τον Σερέτη, τον Μπάνον και τον Τσουρέλα...

Διαβάστε ακόμη...