Η πολωνική παροικία στην Τούμπα το 2002!

Από aspromavresistories.blogspot.com: Ο Μάρεκ Κοσμίνσκι ήταν ο 7ος Πολωνός παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά τους Μπότσιεκ, Ντιμκόφσκι, Πις, Σαμοτούλσκι, Μάινταν, Κουκιέλκα ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η πολωνική παροικία στην Τούμπα το 2002!

Ήρθε στον Δικέφαλο το καλοκαίρι του 2002, μαζί με τους συμπατριώτες του Μάινταν και Κουκιέλκα, καθώς ήταν άπαντες επιλογές του Άγγελου Αναστασιάδη, όπως και οι Κούτσης - Μάρκος - Ατματσίδης.

Παρεμπιπτόντως, ο τότε μεγαλομέτοχος (Μπάτμαν), άνοιξε την πόρτα συνεργασίας με την Γιουβέντους φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη τους Φονφανά - Σκαρντίνια, σε μια περίοδο στην οποία διαφαινόταν το τέλος της δικής του εποχής ...

Ο ηλικίας 31 χρονών Κοσμίνσκι, έχοντας 45 συμμετοχές με την Εθνική Πολωνίας, ήρθε στον ΠΑΟΚ μετά από ένα δεκαετές πέρασμα από ιταλικές ομάδες (Ουντινέζε, Μπρέσια, Ανκόνα), για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνάς μας, χωρίς να τα καταφέρει τελικά, μιας και κατέγραψε μόλις 9 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος.

Ο ίδιος πάντως όταν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε συνέντευξη που παραχώρησε σαν σήμερα στις 10/8/2002 ...

Γιατί αλήθεια επέλεξες τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσεις την καριέρα σου; "Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, πάντα με ενδιέφερε η προοπτική να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα, από τότε που είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός, αλλά τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη και είμαι πολύ χαρούμενος που θα ζω εδώ.

Ένας ακόμη λόγος ήταν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και μου έδειξαν ότι με θέλουν στην ομάδα. Ήταν αποφασιστικοί και με καλή διάθεση απέναντί μου. Συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα, χωρίς δυσκολία"

Για το αν έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, είπε: "Έχω παίξει σε ένα τουρνουά με την Μπρέσια πριν κάποια χρόνια στην Αθήνα και επίσης έχω αγωνιστεί με την Πολωνίας κόντρα στην Εθνική Ελλάδας"

Όσο γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ..: "Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πλησιάσει πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά δεν προχώρησε το θέμα. Όμως δε θέλω να συζητάω γι' αυτό, άλλωστε ανήκει πλέον στο παρελθόν. Σημασία έχει ότι τώρα είμαι εδώ, στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ"

Σε ερώτηση τι είχε μάθει για τον ΠΑΟΚ πριν αποφασίσει να έρθει στην ομάδα, απάντησε: "Ο ΠΑΟΚ δεν είναι άγνωστος στην Ευρώπη. Όλοι ξέρουν τον ΠΑΟΚ και τον θεωρούν υπολογίσιμη δύναμη. Μίλησα με τους δύο συμπατριώτες μου, τον Μάινταν και τον Κουκιέλκα. Ήμασταν μαζί στην Εθνική ομάδα.

Μου είπαν και αυτοί πολύ καλά λόγια για την ομάδα και τον προπονητή. Πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν τον πρώτο καιρό να προσαρμοστώ, αν και είμαι γενικά βολικός άνθρωπος από τη φύση μου και μπορώ εύκολα να αλλάζω περιβάλλον, χωρίς να δυσκολεύομαι ιδιαίτερα στην προσαρμογή"

Για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνε ο Μάινταν για να γίνει η μεταγραφή, σχολίασε: "Δεν το ήξερα αυτό, τον ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον του. Πρέπει να πω ότι είναι σπουδαίος τερματοφύλακας και πολύ καλός χαρακτήρας. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαστε συμπαίκτες στη νέα χρονιά"

Αναφερόμενος στον Άγγελο Αναστασιάδη, υπογράμμισε: "Ξέρω ότι είναι πολύ καλός τεχνικός και γνωστός στην Ευρώπη. Έχει πολύ καλό όνομα και σπουδαίο παρελθόν, άκουγα γι' αυτόν στην Ιταλία. Δυστυχώς δεν είχα τύχη να τον γνωρίσω και να μιλήσω μαζί του ακόμη. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Μακάρι να μπορέσω να τον βοηθήσω στα σχέδιά του για να με βοηθήσει και αυτός"

Για τους στόχους του με την ομάδα του ΠΑΟΚ: "Είμαι άνθρωπος που του αρέσει η σταθερότητα. Όπου και αν έχω πάει για να παίξω ποδόσφαιρο, έχω μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέντε χρόνια στην Ουντινέζε, τέσσερα στην Μπρέσια και ένα στην Ανκόνα.

Στόχος είναι να μείνω πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ, να παίξω καλό ποδόσφαιρο και να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Μέσα από τη διάκριση της ομάδας θα έρθει και η δική μου διάκριση. Ένας ποδοσφαιριστής ποτέ δεν ικανοποιείται, πάντα θέλει να νικάει, πάντα θέλει να χαίρεται επιτυχίες"

Για το αν αισθάνεται κούραση λόγω των αγώνων της Εθνικής Πολωνίας στην οποία συμμετείχε, είπε: "Σταμάτησα στις 15 Ιουλίου όταν τελείωσαν οι υποχρεώσεις με την Εθνική Πολωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξεκουράστηκα για κάποιο χρονικό διάστηκα και έπειτα άρχισα ατομικές προπονήσεις σε πολύ καλούς ρυθμούς, εδώ και τρεις εβδομάδες.

Πιστεύω πως αν πάνε όλα καλά σε δύο εβδομάδες θα είμαι απόλυτα έτοιμος. Το 100% των δυνατοτήτων μου θα έρθει μετά από μερικά παιχνίδια. Είμαι καλά, αισθάνομαι δυνατός αλλά πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή"

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται: "Μπορώ να αγωνιστώ σε πολλές θέσεις, δεν έχω πρόβλημα. Στην Εθνική αγωνίστηκα σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Αριστερό μπακ, κεντρικός αμυντικός και αμυντικό χαφ. Αυτή που προτιμώ πάντως είναι του αριστερού μπακ - χαφ"

Τέλος για τον απαιτητικό κόσμο της ομάδας δήλωσε: "Έχω ακούσει και εγώ ότι η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Του συμπαραστέκεται σε κάθε αγώνα και δημιουργεί όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι κάτι που θέλω να νιώσω κι εγώ. Να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να οδηγήσουμε την ομάδα στο Champions League"

Διαβάστε ακόμη...