Η μεταγραφή του "τσέλιγκα" στον ΠΑΟΚ (1978)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου του 1978 (29/7), ο κοκκινομάλλης Θόδωρος Αποστολίδης γινόταν –στα 26 του χρόνια- παίκτης του ΠΑΟΚ, προερχόμενος από την Καστοριά...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η μεταγραφή του "τσέλιγκα" στον ΠΑΟΚ (1978)

Για τη μεταγραφή του Αποστολίδη, η διοίκηση του Δικεφάλου τήρησε μεγάλη μυστικότητα μέχρι και την εκπνοή σχεδόν, της μεταγραφικής περιόδου. Μόνο τρεις άνθρωποι ήξεραν το θέμα:

Ο Παντελάκης, ο Μαρτινίδης και ο Βεζυρτζής, οι οποίοι έφυγαν την Παρασκευή (28/7) το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκαν και τους όριζε το σημείο και την ώρα, όπου θα γινόταν οι διαπραγματεύσεις. Ήταν ένα μέρος ουδέτερο που μοίραζε την απόσταση Καστοριάς – Θεσσαλονίκης. Το ραντεβού ήταν στο Ξενία της Έδεσσας.

Επικεφαλής των Καστοριανών ήταν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου (Γάλλιος), ο οποίος είχε τη συγκατάθεση των άλλων μελών για να δοθεί ο παίκτης μόνο στον ΠΑΟΚ, μια απόφαση που πάρθηκε μετά από τρίωρη συνεδρίαση.

Στη συνάντηση που έγινε στο Ξενία, προς στιγμή η μεταγραφή πήγε να ναυαγήσει και χρειάστηκε μαραθώνια συζήτηση τεσσάρων ωρών, για να φτάσουν οι δύο πλευρές σε τελική συμφωνία!

Σαν σήμερα στις 6/8/1978, ο Αποστολίδης μιλώντας για τη μεταγραφή του είχε πει...

«Είναι γεγονός ότι δεν περίμενα να καταλήξω στον ΠΑΟΚ, μου φαίνεται απίστευτο. Από αλλού περίμενα προτάσεις και από αλλού ήλθε. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα υπέγραφα στον Ολυμπιακό ή στην ΑΕΚ. Ο πρώτος είχε ενδιαφερθεί για μένα και πέρυσι, ενώ με την ΑΕΚ είχα δώσει μερικά φιλικά παιχνίδια»

Όσο για τη μεταγραφή του είπε: «Όλον αυτό τον καιρό δεν είχα καμία επαφή με τον σύλλογό μου, την Καστοριά. Είχα φύγει από την πόλη τρεις εβδομάδες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και παραθέριζα στη Νέα Καλλικράτεια.

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα έκανα μερικές προσπάθειες να έλθω σε τηλεφωνική επαφή με τους διοικούντες στην Καστοριά, αλλά δεν τα κατάφερα. Με πληροφόρησαν όμως μερικοί φίλοι, ότι είχε δείξει ενδιαφέρον για μένα ο ΠΑΟΚ. Και από αυτήν την πληροφορία έφτασα στο σημείο να γίνω παίκτης του.

Το πρωί του Σαββάτου (29/7), πήρα τηλέφωνο τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Και ευτυχώς που τον πήρα γιατί έψαχναν να με βρουν. Αυτός μου είπε ότι έχει πάρει τη μεταγραφή μου από την Καστοριά και πρέπει να πάω στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψω το συμβόλαιο.

Έφυγα αμέσως από τη Νέα Καλλικράτεια και πήγα κατευθείαν στο κατάστημα του κ. Παντελάκη, όπου και υπέγραψα δελτίο και συμβόλαιο. Έτσι κατέληξα στον ΠΑΟΚ, κάτι που ήταν η μεγάλη μου επιθυμία, γιατί εδώ είναι το σπίτι μου και οι γονείς μου»

Και κατέληξε λέγοντας: «Αποτελεί τιμή για μένα που κατέληξα στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας! Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους νέους συμβούλους της Καστοριάς που εξέτασαν από άλλη σκοπιά το θέμα της μεταγραφής μου. Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω όλους τους παλιούς συμπαίκτες μου για τη συμπάθεια που μου έδειξαν.

Τελειώνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι τόσο οι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς όσο και οι παράγοντες της ομάδας αξίζουν συγχαρητήρια αφού επί τόσα χρόνια κατορθώνουν να κρατάνε στην Α' Εθνική την ομάδα μιας πόλης, που έχει μόνο 18.000 κατοίκους»

Το who is who του Θόδωρου Αποστολίδη ...

Γεννήθηκε το 1952 (26/9) και πριν έρθει στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για μια τριετία (1975-1978) στην Καστοριά. Με τη φανέλα του Δικεφάλου αγωνίστηκε σε 113 παιχνίδια πρωταθλήματος και σκόραρε σε τρία από αυτά.

Σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) κατέγραψε συνολικά 143 συμμετοχές πετυχαίνοντας 6 τέρματα.

Το χρώμα των μαλλιών του αλλά και το παρουσιαστικό του, του έδωσαν τα παρατσούκλια «κόκκινος» και «τσέλιγκας»

Ο ΠΑΟΚ τίμησε τον Αποστολίδη για την προσφορά του στον Σύλλογο, πριν το παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2014-2015 με την Ξάνθη, στις 5/4/2015.

Διαβάστε ακόμη...