«Η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου - Η έκρηξη ήταν σαν ένας ισχυρός σεισμός»

Aπό sdna.gr: Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Ρεμπέκα Ακλ περιγράφει για το SDNA τις τρομακτικές στιγμές στην Βηρυτό και όλα όσα βιώνουν οι άνθρωποι στον Λίβανο μετά την έκρηξη που έκανε τον γύρο του κόσμου.
Πηγή: sdna.gr
«Η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου - Η έκρηξη ήταν σαν ένας ισχυρός σεισμός»

Είναι από τις περιπτώσεις που το ρητό για την μία εικόνα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις αντιστοιχεί απόλυτα στην πραγματικότητα. Δεν μπορείς να γράψεις κάτι παραπάνω από τα βίντεο της απίστευτης έκρηξης στην Βηρυτό, που ταρακούνησε τον Λίβανο και έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο.

Το συγκλονιστικό θέαμα είναι ικανό να σε τρομάξει και να σε κάνει να ανατριχιάσεις, ακόμα και αν βρίσκεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου. Η εξίσωση φυσικά αλλάζει για τους ανθρώπους που έζησαν από κοντά την έκρηξη και που τώρα μαθαίνουν τον τραγικό απολογισμό για τους νεκρούς, τους τραυματίες και όλες τις υλικές ζημιές.

Εκεί βρίσκεται και η Ρεμπέκα Ακλ. Η νυν παίκτρια του ΠΑΟΚ, που βρίσκεται από πέρσι στην Ελλάδα (αγωνίστηκε και στις Εσπερίδες), κατάγεται από τον Λίβανο και αυτές τις μέρες βρίσκεται με την οικογένειά της στην Βηρυτό. Αφού ξεκαθάρισε πως αυτή και οι δικοί της άνθρωποι είναι ασφαλείς, η αρχηγός της Εθνικής της χώρας μίλησε στο SDNA για όσα έζησε και η περιγραφή της είναι πραγματικά σοκαριστική.

«Το σπίτι μου είναι μόλις εφτά χιλιόμετρα από το λιμάνι, από το σημείο της έκρηξης. Δεν μπορώ να περιγράψω καν το πώς ένιωσα. Κουνηθήκαμε πολύ, ήταν σαν ένας μεγάλος σεισμός», τονίζει αρχικά η Ακλ, προτού προσθέσει:

«Ήταν πάρα πολύ τρομακτικό. Ο θόρυβος, η εικόνα, η έκρηξη. Η έκρηξη παρέσυρε τα πάντα. Ήμουν στο παράθυρο και η πρώτη μου κίνηση ήταν να τρέξω από το παράθυρο, γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να ήταν μία βόμβα ή ένα τρομοκρατικό χτύπημα».

Για την ώρα πάντως, τα τοπικά media αναφέρουν πως η ζημιά προήλθε από μία αποθήκη πυροτεχνημάτων, που βρέθηκε κοντά σε ένα μέρος όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου και άλλου είδους χημικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φήμες για πιθανότητα επίθεσης, με την παίκτρια του ΠΑΟΚ να τονίζει πως «είμαστε σε μεγάλο σοκ και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται. Μετράμε τις ζημιές, τους νεκρούς, τους τραυματίες. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, οικογένειες, παιδιά... Τόσοι τραυματίες, υλικές ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη για να φτάσουμε μέχρι την έκρηξη, περιμένουμε να μάθουμε από τους ανθρώπους της κυβέρνησης και τους δημοσιογράφους».

Κλείνοντας και προτού επιστρέψει στο σπίτι με τους δικούς της ανθρώπους, η έμπειρη γκαρντ ανέφερε: «Ελπίζουμε να μην υπάρχουν άλλοι νεκροί και να μην βιώσουμε ξανά κάτι αντίστοιχο. Είναι τρομακτικό και εύχομαι να μην νιώσει κανένας όπως εμείς».

Δείτε απίστευτα videos ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...