Τρελό σενάριο από Ολλανδία: Ξανά ο Άγιαξ στον δρόμο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League;

Από sdna.gr:Ένα τρελό σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην Ολλανδία θέλει την Άλκμααρ να προσφεύγει στο CAS για να πάρει την θέση του Άγιαξ στο Champions League, κάτι που ενδέχεται να φέρει ξανά τον Αίαντα στον δρόμο του ΠΑΟΚ!
Πηγή: sdna.gr
Τρελό σενάριο από Ολλανδία: Ξανά ο Άγιαξ στον δρόμο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League;

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που όμως υπάρχει πιθανότητα (έστω και ελάχιστη) να γίνει πράξη. Αν οι φήμες που κυκλοφορούν στην Ολλανδία φέρουν την δικαίωση της Άλκμααρ, τότε ο Άγιαξ θα βρεθεί ξανά ως πιθανός αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην κλήρωση για τον 2ο προκριματικό του Champions League, δύο ομάδες που έλκονται σαν ετερώνυμοι πόλοι.

Το βράδυ της Δευτέρας είναι η καταληκτική ημερομηνία που οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες έχουν περιθώριο για να δηλώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε ότι αφορά την Ολλανδία, το πρωτάθλημα της είχε διακοπεί λόγω κορωνοϊού με τον Άγιαξ και την Άλκμααρ να ισοβαθμούν την στιγμή της διακοπής, με τον Αίαντα να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας για την Eredivisie), όμως την ΑΖ να υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια (δεύτερο κριτήριο).

Η ολλανδική ομοσπονδία αποφάσισε να μην απονείμει τον τίτλο σε καμία ομάδα για πρώτη φορά μετά το 1945, όμως είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να δηλώσει ομάδες για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Κι όλα δείχνουν ότι θα δηλώσει τον Αίαντα στο μονοπάτι των πρωταθλητών (μπαίνει στα πλέι-οφ) και την Άλκμααρ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών (ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό και το γκρουπ των αδυνάτων, μαζί με τον ΠΑΟΚ).

Αν λοιπόν, το λογικό σενάριο γίνει πράξη, τότε σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην Ολλανδία, η Άλκμααρ σκέφτεται να προσφύγει στο τμήμα που δικάζει επείγουσες υποθέσεις του CAS, ζητώντας να αλλάξει θέσεις με τον Άγιαξ, υποστηρίζοντας ότι η ολλανδική ομοσπονδία έπρεπε να στείλει εκείνη στο μονοπάτι των πρωταθλητών ή ζητώντας ένα άμεσο αγώνα μπαράζ ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάει στο (πιο εύκολο) μονοπάτι των πρωταθλητών και ποια στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

«Εγώ θα συμβούλευα την ΑΖ να μην το πράξε διότι οι πιθανότητες να δικαιωθεί είναι πολύ, πολύ μικρές», είπε στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ο Ολλανδός δικηγόρος αθλητικού δικαίου Γιαν Καμπάλτ: «Το CAS μπορεί να βγάλει απόφαση ακόμα και σε μία ημέρα.

Δεδομένα προλαβαίνει να εκδικάσει την υπόθεση πριν από την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα ακυρώσει την απόφαση της ολλανδικής ομοσπονδίας και της ΟΥΕΦΑ, για να δικαιώσει την Άλκμααρ. Εγώ θα την συμβούλευα να μην προσφύγει, ώστε να γλιτώσει και χρήματα», ήταν τα λόγια του.

Προσοχή τώρα. Αν η ολλανδική ομοσπονδία κάνει το λογικό και η ΑΖ προσφύγει στο CAS και (κόντρα σε όλες τις πιθανότητες) κερδίσει την υπόθεση, τότε δημιουργείται ένα απίθανο ντόμινο που στέλνει ξανά τον Άγιαξ στον δρόμο του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό του Champions League.

Κι αυτό γιατί αν συμβούν όλα αυτά, τότε ο Άιαντας θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση του 2ου προκριματικού (μαζί με Μπεσίκτας και Πλζεν) με την Ραπίντ Βιέννης να μπαίνει στο γκρουπ των ανίσχυρων μαζί με τον ΠΑΟΚ και την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Είπαμε, σενάριο πολύ μακρινό και πολύ δύσκολο, αλλά ακόμα εφικτό. Ένας αληθινός εφιάλτης για τον Δικέφαλο, που δεν θέλει ούτε να ακούει για Άγιαξ, από τον οποίο έχει αποκλειστεί τρεις φορές την τελευταία δεκαετία σε καλοκαιρινά προκριματικά Champions League.

Διαβάστε ακόμη...