Σκάνδαλο: Διέρρευσαν σε σάιτ του Μαρινάκη οι βοηθοί του Κλάτενμπεργκ πριν το μάθει η ΕΠΟ!

Από sdna.gr: Σκάνδαλο με την πρώτη εμφάνιση του Κλάτενμπεργκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς Μέσο Ενημέρωσης του Μαρινάκη ανακοίνωσε τους συνεργάτες του Άγγλου ενώ η ΕΠΟ δηλώνει πλήρη άγνοια!
Πηγή: sdna.gr
Σκάνδαλο: Διέρρευσαν σε σάιτ του Μαρινάκη οι βοηθοί του Κλάτενμπεργκ πριν το μάθει η ΕΠΟ!

Ήταν μία απόφαση που την ήξεραν πολύ συγκεκριμένα άτομα. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και η ΟΥΕΦΑ. Κανείς άλλος. Η φυσιολογική, η νόμιμη διαδρομή της πληροφορίας θα έπρεπε να είναι πρώτα η ΕΠΟ και μετά οι σύλλογοι της Super League. Κι όμως κάτι που μοιάζει με μυστικό υψίστης ασφαλείας, αποκαλύφθηκε από ιστοσελίδα συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μία υπόθεση που έχει την οσμή σκανδάλου.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Οι εκπρόσωποι του Big-4 με απόλυτη μυστικότητα, συμφώνησαν στο πρόσωπο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως ένα άφθαρτο πρόσωπο, απόλυτης εμπιστοσύνης ως τον εκλεκτό για να διαδεχθεί τον Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ηγεσία της ΚΕΔ.

Αυτό που έμενε ήταν η επάνδρωση του Άγγλου αρχιδιαιτητή με τους συνεργάτες της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Όπως φαίνεται, ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ ενημέρωσε την ΟΥΕΦΑ για τους εκλεκτούς, όμως αντί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ενημερώσει την ΕΠΟ, εντούτοις η άκρως απόρρητη αυτή πληροφορία διέρρευσε -όλως τυχαίως- σε ιστοσελίδα συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, που αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον 65χρονο Βορειο-Ιρλανδό Άλαν Σνόντι (τέως πρόεδρος της ΚΕΔ στην Κύπρο και στον παλαίμαχο Πορτογάλο ρέφερι Ζοάο Καπέλα.

Τα πρόσωπα δεν έχουν τόση σημασία, όσο η πράξη και η σημειολογία της. Διότι, στην ΕΠΟ είχαν απόλυτη άγνοια για αυτά τα δύο ονόματα, κανείς δεν είχε ενημερώσει τους ανθρώπους της για αυτή την εξέλιξη. Κι αυτό είναι ένα τεράστιο θεσμικό ατόπημα, μία πολύ ύποπτη και περίεργη διαρροή που επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών, διότι τίθεται πια ένα τεράστιο ζήτημα ηθικής και νομιμότητας.

Από αυτή την διαρροή υπάρχει έντονος εκνευρισμός και σημαντικές αντιδράσεις από τις υπόλοιπες ομάδες του Big-4, που ξαφνικά βλέπουν μία ιστοσελίδα συμφερόντων του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού να έχει άμεση πρόσβαση σε μία πληροφορία που θα έπρεπε να είναι άκρως απόρρητη.

Άμεση πρόσβαση έχει, προφανώς αν ενημερώθηκε από τα κεντρικά του λιμανιού που... άγνωστο πως ξέρotn κάτι που δεν το ξέρει κανένας άλλος από την ΕΠΟ, τη Super League, το Big 4!

Πως συνέβη αυτό; Είτε η πληροφορία έφυγε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ είτε από τα κεντρικά της ΟΥΕΦΑ. Ό,τι κι από τα δύο συνέβη είναι εξίσου επικίνδυνο για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού είναι τουλάχιστον ύποπτο να μην ενημερώνεται επί του θέματος η καθ' ύλην αρμόδια αρχή (ΕΠΟ), αλλά να σπάει το θέμα σε Μ.Μ.Ε. συμφερόντων συγκεκριμένης ομάδας.

Αίφνης, η ΟΥΕΦΑ βρίσκεται έκθετη, αφού προκύπτει άμεσα θέμα εμπιστοσύνης ως προς τον ρόλο και την εχεμύθεια της. Διότι αφήνεται να εννοηθεί πως κάποιοι έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ισονομία στον τομέα της διαιτησίας.

Κι αυτό είναι πολύ σοβαρότερο από την επιλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και οποιουδήποτε συνεργάτη του...

Διαβάστε ακόμη...