Η προκήρυξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών

Από acpaok.gr: Η Α' Εθνική Κατηγορία θα διεξαχθεί με 22 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια, οι οποίοι θα καταρτιστούν μετά τις τελικές δηλώσεις συμμετοχής.
Πηγή: acpaok.gr
Η προκήρυξη του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γυναικών

Για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ελλάδας, οι επικεφαλείς των δύο ομίλων μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός και εκτός έδρας).

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που στην Α' Φάση του πρωταθλήματος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η σειρά κατάταξης καθορίζεται βάσει του Άρθρου 20 του ΚΑΠ. Η ομάδα που θα κερδίσει και τους 2 ανωτέρω αγώνες, θα ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια ομάδα και η ηττημένη δευτεραθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που δεν ανακηρυχθεί νικήτρια ομάδα και στους 2 αγώνες, τότε για την ανακήρυξη πρωταθλητή και δευτεραθλητή, θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας στην έδρα της ομάδας που στην Α' Φάση του πρωταθλήματος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος κατά τη διάρκεια του κανονικού αγώνα, ο νικητής θα ανακηρυχθεί με τη διαδικασία των πέναλτι. Με τον ίδιο τρόπο, οι δύο ομάδες που κατέλαβαν τη 2η θέση των δύο ομίλων, θα αγωνιστούν για την τριταθλήτρια ομάδα.

Στη Β' Εθνική Κατηγορία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν 34 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 3 ή 4 ομίλους, ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

Όσον αφορά τις ανόδους και τους υποβιβασμούς μεταξύ των κατηγοριών, θα ακολουθήσει Συμπληρωματική Προκήρυξη μετά την υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχής όλων των ομάδων στο πρωτάθλημα και τον καθορισμό των Ομίλων.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις της Α' και Β' Εθνικής Κατηγορίας πηγαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Προκήρυξη Α' Εθνικής (εδώ).

Προκήρυξη Β' Εθνικής (εδώ).

Διαβάστε ακόμη...