Πολιτική παρέμβαση για τις εκλογές της ΕΠΟ

Από sdna.gr : Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης περνάει τροπολογία που μεταθέτει τις εκλογές της ΕΠΟ για το τελευταίο δίμηνο του 2020, ενώ έχει στόχο και τις εκλογές της ΕΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Πολιτική παρέμβαση για τις εκλογές της ΕΠΟ

Μπορεί η ΕΠΟ να όρισε τις εκλογές για τις 9 Οκτωβρίου αλλά φαίνεται ότι λογάριαζε χωρίς την κυβέρνηση!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, περνάει τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση μεταθέτει τις εκλογές της ΕΠΟ κάτι που συνιστά ευθεία πολιτική παρέμβαση.

Οι εκλογές της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την τροπολογία θα διεξαχθούν υποχρεωτικά το τελευταίο δίμηνο του 2020. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος: να καθυστερήσουν οι εκλογές ώστε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα στις Ομοσπονδίες, αλλαγή την οποία ήδη επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να την περάσει στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα πρόκειται για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) που θα επιφέρει κυρώσεις από τη FIFA και την UEFA. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι ο Πετρ Φούσεκ σε πρόσφατη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, υπενθύμισε τι είχε συμβεί στο παρελθόν, σε παρόμοιες περιπτώσεις, σε άλλες Ομοσπονδίες αλλά και στην ΕΠΟ, το 2006. Με απλά λόγια, κίνδυνος για τιμωρία…

Αυτή η απόφαση επηρεάζει και τις εκλογές της ΕΟΚ. Ο στόχος δηλαδή είναι διπλός: το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και οι εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ όπου η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να «τελειώσει» τη διοίκηση Βασιλακόπουλου.

Να σημειωθεί τέλος, ότι όσον αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός με προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας επιχείρησε πρόσφατα να τις αναβάλει για τον Αύγουστο του 2021, αλλά η προσπάθεια του έπεσε στο κενό.

Διαβάστε ακόμη...