Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του Στέφαν Σβαμπ

Απο repress.gr: Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Στέφαν Σβαμπ, που έμεινε ελεύθερος από τη Ραπίντ Βιέννης και το Repress απευθύνθηκε στον Χάρη Σπυρόπουλο, στοιχηματικό αναλυτή και μόνιμο κάτοικο Βιέννης ο οποίος σκιαγράφησε το προφίλ του 29χρονου Αυστριακού εσωτερικού μέσου, καταγράφοντας τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά του στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού.
Πηγή: repress.gr
Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του Στέφαν Σβαμπ

Μάχεται για τη μπάλα μέχρι τέλους
Ίσως το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι ο τρόπος για τον οποίο μάχεται για να πάρει τη μπάλα. Είναι πολύ δυνατός στις μονομαχίες με μεγάλα ποσοστά επικράτησης, όχι μόνο στις χαμηλές αλλά και ψηλά, στις εναέριες. Είναι γρήγορος και αποφασιστικός όταν πρόκειται να διεκδικήσει τη μπάλα με αντίπαλο.

Διαβάζει τους κενούς χώρους
Είναι έξυπνος και έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου στον οποίο βρίσκεται αλλά και του χώρου που είτε σκέφτεται να κινηθεί είτε βρίσκεται συμπαίκτης του. Αυτό τον βοηθάει στο να έχει καλή «σύνδεση» με τους συμπαίκτες του και να έχει καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Έχει ρυθμό στο παιχνίδι του
Είναι από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε καλό τέμπο σε όλο το παιχνίδι. Είναι αθλητικός και έχει καλή τεχνική κατάρτιση, κάτι που δεν είναι εύκολο να βρεις σε ποδοσφαιριστές του ύψους του. Είναι ψύχραιμος και δεν δέχεται εύκολα κάρτες.

Αργός στη προώθηση του παιχνιδιού
Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα παίξει σε πρώτο χρόνο, που θα προωθήσει γρήγορα το παιχνίδι. Θα τον βρεις στη μεσαία γραμμή να περιμένει να πάρει μπάλα, και δύσκολα θα κινηθεί προς την άμυνα για να την πάρει εκείνος.

Δεν είναι game changer
Αν η ομάδα του κινείται σε ρηχά νερά, είναι από εκείνους που παρασύρονται σε αυτό. Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα παλέψει να «ξυπνήσει» την ομάδα. Η ατονία των συμπαικτών του τον... τραβάει και εκείνον.

Αργός στο ανοικτό γήπεδο
Αν η ομάδα του βρει ανοικτό γήπεδο, η συμμετοχή του στη φάση θα είναι να προκαλέσει το γρήγορο τρανζίσιον. Αυτό το «έχει» αλλά ο ίδιος δεν είναι από εκείνους που θα έχουν συμμετοχή, θα τρέξουν να είναι στη φάση. Δεν είναι γρήγορος στο ανοικτό γήπεδο αλλά είναι καλό τρανζίσιον.

Γιατί φεύγει από την Ραπίντ
Η καριέρα του ακολούθησε την πορεία της Ραπίντ, με αποτέλεσμα να έχει κάμψη. Η μη κλήση του στην εθνική τον έκανε να εμφανίσει σημάδια έλλειψης κινήτρου και η λήξη του συμβολαίου του τον έκανε να ψαχτεί για να βρει νέο κίνητρο.

Διαβάστε ακόμη...