Ζυμώσεις σε λίγκα και ΕΠΟ με φόντο την αναδιάρθρωση

Από paok24.com: Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα για το συναιτερισμό και την ΕΠΟ, μιας και θα τεθούν θέματα όπως η επικύρωση της βαθμολογίας και η πιθανή αναδιάρθρωση της κατηγορίας.
Πηγή: paok24.com
Ζυμώσεις σε λίγκα και ΕΠΟ με φόντο την αναδιάρθρωση


Στις 10 το πρωί στα γραφεία της λίγκας όλες οι ομάδες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και μέσα σε πολλά και σημαντικά θέματα θα συζητηθεί και μία πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Εξ αρχής η βασική θεματολογία της συζήτησης στην Superleague θα μείνει στην επικύρωση της βαθμολογίας για το πρωτάθλημα της Superleague 1, αλλά και των πρωταθλημάτων υποδομής. Εν συνεχεία οι ομάδες θα συζητήσουν την αναδιάρθρωση της κατηγορίας και την αύξηση των ομάδων σε 16 από 14 και την αλλαγή της προκύρηξης από την περσινή σεζόν. Εάν τελικά περάσει από το ΔΣ της λίγκας το αίτημα για 16 ομάδες, τότε θα περάσει αυτόματα και η κατάργηση των play-off με την μορφή που το ζήσαμε την φετινή χρονιά.

Επίσης θα συζητηθεί η σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με στοιχηματική εταιρία, η επιλογή αναδόχου για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, περιόδων 2020-21 και 2021-22, η επιλογή αναδόχου για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς, καθώς και διάφορα άλλα θέματα.

Την ίδια μέρα και το απόγευμα στις εγκαστάσεις και στα γραφεία της ΕΠΟ θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και πάλι με το ίδιο θέμα, την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Μπορεί η Superleague να τελείωσε κανονικά, αλλά στη Superleague 2 και στην Football League οι ομάδες σταμάτησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στις αρχές Μαρτίου και έτσι κανένας δεν ξέρει πόσες θα συνεχίσουν την επόμενη χρονιά, πόσες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες μπαράζ και τι μορφή θα έχουν τα πρωταθλήματα τη σεζόν 2020-21.

Έτσι οι επιτελείς της ΕΠΟ θέλουν αύριο κιόλας να συζητήσουν τα θέματα της αναδιάρθρωσης, ώστε και οι ομάδες, αλλά και όλοι οι φορείς να έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη νέα σεζόν και έτσι να οργανωθούν οι ομάδες, οι φορείς και η ίδια η Ομοσπονδία. Μάλιστα οι κύκλοι από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι θα προσπαθήσουν πάρουν οριστικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα των εθνικών πρωταθλημάτων.

Διαβάστε ακόμη...