“Σε έναν χρόνο η οικοδομική άδεια για την Νέα Τούμπα”

Από sfina.gr: Για τις εξελίξεις αναφορικά με την Νέα Τούμπα μετά και την δημοσίευση της Δημόσιας Διαβούλευσης μίλησε  ο Νίκος Καραγιάννης.
Πηγή: sfina.gr
“Σε έναν χρόνο η οικοδομική άδεια για την Νέα Τούμπα”

Ο δημοσιογράφος του ypodomes.com αναφέρθηκε στο σημείο – κλειδί για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αλλά και πως είναι πιθανό το επόμενο καλοκαίρι να πάρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ την οικοδομική άδεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι σημαίνει η Δημόσια Διαβούλευση: «Το γήπεδο του ΠΑΟΚ αποτελεί μια στρατηγική επένδυση και αυτές οι επενδύσεις τρέχουν με πιο γρήγορα βήματα. Είναι η (ΣΜΠΕ) στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, δηλαδή τι θα γίνει στο στάδιο και γύρω από αυτό. Στην συνέχεια θα υπάρξει το master plan και θα περιλαμβάνει πως θα χτιστεί στο γήπεδο και πέριξ αυτό, στην συνέχεια θα αρχίσει η κατασκευή του. Μέσα από τις μελέτες αυτές που θα υπάρξει ένα προεδρικό διάταγμα όπου μέσα από έναν νόμο.

Το προεδρικό διάταγμα κάνει τις υποθέσεις να αποφεύγει τις κωλυσιεργείες. Διαβουλεύομαι σημαίνει συζητώ, κάποιος μπορεί να πει την γνώμη του, δεν μπορεί να προσβάλλει την διαδικασία. Θα μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι, τέτοια μεγάλες επενδύσεις είναι τόσο καλά μελετημένες που μπορεί κάποιος να πει στοχευμένα ότι πάει κάτι λάθος. Είναι μια υποχρεωτική διαδικασία.

Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Το ΣΜΠΕ που κάνει ο ΠΑΟΚ είναι για το γήπεδο και το ΣΜΠΕ που κάνει το δημόσιο για την βύθιση των γύρω δρόμων από το νέο γήπεδο.

Η επιλογή του ΠΑΟΚ να μπει το έργο ως στρατηγική επένδυση δεν είναι τυχαία, επειδή αυτά τα έργα προχωράνε πιο γρήγορα. Είναι πιθανόν σε δυο μήνες να έχει τελειώσει η διαβούλευση και μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει πάρει το προεδρικό διάταγμα. Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ και δεν είναι απίθανο σε έναν χρόνο από σήμερα να πάρει την οικοδομική άδεια.

Το πόσο θα κρατήσει η διαδικασία ανοικοδόμησης αφορά την ομάδα και το τι θα περιλαμβάνει το γήπεδο. Το λογικό σενάριο είναι να κρατήσει τρία χρόνια η κατασκευή ενός νέου γηπέδου, όπως συμβαίνει με το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ διαβασμένος και από το πάθημα της ΑΕΚ και αυτό φαίνεται από το πώς κινείται για το θέμα του νέου γηπέδου.

Το master plan δεν έχει σχέση με το αρχιτεκτονικό σχέδιο του γηπέδου, έχει να κάνει με τα πέριξ του γηπέδου και ότι περιλαμβάνεται στο περιβάλλοντα χώρου. Δεν έχει σχέση με την χωρητικότητα και όλα τα άλλα που θα βρίσκονται μέσα στο γήπεδο.

Είναι η ίδια ιστορία του γηπέδου του ΠΑΟΚ όπως της ΑΕΚ. Ένα γήπεδο μέσα σε αστικό ιστό, που πρέπει πρώτα να γκρεμιστεί το παλιό για να χτιστεί το καινούργιο.

Είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ που έχει έναν έτοιμο επενδυτή να βάλει τα χρήματα για να τρέξουν οι διαδικασίες. Η Νέα Τούμπα θα βοηθήσει την οικονομία της πόλης, πολλές εταιρείες και πολύς κόσμος θα δουλέψει και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά θετικό για την Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά συνήθως προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις και είναι πολύ πιθανόν ότι θα υπάρξουν και άλλες επενδύσεις στην γύρω περιοχή από το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Το σημείο – κλειδί είναι το προεδρικό διάταγμα, για να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα το έργο".

Διαβάστε ακόμη...