Δούμας για τη Νέα Τούμπα: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία»

Από sdna.gr:Το έργο της Νέας Τούμπας έχει περάσει στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, με τον υπεύθυνο, Τάκη Δούμα, να εκφράζει την αισιοδοξία του, σημειώνοντας πως: «Το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ, σημαίνει πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία».
Πηγή: sdna.gr
Δούμας για τη Νέα Τούμπα: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία»

Όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, το πρότζεκτ που αφορά την ανέγερση της Νέας Τούμπας τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τον αρχιτέκτονα Μηχανικό – Πολεοδόμο κ. Τάκη Δούμα, να επισημαίνει πως το θέμα μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι σημαίνει δημόσια διαβούλευση:

«Σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να μπει στο site του υπουργείου να κατεβάσει τα στοιχεία της μελέτης, να τα εξετάσει και να διατυπώσει τη θετική ή μη γνώμη του που θα ληφθεί υπόψη. Πλέον τα πάντα είναι ανοικτά στον οποιονδήποτε έχει ή όχι το ενδιαφέρον. Κάποιος μπορεί απλά να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες. Το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ, σημαίνει πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία».

Για το αν αναφέρεται η χωρητικότητα του γηπέδου:

«Όχι, δεν ήταν μυστικό. Δεν υπάρχει αντικείμενο για τις θέσεις του γηπέδου».

Για το πώς θα ξεπεραστεί ενδεχόμενη πρόθεση κάποιου πολίτη να μπλοκάρει τη διαδικασία:

«Αν αποδείξει ότι έχει δίκαιο εκείνος και όχι η μελέτη θα ληφθεί σοβαρά υπόψη του. Τίθεται σε κρίση η μελέτη. Για να βγει στη δημοσιότητα όμως, έχει ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά της. Εφόσον δεν παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία και το περιβάλλον δεν προκύπτει πρόβλημα. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές επιδιώξεις τεκμηριωμένες ή μη, αλλά δεν σημαίνει ότι θα γίνουν αποδεκτές. Τελικός κριτής των πάντων είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα δεδομένα. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, γίνεται αποδελτίωση των διαφορετικών απόψεων, το θέμα πηγαίνει για πρώτη γνωμοδότηση από το υπουργείο και έπειτα το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει συνολικά τη μελέτη. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος και μπορεί να πάμε και καλύτερα. Ίσως νωρίτερα από έναν χρόνο από σήμερα μπορεί να έχει εγκριθεί το έργο από την πολιτεία και να υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει το γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη...