"Κουράστηκα, τα παρατάω!" (1998)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 9/7/1998 και ενώ ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στα Τρία Πέντε Πηγάδια για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του, έσκασε η βόμβα της παραίτησης του Άγγελου Αναστασιάδη...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
"Κουράστηκα, τα παρατάω!" (1998)

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον Δικέφαλο και δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί που ανέβηκαν στην περιοχή όπου προπονούνταν η ομάδα, για να μεταπείσουν τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στο τιμόνι της!


Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Καλαφάτης ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Κούδα ήταν οι άνθρωποι που επέμεναν στην πρόσληψη Αναστασιάδη, 1,5 χρόνο νωρίτερα, αρχικά μίλησε τηλεφωνικά μαζί του και λίγες ώρες αργότερα είχαν ένα τετ α τετ, στην προσπάθειά του να τον μεταπείσει.

Ο Αναστασιάδης, ήταν πολύ ενοχλημένος από κάποια πράγματα που συνέβαιναν γύρω από την ομάδα και φέρεται να είπε στον Πέτρο Καλαφάτη: «Πρόεδρε τρεις άνθρωποι συζητούσαμε για τα πρόστιμα των παικτών και πριν τους τα ανακοινώσουμε, τα διαβάσαμε στις εφημερίδες!

Δε γίνεται έτσι δουλειά. Είμαι αγανακτισμένος. Τόσες μέρες ήμασταν μόνοι μας εδώ πάνω και κανείς δε μας σκέφτηκε! Κουράστηκα, τα παρατάω. Μη με πιέζεις δεν το σκέφτομαι ούτε μία στο εκατομμύριο. Θα είμαι προπονητής για λίγες μέρες ακόμη. Βρείτε άλλον να συνεχίσει, εγώ δεν κάθομαι ούτε μέρα παραπάνω»

Ο Καλαφάτης μετέφερε τηλεφωνικά την κατάσταση στον Μπατατούδη, ο οποίος του είπε το εξής αμίμητο: «Πέτρο, εσύ τον ήθελες και επέμενες! Βγάλε τώρα τα κάστανα από τη φωτιά»

Μετά τις διαβουλεύσεις με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, το μόνο που άλλαξε προσωρινά ήταν η μέρα οριστικοποίηση της παραίτησης, καθώς αυτή πήγε λίγες μέρες πίσω, από Τετάρτη ... Σάββατο.

Όσον αφορά τους παίκτες, αυτοί τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της παραμονής Αναστασιάδη στην ομάδα, τονίζοντας ότι θα φτάσουν μέχρι την αποχή αν δε γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές!


Δύο μέρες αργότερα (11/7), η διοίκηση του ΠΑΟΚ, αποδέχτηκε την παραίτηση Αναστασιάδη και αναζητούσε τον διάδοχό του, τον οποίον τελικά βρήκε στο πρόσωπο του Όλεγκ Μπλαχίν (13/7/1998).

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη θητεία του Άγγελου Αναστασιάδη στον ασπρόμαυρο πάγκο και σε αυτήν κατέγραψε:

1996-1997: Σε 15 ματς, 13 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα (4η θέση)
1997-1998: Σε 34 ματς, 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, 6 ήττες (4η θέση)

Ο διάδοχός του, Όλεγκ Μπλαχίν, παρέμεινε στον πάγκο μας για μόλις 2 (!) παιχνίδια πρωταθλήματος (2 ήττες) και ακολούθησε για άλλα 16 (11 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες), ο Αναστασιάδης στην δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...