Η "πρώτη" προπόνηση της σεζόν 2000-2001

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 8/7/2000, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του ξεκινούσε την προετοιμασία για τη σεζόν 2000-2001, χωρίς διθυράμβους και τυμπανοκρουσίες.
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η "πρώτη" προπόνηση της σεζόν 2000-2001

Η πρώτη προπόνηση της ομάδας έγινε στο ... γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 οπαδοί του Δικεφάλου. Από το ξεκίνημα απουσίαζε μόνο ο Κόφι Αμπονσά που είχε ένα θέμα με τη βίζα του.

Νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, ο Μπάγεβιτς είχε μια πρώτη συνάντηση με τους παίκτες του, μετά το τέλος της οποίας δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Θέλω από όλους τους παίκτες εργατικότητα και σοβαρότητα.

Είμαστε μέλη μιας μεγάλης ομάδας και πρέπει να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν. Ξεκινήσαμε σήμερα την προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Ήταν όλοι οι παίκτες μου παρόντες εκτός από τον Κόφι Αμπονσά, ο οποίος είχε ένα πρόβλημα με τη βίζα του και πιστεύω ότι σύντομα θα λυθεί.

Θα δουλεύουμε στη Θεσσαλονίκη μέχρι 14 του μήνα και στη συνέχεια η ομάδα θα πάει για 18 μέρες στην Αυστρία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεταγραφές ώστε η ομάδα να γίνει πιο δυνατή ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Αυτό που εύχομαι πάνω από όλα είναι οι παίκτες μου να έχουν υγεία και να δουλέψουν σωστά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας»

Αναφερόμενος στην περίπτωση Βενετίδη, σχολίασε: «Δεν είναι μόνο η Μπενφίκα που ενδιαφέρεται για τον Βενετίδη. Υπάρχουν και άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που ενδιαφέρονται για παίκτες μας, αλλά εφόσον είπαμε πως πάμε να κάνουμε μια ομάδα αξιώσεων, δεν μπορούμε να κολακευόμαστε από το ενδιαφέρον της κάθε ομάδας και να το συζητάμε και πολύ περισσότερο να πουλάμε παίκτες. Θα προχωρήσουμε όπως θέλουμε εμείς. Για να γίνουμε μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να πουλάμε»

Για τους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ, υπογράμμισε: «Είναι τέσσερις οι παίκτες που βλέπουμε προς το παρόν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα διαλέξουμε τον παίκτη που θέλουμε από αυτούς αν βεβαίως δεν είναι αυτό που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ! Θέλουμε και έναν επιθετικό που αναζητούμε και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουμε να τον βρούμε, ώστε να μας καλύψει. Γίνονται προσπάθειες»

Για τις μεταγραφές που έγιναν ήδη, είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές. Πήραμε αυτούς που θέλαμε και χρειαζόμασταν. Θα δουλέψουμε μαζί και θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε»

Όσο για τους στόχους της ομάδας ... : «Μην περιμένετε να σας πω τι στόχους έχουμε. Θα τα πούμε αυτά σύντομα»

Στην προπόνηση έδωσαν το παρόν 31 παίκτες, κάποιοι από τους οποίους ήταν ήδη γνωστό πως θα δοθούν δανεικοί. Σε σχέση με την ομάδα που τελείωσε το προηγούμενο πρωτάθλημα, έλειπαν οι Κώστας Φρατζέσκος που έμεινε ελεύθερος και ο Τζο Νάγκμπε που παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο.

Σε αυτήν την πρεμιέρα ήταν παρόντες έξι (!) τερματοφύλακες: Τοχούρογλου, Σαμοτούλσκι, Παπαδόπουλος, Μιχόπουλος, Κόβιτς, Αναστασόπουλος. Από το τεχνικό τιμ απουσίαζε ο Περσίας που είχε μεταβεί στην Αργεντινή, μαζί με τον Μπλάντεν Φούρτουλα.

Μετά την απογευματινή προπόνηση που άρχισε στις 19:00 και έγινε κάτω από μεγάλη ζέστη, οι παίκτες στις δηλώσεις τους εμφανίστηκαν συγκρατημένοι και δεν έκαναν λόγο για τίτλους και τα σχετικά.

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης σε σύντομες δηλώσεις του είχε τονίσει: «Έχουμε έναν ορατό στόχο, να είμαστε καλύτεροι από πέρσι, αγωνιστικά και βαθμολογικά. Δεν θα μπορούμε τώρα τι μπορούμε να πετύχουμε φέτος και τι όχι. Αυτό που μπορούμε να δηλώσουμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε τον ΠΑΟΚ όσο γίνεται μεγαλύτερο, όπως τον θέλει ο κόσμος και η ιστορία του»

Η βδομάδα που ακολούθησε περιλάμβανε σκληρές διπλές προπονήσεις, με την ομάδα τα πρωινά να ανεβοκατεβαίνει στις πλαγιές του Σέιχ Σου και τα απογεύματα προπόνηση με μπάλα στη Νέα Ευκαρπία.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...