Οριστικό: Ετσι εκλέγουν οι Big 4 τη νέα ΚΕΔ!

Από sdna.gr:Το SDNA αποκαλύπτει τον ακριβή τρόπο επιλογής των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από τους Big 4. Στις 17 Ιουλίου η ψηφοφορία...
Πηγή: sdna.gr
Οριστικό: Ετσι εκλέγουν οι Big 4 τη νέα ΚΕΔ!

Με ψήφους 16 υπέρ και 1 λευκό (από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Νίκο Βακάλη), η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε οριστικά για τη διαδικασία επιλογής της νέας ΚΕΔ στη... μετά Βίτορ Μέλο Περέιρα εποχή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διαδικασία, η ΕΠΟ συναινεί σε αυτήν και εξουσιοδοτεί τον πρόεδρό της να υπογράψει τις συμβάσεις με το που επιλεγούν οι ειδικοί. Η ΕΕ/ΕΠΟ ορίζει τον πρόεδρό της ως εκπρόσωπό της ο οποίος θα παρίσταται στη διαδικασία. Εκ μέρους των FIFA/UEFA, στη διαδικασία θα συμμετέχει ως παρατηρητής ο Πετρ Φούσεκ.

Ακόμη, μετά τον ορισμό των εκπροσώπων από τους ιδιοκτήτες των Big-4, οι UEFA/FIFA και η ΕΠΟ θα κοινοποιήσουν και επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή των εκπροσώπων, ονομάζοντάς τους ως την "ομάδα εργασίας για την επιλογή του προέδρου της ΚΕΔ" και ορίζοντας την ημερομηνία της 1ης συνάντησης της ομάδας εργασίας (ΟΕ) -η δε ομάδα εργασίας θα συναντηθεί τρεις φορές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 1η συνάντηση του Working Group θα γίνει την Τρίτη 14/7, η 2η συνάντηση την Πέμπτη 16/7 και η 3η συνάντηση μαζί με την ψηφοφορία την Παρασκευή 17/7.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ που θα επιλεγεί από τους Big 4 θα είναι ξένος και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, ενώ ο ίδιος θα επιλέξει και δύο ξένους συνεργάτες. Από αυτούς ο ένας θα είναι ο VAR expert.

Διαβάστε ακόμη...