Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Aπό slgr.gr:Απέχοντας πλέον δύο βαθμούς από την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι κάθε απώλεια πλέον είναι καταδικαστική για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Βέβαια ο Παναθηναϊκός να είναι ομάδα που χάνει πολύ δύσκολα και μπορεί να συντελέσει σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην Τούμπα.
Πηγή: slgr.gr
Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ

Δεν κέρδισε στα δύο τελευταία, χάνοντας στην έδρα του από την ΑΕΚ και φέρνοντας ισοπαλία στο Ηράκλειο. Βρίσκεται τώρα δύο βαθμούς από την δεύτερη θέση.
Είχε κερδίσει τα δύο αμέσως προηγούμενα. Ωστόσο αυτές οι νίκες με ΟΦΗ και Άρη είναι οι μοναδικές δύο στα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα.

Έχει χάσει πέντε από τα 16 τελευταία για το πρωτάθλημα, αφού δεν είχε χάσει τα 51 προηγούμενα.

Δεν έβαλε γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια για τα πλέι οφ. Είχε να μην σκοράρει σε δύο διαδοχικά από τον Οκτώβριο του 2016, 118 αγώνες από τότε. Επέστρεψε στα γκολ με τον ΟΦΗ, αλλά δεν σκόραρε πάλι με την ΑΕΚ.

Δεν έχει βάλει γκολ στα πέντε από τα 11 τελευταία, ενώ είχε βάλει γκολ και στα 56 προηγούμενα!

Έφερε με τον Παναθηναϊκό 0-0 μετά από 86 παιχνίδια. Το προηγούμενο ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 με τον Απόλλωνα. Τώρα έχει ένα 0-0 στα τελευταία 91.

Έχει τρεις ισοπαλίες στα επτά τελευταία, αφού δεν είχε ισοπαλία στα 13 προηγούμενα.

Κράτησε το «μηδέν» με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, στα δύο από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα τέσσερα προηγούμενα. Τώρα έχει δεχτεί στα επτά από τα εννέα τελευταία.

Στα τέσσερα από τα επτά τελευταία παιχνίδια έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε δεχτεί γκολ στα οκτώ προηγούμενα.

Στο Κύπελλο έφτασε στα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. Το είχε κατακτήσει τρία σερί χρόνια, 2017, 2018 και 2019.
Στην κανονική σεζόν

Στις 4 Ιανουαρίου έχασε από τον Άρη, σταματώντας ένα σερί 51 αγώνων πρωταθλήματος χωρίς ήττα! Τελικά έχασε τρία παιχνίδια στην κανονική περίοδο.

Στην ήττα από με τον Παναθηναϊκό, έχασε και ένα ακόμα σερί. Δεν σκόραρε μετά από 56 διαδοχικούς αγώνες με γκολ! Δεν μπόρεσε να τα κάνει 57, όσο είναι το ρεκόρ στην ιστορία της Α' Εθνικής και το κατέχει ο Παναθηναϊκός, που τον εμπόδισε!

Τερμάτισε δεύτερος στην κανονική περίοδο, ενώ έχει ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών (εκκρεμεί προσφυγή του στο CAS).
Μπήκαν 73 γκολ στα παιχνίδια του, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας
Έχασε από την ΑΕΚ, συμπληρώνοντας τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία. Δύο από τον Ολυμπιακό και μια από την ΑΕΚ. Δεν είχε χάσει τα 30 προηγούμενα!

Επίσης δεν σκόραρε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία, αυτά που έχασε δηλαδή, αφού είχε σκοράρει και στα 30 προηγούμενα.

Δεν έχει ισοπαλία στα 11 τελευταία στην έδρα του, με οκτώ νίκες και τρεις ήττες. Τελευταία ισοπαλία το 2-2 με τον Παναθηναϊκό στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Παναθηναϊκός

Έκανε την τέταρτη ισοπαλία του στα πλέι οφ, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο και έχει νικήσει μόνο τον Άρη στο «Σπύρος Λούης».

Η ήττα του από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα εννέα τελευταία για το πρωτάθλημα. Ακόμα έχει δύο ήττες στα τελευταία 15.

Επίσης έχει τρεις ήττες στα 24 τελευταία, δύο από Ολυμπιακό και μια από ΑΕΚ, ενώ είχε χάσει τα τέσσερα από τα οκτώ πρώτα.

Έχει νικήσει οκτώ από τα 15 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μόλις πέντε στα πρώτα 17. Μάλιστα σε αυτά τα 17 πρώτα δεν κατάφερε να νικήσει δύο διαδοχικά. Ακολούθησαν πέντε νίκες στη σειρά.

Έκανε πέντε ισοπαλίες στα τελευταία οκτώ, αφού δεν είχε καμία στα οκτώ προηγούμενα.

Πέτυχε δύο γκολ με τον Άρη, αφού δεν είχε βάλει γκολ στα τρία προηγούμενα. Τώρα έχει βάλει δύο γκολ στα πέντε τελευταία, ενώ είχε εννέα γκολ στα τέσσερα προηγούμενα, σκοράροντας σε όλα.

Δέχτηκε τρία γκολ από τον Ολυμπιακό, αφού δεν είχε δεχτεί πάνω από ένα γκολ στα προηγούμενα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό, αφού είχε δεχτεί μόλις ένα στο πρώτο ημίχρονο στα 15 προηγούμενα, αυτό από τον Αραούχο της ΑΕΚ.

Στην κανονική περίοδο τερμάτισε τέταρτος.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά χάνοντας δύο φορές από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας
Έφερε ισοπαλία στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, για να συμπληρώσει πέντε αγώνες χωρίς νίκη εκτός έδρας. Έχει δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες.
Το τελευταίο του «διπλό» είναι στις 25 Ιανουαρίου στη Λάρισα.

Στα τελευταία 12 εκτός έδρας έχει δύο νίκες, διαδοχικές μάλιστα σε Ξάνθη και Λάρισα μέσα σε επτά μέρες.

Εκτός έδρας έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια, από Άρη, Ολυμπιακό (δύο φορές) και ΑΕΚ, ενώ στην έδρα του έχει χάσει τρία.

Έχει χάσει δύο από τα πέντε τελευταία, αφού είχε χάσει ένα από τα εννέα προηγούμενα.

Δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία, ενώ έχει βάλει δύο γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Μόνο σε δύο από τα 16 της σεζόν ξεπέρασε το ένα γκολ, στη Λάρισα και στην Τούμπα, όπου πέτυχε από δύο.
Στην κανονική διάρκεια έβαλε 11 γκολ εκτός έδρας, έξι ομάδες έβαλαν περισσότερα, αλλά μόνο δύο είχαν καλύτερη άμυνα από τα 12 που έχει δεχτεί.

Μεταξύ τους

Έπαιξαν τρεις φορές σε οκτώ μέρες τον Φεβρουάριο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε για το πρωτάθλημα στις 2 Φεβρουαρίου με 2-0, ο ΠΑΟΚ νίκησε δύο φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου, 2-0 στην Τούμπα στις 5 Φεβρουαρίου, και 1-0 στην Αθήνα στις 12 Φεβρουαρίου.

Το Νοέμβριο στην Τούμπα και πριν από ένα μήνα στην Αθήνα έφεραν ισοπαλίες.

Οι δύο αυτές ισοπαλίες είναι οι μοναδικές δύο στα 15 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους και 11 για το πρωτάθλημα.

Η νίκη του Παναθηναϊκού το Φεβρουάριο στο πρωτάθλημα είναι η μοναδική στα εννέα τελευταία επίσημα μεταξύ τους (έξι νίκες ο ΠΑΟΚ) και μοναδική στα επτά τελευταία πρωταθλήματος (τέσσερις νίκες ο ΠΑΟΚ).

Ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε στα τρία τελευταία επίσημα, δύο του Κυπέλλου και το τελευταίο στην Αθήνα. Έχει σκοράρει μόνο σε δύο από εννέα τελευταία μεταξύ τους, με τον ΠΑΟΚ να κρατά το «μηδέν» στα άλλα επτά!

Από το 2017 ως το 2019 ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μεταξύ τους με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το 2-2 από την Τούμπα, αφού είχε χάσει και τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια εκεί για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός πέτυχε νίκη 3-2 στα πλέι οφ του 2017, όπως είχε κάνει και στα πλέι οφ του 2015. Στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος νίκησε τελευταία φορά στην Τούμπα στις 9 Νοεμβρίου 2014 με 2-1 (63' φάουλ Φακούνδο Περέιρα – 51' σουτ Ατζαγκούν, 79' σουτ Καρέλης).

Παρά την πρόσφατη κυριαρχία του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός μετράει στην ιστορία του 20 «διπλά» επί του ΠΑΟΚ, πολλά περισσότερα από αυτά που έχουν καταφέρει Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

Το 2-2 του Νοέμβρη είναι η μοναδική ισοπαλία στην Τούμπα στα τελευταία επτά επίσημα, όπου έχει πέντε νίκες ο ΠΑΟΚ και μια ο Παναθηναϊκός.

Στα τελευταία πέντε για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ βάζει τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε ένα. Έχει 13 γκολ σε αυτά τα πέντε παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει και στα επτά τελευταία. Ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε γκολ για τελευταία φορά στην Τούμπα το Μάιο του 2015, 1-0 για τα πλέι οφ.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 42

Ισοπαλίες: 31

Νίκες Παναθηναϊκού: 64

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 34

Ισοπαλίες: 14

Νίκες Παναθηναϊκού: 20

Τα παιχνίδια της σεζόν

03.11.2019: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2
(66' σουτ, 90' πέναλτι Βιεϊρίνια – 44' σουτ Ζαχίντ, 87' σουτ Μακέντα)

02.02.2020: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0
(49' πέναλτι Μακέντα, 56' σουτ Χατζηγιοβάνης)

13.06.2020: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-0

Διαβάστε ακόμη...