Πρωταθλητές με την… πρώτη

Απο forza: Η φετινή ομάδα της Κ-19 είχε τις... «παλιοσειρές», είχε, όμως, στη σύνθεση της και αρκετούς παίκτες, που προωθήθηκαν από την περσινή Κ-17.
Πηγή: forza
Πρωταθλητές με την… πρώτη

Ευτύχησαν, μάλιστα, στην πρώτη τους σεζόν με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να αναδειχτούν και πρωταθλητές. Δύο από αυτούς, οι Βασίλης Γκορντεζιάνι και Κώστας Μπαλωμένος, συστήνονται σήμερα στη FORZA. Μιλούν για τη μέχρι τώρα καριέρα τους, για τη χρονιά που πέρασε, για τις μελλοντικές επιδιώξεις και τα όνειρα τους. Αυτές τις ημέρες, βέβαια, ξεκουράζονται, όχι όμως για πολύ ακόμη, αφού γύρω στις 20 Ιουλίου θα βρεθούν και πάλι στο γήπεδο για να αρχίσουν με τους συμπαίκτες τους την προετοιμασία ενόψει της επόμενης περιόδου.

ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Ο Βασίλης Γκορντεζιάνι δεν συμπεριλαμβάνονταν, στις αρχές της σεζόν, στις πρώτες επιλογές του Γκαρσία. Αλλά από τη στιγμή, που τον περασμένο Δεκέμβριο, στο φινάλε του πρώτου γύρου, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την Ξάνθη, μπήκε στην αρχική ενδεκάδα, παρέμεινε βασικό στέλεχος. Και στο τέλος της κουτσουρεμένης-λόγω της πανδημίας του κορονοϊού-σεζόν μέτρησε δεκαεπτά συμμετοχές και έξι γκολ στα παιχνίδια πρωταθλήματος. «Στην αρχή της σεζόν ήταν λογικό να μην παίζω πολύ. Ηταν η πρώτη μου χρονιά στην Κ-19 και είχαν προτεραιότητα οι μεγαλύτεροι από μένα σε ηλικία» τονίζει ο ίδιος, και προσθέτει: «Ο κόουτς δεν ήθελε να ρισκάρει, κι αυτό ήταν το σωστό. Στην εξέλιξη της σεζόν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε από μένα ο κ. Γκαρσία να κάνω μέσα στο γήπεδο και προσπάθησα να τα εφαρμόσω στην πράξη. Κάπως έτσι κέρδισα μια θέση στην ενδεκάδα από τα μέσα της σεζόν και μετά. Γενικότερα, από την πρώτη μου χρονιά στην Κ-19 μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος».

Γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2002 στη Γεωργία, χώρα καταγωγής του πατέρα του, αλλά από πολύ μικρός, δύο μηνών, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. «Αρχισα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία πέντε ετών στο ΒΑΟ, συνέχισα στον Ηρακλή, μέχρι που πήγα στην ακαδημία του Άγιαξ. Μετά από ένα φιλικό με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκα στην ακαδημία του, σε ηλικία 14 χρόνων» θυμάται. Ο ίδιος, βέβαια, ήταν μόνο ένας από τους συνολικά οχτώ παίκτες του Αγιαξ, που μεταπήδησαν τότε στον ΠΑΟΚ. Αλλά, πλέον, είναι κι ο μοναδικός, που συνεχίζει με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Από μικρός αγωνίζονταν στη θέση του φορ, και στην ίδια θέση συνεχίζει και σήμερα. Θαυμάζει τον Πολωνό επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και, πέρα από την αυτονόητη επιδίωξη να φθάσει μέχρι την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, «ελπίζω το καλύτερο για μένα. Το ιδανικό θα ήταν να καταφέρω, κάποια στιγμή, να αγωνιστώ σε πρωτάθλημα του εξωτερικού».

Προς το παρόν, χαίρεται για τους Τζόλη, Τσιγγάρα και Μιχαηλίδη, που ήδη έχουν κάνει το άλμα στην ανδρική ομάδα: «Χαίρομαι πολύ για τους συμπαίκτες μου, που τους δίνονται ευκαιρίες να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα. Και όχι μόνο παίρνουν ευκαιρίες, αλλά και τις εκμεταλλεύονται ανάλογα. Και μπράβο τους για αυτό. Εύχομαι να συνεχίσουν σ' αυτό το δρόμο».

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ

Με πατέρα τερματοφύλακα, ο Κώστας Μπαλωμένος καταστάλαξε από νωρίς σε ποια θέση θα έπαιζε, όταν άρχισε μικρός το ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Μπαλωμένος, με καταγωγή από τη βόρεια Εύβοια, υπήρξε γκολκίπερ σ' ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής (αργότερα έπαιξε και στην Κηφισιά), μέχρι που ανηφόρισε στο Κιλκίς, αναλαμβάνοντας προπονητής τερματοφυλάκων στην τοπική Ακαδημία του Αλέξανδρου. «Είναι αυστηρός κριτής, αλλά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Σε μικρότερη ηλικία, πριν έρθω στον ΠΑΟΚ, έκανα προπονήσεις υπό τις οδηγίες του. Και τώρα ακούω τις συμβουλές, που μου δίνει» δηλώνει ο 18χρονος τερματοφύλακας του Δικεφάλου.

Γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου 2002, ο Μπαλωμένος εντάχθηκε σε ηλικία πέντε ετών στην Ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς. Και μετά από τέσσερα χρόνια οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εντόπισαν το ταλέντο του και τον έφεραν στην ακαδημία του Δικεφάλου.

«Φέτος ήταν η πρώτη μου σεζόν με την Κ-19. Προσπάθησα να προσαρμοστώ όσο το δυνατό πιο γρήγορα στις νέες, για μένα, συνθήκες και, φυσικά, να δουλέψω πολύ για να μπορέσω να εξελιχτώ. Συνολικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά, ο προπονητής μας πέρασε τη νοοτροπία του νικητή, ενώ ήταν σημαντική και η βοήθεια από τους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία και πιο έμπειρους παίκτες» σημειώνει για την παρθενική του σεζόν στην Κ-19, με την οποία μέτρησε οχτώ συμμετοχές στα ματς πρωταθλήματος (βασικός γκολκίπερ ήταν ο, κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος του, Χρήστος Ταλιχμανίδης).

Με πολλές συμμετοχές σε τουρνουά ανά την Ευρώπη (πριν επτά χρόνια αναδείχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας σε τουρνουά στη Μόσχα), πρωταθλητής στο παρελθόν και με την Κ-15 (πριν τρία χρόνια, συμπαίκτης με τον Γκορτεζιάνι), διεθνής με την εθνική Κ-17 και με πρότυπο τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Αλισον, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του για το μέλλον, έχοντας προ ημερών ολοκληρώσει και τις σχολικές του υποχρεώσεις στην Γ΄ τάξη του Λυκείου: «Το όνειρο μου, όπως και κάθε παιδιού που αγωνίζεται στις υποδομές του συλλόγου, είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Είμαι εδώ σχεδόν δέκα χρόνια και, καταλαβαίνετε ότι αυτός είναι ο στόχος, να αποτελέσω κάποια στιγμή μέλος της ανδρικής ομάδας. Προς το παρόν, σκέφτομαι τη νέα χρονιά, που θα με βρει για δεύτερη σεζόν μέλος της Κ-19».

Διαβάστε ακόμη...