Με ... ατμόπλοιο στην Αθήνα! (1932)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 8/7/1932, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην πρωτεύουσα, όπου την Κυριακή 10/7 θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Με ... ατμόπλοιο στην Αθήνα! (1932)

Το παιχνίδι θα γινόταν στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της περιόδου 1931-1932, με την αθηναϊκή ομάδα να βρίσκεται στην 2η θέση έχοντας 16 βαθμούς σε 13 ματς και τον ΠΑΟΚ στην 4η με τρεις βαθμούς λιγότερους, σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών.

Εκείνη την εποχή οι μετακινήσεις των ομάδων δε γινόταν φυσικά με αεροπλάνα, αλλά με διάφορα άλλα μέσα του καιρού εκείνου! Η διοίκηση του Δικεφάλου επέλεξε να κατέβει η ομάδα με ... ατμόπλοιο (!).

Μαζί με τη αποστολή κατέβηκε και ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου, Παντελής Καλπακτσόγλου, ενώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρέθηκε πλήθος κόσμου και την ξεπροβόδισε!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής (10/7/1932) με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας.

Όρθιοι (από αριστερά): Χαλκιάς, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ιωαννίδης, Αρμάσης (προπονητής), Βεντουρέλης (βοηθός) και Πυλόρωφ.

Καθιστοί (από αριστερά): Πανίδης, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Βασιλειάδης, Πάγκαλος

Ανάμεσα στα παραπάνω ονόματα, ξεχωρίζουν κάποια που ανήκουν σε πολύ μεγάλες μορφές της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας, ονόματα τα οποία στους παλιότερους προκαλούν πραγματικό δέος!

* Μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό (ήττα με 2-1), ο σύλλογος μπήκε σε περιπέτειες, καθώς αν και τερμάτισε πάνω από τον Ηρακλή, η ... ΕΠΟ διέταξε την επανάληψη του αγώνα στον οποίον ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον Ηρακλή με 3-2, λόγω ... κακής χάραξης του νέου γηπέδου μας!!!

Ο αγώνας μάλιστα ορίστηκε να γίνει στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ φυσικά δεν κατέβηκε, μηδενίστηκε και βρέθηκε στη βαθμολογία πίσω από τον συμπολίτη Ηρακλή.

Σαν τελευταίος των τριών της Μακεδονίας έπρεπε να δώσει αγώνες διαβάθμισης με τον Μέγα Αλέξανδρο (ορίστηκαν για τις 18 και 25 Σεπτεμβρίου) για να καταφέρει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ο Δικέφαλος δεν κατέβηκε ούτε σε αυτό ματς σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έτσι την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης...

Διαβάστε ακόμη...