ΠΑΟΚ και Ευρώπη : Όλα τα σενάρια

Από thessports.gr: Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον το φαβορί, αλλά παραμένει στο παιχνίδι της 2ης θέσης, ακόμη κι αν δεν του επιστραφούν απο το CAS οι 7 βαθμοί.
Πηγή: thessports.gr
ΠΑΟΚ και Ευρώπη : Όλα τα σενάρια

Η 2η θέση οδηγεί στο νοκ άουτ παιχνίδι της 25η/26ης Αυγούστου του 2ου προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ και με μια νίκη, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας συνεχίζει στον 3ο γύρο κι εξασφαλίζει στη χειρότερη περίπτωση τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι στην πράξη, ένα παιχνίδι σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Στη 2η φάση θα παίξουν έξι ομάδες και μέχρι τώρα έχουν οριστικοποιηθεί οι τρεις.

H Aλκμάαρ από την Ολλανδία, η Βικτόρια Πλζεν απο την Τσεχία και η Ραπίντ Βιέννης από την Αυστρία.

Απομένει να ξεκαθαρίσουν οι δεύτεροι της Ελλάδας (ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ), της Τουρκίας (Σίβασπορ, Γαλατασαράι ή Μπεσίκτας) και της Κροατίας (Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Όσιεκ, Χάιντουκ ή Ριέκα).

Οι ομάδες χωρίζονται σε ισχυρές και ανίσχυρες και για την ώρα, σίγουρα στους ισχυρούς είναι η Βικτόρια Πλζεν και η Ραπίντ Βιέννης, και σίγουρα στους ανίσχυρους ο εκπρόσωπος της Κροατίας.

Όλα θα κριθούν από το ποιος θα τερματίσει 2ος στην Τουρκία.

Αν είναι 2η η Σίβασπορ, ο ΠΑΟΚ, εφόσον βγει 2ος, πηγαίνει στους ισχυρούς και θα κληρωθεί με έναν εκ των Σίβασπορ, Αλκμάαρ και τον εκπρόσωπο της Κροατίας.

Αν τερματίσει 2η η Γαλατασαράι ή η Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ πάει στους ανίσχυρους και θα κληρωθούν με έναν και των Γαλατασαράι ή Μπεσίκτας, Βικτόρια Πλζεν, Ραπίντ Βιέννης.

Στην Τουρκία, πάντως, η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη.

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι αυτή :

Η Τράπζονσπορ ειναι τιμωρημένη με ένα χρόνο αποκλεισμό από την Ευρώπη λόγω παραβίασης του FFP, αλλά έχει προσφύγει στο CAS.

Αν δικαιωθεί και βγει δεύτερη, τότε -οπως και η Σίβασπορ- πάει στους ανίσχυρους και ο ΠΑΟΚ στους ισχυρούς.

Αν η Τράπζονσπορ μείνει τιμωρημένη, και την Σίβασπορ την περάσει κάποια εκ των Γαλατά ή Μπεσίκτας, τότε ο ΠΑΟΚ πάει στους ανίσχυρους. Αυτό θα συμβεί και αν καταλήξει 2η στην Τουρκία η Μπασακσεχίρ, καθώς έχει περισσότερους βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει 2ος, με το τέλος του τουρκικού πρωταθλήματος θα ξέρει τους πιθανούς αντιπάλους του στον 2ο προκριματικό.

Η κλήρωση γι΄ αυτό τον γύρο, θα γίνει στις 10 Αυγούστου.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ 3ο

Αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να περάσει την ΑΕΚ, τότε η ΑΕΚ θα είναι σίγουρα στους ανίσχυρους, καθώς έχει λιγότερους βαθμούς από την Αλκμάαρ.

Ο δε ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στον οποίο θα συμμετάσχουν 52 ομάδες.

Τόσο ο 3ος γύρος όσο και τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, θα γίνουν σε ΜΟΝΑ παιχνίδια, χωρίς ρεβάνς.

Η κλήρωση του 3ου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου (εφόσον είναι ο ΠΑΟΚ, θα μάθει νικητή ζευγαριού) και το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθούν την 1η Οκτωβρίου και η κλήρωση θα έχει γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη...