Συμφώνησε και παρέμεινε στον ΠΑΟΚ! (1979)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 3/7/1979, ο Μλάντεν Φούρτουλα, συμφώνησε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, να παραμείνει στον σύλλογο για τα επόμενα χρόνια...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Συμφώνησε και παρέμεινε στον ΠΑΟΚ! (1979)

Ο Μλάντεν θα έπαιρνε για την υπογραφή του ένα ποσό της τάξης των 4.000.000 δραχμών, η εξόφληση του οποίου θα γινόταν σε βάθος χρόνου!

Και λίγα λόγια για τον «Φούκι»

Γεννήθηκε το 1950 στο Σεράγεβο και έπαιξε ως το 1974 στην Παρτιζάν. Εκείνο το καλοκαίρι δέχτηκε προτάσεις από Λας Πάλμας και Ηρακλή. Είχε τη δυνατότητα μεταγραφής ως ερασιτέχνης, γιατί διαφορετικά έπρεπε να περιμένει ως τα 28 του για να φύγει από τη Σερβία, σύμφωνα με τη νομοθεσία της εποχής!

Αρχικά συμφώνησε με τον Ηρακλή, όμως οι παράγοντες της συγκεκριμένης ομάδας την τελευταία στιγμή πήγαν να αλλάξουν τους όρους της συμφωνίας και η μεταγραφή χάλασε. Έτσι βρέθηκε στις Σέρρες.

Την επόμενη χρονιά ο Φούρτουλα ήταν ήδη πολύ γνωστός στο μεταγραφικό παζάρι και ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ τον διεκδικούσαν με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει τον τελευταίο λόγο και να τον φέρνει στην Τούμπα.

Ο ερχομός του, ανάγκασε την πρώτη χρονιά, τους αναπληρωματικούς τερματοφύλακες (Παντελίδη και Μηλίνη) να βλέπουν όλα τα παιχνίδια από τον πάγκο ή την κερκίδα, καθώς ο "Φούκι" δεν έχασε λεπτό!

Ο Μλάντεν Φούρτουλα έπαιξε στον ΠΑΟΚ για εννιά ολόκληρα χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 1984 που κρέμασε τα γάντια του, λόγω προβλήματος στη μέση του! Με τον ΠΑΟΚ έπαιξε σε 216 παιχνίδια πρωταθλήματος, 42 αγώνες Κυπέλλου και 19 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη...