Ο ερχομός του Ιφεάνι Ουντέζε στον ΠΑΟΚ (2000)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 3/7/2000, ο Ιφεάνι Ουντέζε άφηνε την Καβάλα και γινόταν κάτοικος Τούμπας ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ο ερχομός του Ιφεάνι Ουντέζε στον ΠΑΟΚ (2000)

Ήταν η 5η μεταγραφή του Δικεφάλου το καλοκαίρι του 2000, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές των Οκκά, Εγκωμίτη, Σπάσιτς, Τοχούρογλου, με τον Ουντέζε να υπογράφει 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ!

Ο διεθνής με την ομάδα της Νιγηρίας παίκτης, αγωνίστηκε στην Καβάλα για μια τριετία, καταγράφοντας αρκετές συμμετοχές (59 στο πρωτάθλημα) με την μακεδονική ομάδα και έτσι τράβηξε το βλέμμα του ΠΑΟΚ που τον απέκτησε. Η μεταγραφή έγινε με υπόδειξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος πίστευε στο ταλέντο του 20χρονου (γεννημένος το 1980 στο Λάγος της Νιγηρίας) τότε, Ιφεάνι, και τον έντυσε στα ασπρόμαυρα.

Στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του ΠΑΟΚ είχε τονίσει:

«Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ, μια ομάδα και ιστορία όπως μαθαίνω. Είναι ενθουσιασμένος γιατί έρχομαι σε μια ομάδα με στόχους, με ευρωπαϊκή τακτική, παρουσία και φιλοδοξία για τίτλους.

Θα είναι έντονος ο συναγωνισμός με τους άλλους καλούς παίκτες που έχει η ομάδα και θέλω να πω ότι ο πρώτος μου στόχος είναι να καθιερωθώ. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι ανοιχτά.

Είμαι ευχαριστημένος γιατί θα συνεργαστώ με τον κύριο Μπάγεβιτς, για την πορεία και το έργο του οποίου πολλά είδα και άκουσα στα τρία χρόνια που είμαι στην Ελλάδα. Νομίζω πως θα πρέπει να περιοριστώ σε αυτά και να δηλώσω ότι περισσότερα θα πρέπει να πω μέσα στο γήπεδο»

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ουντέζε αναχώρησε για την Καβάλα ώστε να μαζέψει τα πράγματά του και στη συνέχεια να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, στην αρχή σε ξενοδοχείο του Πανοράματος και στη συνέχεια κάπου μόνιμα.

Ο Ουντέζε αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 2000 ως το 2006, καταγράφοντας 103 συμμετοχές, ενώ σκόραρε και μία φορά. Αξέχαστο φυσικά θα μας μείνει το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε με την Αϊντχόφεν στις 22/11/2001 για τη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όταν με σουτ φωτοβολίδα έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στον ΠΑΟΚ (παραπάνω εικόνα)

Το καλοκαίρι του 2003 δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στην Γουέστ Μπρόμγουϊτς, από την οποία επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, για να συνεχίσει στον Δικέφαλο ως το καλοκαίρι του 2006, όταν και έφυγε με προορισμό την ΑΕΚ (μόλις 3 συμμετοχές εκεί).

Το 2007 επέστρεψε και πάλι στον ΠΑΟΚ υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο σήμανε ουσιαστικά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, χωρίς να καταγράψει κάποια επίσημη συμμετοχή κατά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ εκείνο το διάστημα ...

Ο Ιφεάνι Ουντέζε σήκωσε με την ασπρόμαυρη φανέλα τα Κύπελλα του 2001 και 2003, ενώ ήταν και διεθνής με την ομάδα της Νιγηρίας (35 συμμετοχές)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...