"Φουρνιά με ταλέντο, τα παιδιά αποκτούν μέταλλο και νοοτροπία νικητή"

Από paok24.com:Μετά από έναν τελικό που τα είχε... όλα, η Κ17 του ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Λαμία χθες το απόγευμα.Ο προπονητής της ομάδας, Απόστολος Παπαβασιλείου φιλοξενήθηκε στον Libero107.4 και στην εκπομπή "Τρόικα" και μίλησε για όσα πέτυχαν τα ΠΑΟΚτσάκια.
Πηγή: paok24.com
"Φουρνιά με ταλέντο, τα παιδιά αποκτούν μέταλλο και νοοτροπία νικητή"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον χθεσινό τελικό: "Ήταν ιδιαίτερες οι συνθήκες. Αρχικά, να πούμε ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους. Στα παιδιά, τους γονείς, σε όλους, στο επιτέλειο, σε όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία και στη διοίκηση. Είχαμε το μυαλό μας και στην πρώτη ομάδα. Είναι λίγο ανάμεικτα τα συναισθήματα.

Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες, μετά από τρεις μήνες απραξίας. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Τα παιδιά έβγαλαν πράγματα που κανείς δεν περίμενε. Εμείς δεν σταματήσαμε, τα παιδιά είχαν το πρόγραμμά τους στη διάρκεια της καραντίνας. Δουλεύαμε με τηλεδιασκέψεις, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο κι όλα πήγαν καλά. Ήταν μία δύσκολη σεζόν. Τα παιδιά δουλεύουν και προσπαθούν πολύ. Θέλουν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα και είναι όμορφο να τους βλέπεις. Δημιουργούν μέταλλο και νοοτροπία νικητή. Το βλέπεις όλο αυτό στα χαμόγελά τους και είναι πολύ όμορφο".

Για τη σχέση του με τα παιδιά της ομάδας: "Κρατώντας τις ισορροπίες, έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση. Ήμασταν εδώ και καιρό κάθε μέρα μαζί. Είναι δυο φουρνιές παιδιών, που λέγαμε ότι όταν φτάσουν στην Κ17, το μείγμα θα είναι εκπληκτικό. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και είμαστε χαρούμενοι σαν οργανισμός, βλέποντας αυτά τα παιδιά".

Για τη σημασία των τίτλων: "Είναι ωραίο να κατακτάς τίτλους, κυρίως για τα παιδιά, αλλά και για όσα έχουμε περάσει. Το πιο ωραίο είναι να τα βλέπουμε τα παιδιά και στην πρώτη ομάδα, όπως τον Τζόλη τώρα... Πολλά από τα παιδιά που είδατε χθες στον τελικό, έχουν κάνει προπονήσεις με τον Πάμπλο κι έπαιξαν και στην Κ19. Κάναμε και κάποια παιχνίδια μεταξύ μας κι όλο το τιμ της Κ19 ήταν στο γήπεδο χθες. Όλο αυτό, δίνει ένα έξτρα κίνητρο στα παιδιά. Ειδικά η παρουσία του Πάμπλο... Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά, τα έβλεπε ο Πάμπλο μέσα στη χρονιά και τα γνώριζε. Αυτό εκπαιδεύει τα παιδιά, τα εξελίσσει κι ωριμάζουν πιο γρήγορα".

Για το τι ζητάει από τους παίκτες του: "Έχει ταλέντο η ομάδα κι είναι παιδιά εκπαιδευμένα. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να έχουν το μέταλλο του νικητή και να ωριμάζουν τακτικά, για να μην υπάρχει το μεγάλο χάσμα όταν φτάνουν στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο και να μην χρειάζονται εμάς να τους καθοδηγούμε. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχουν πάντα το σθένος και δεν τους προβληματίζει κάτι, κάνουν αυτό που πρέπει".

Για το κίνητρο της πρώτης ομάδας: "Πρώτη σκέψη των παιδιών, είναι να περάσουν το κατώφλι της πρώτης ομάδας και να παίξουν. Είναι σημαντικό να βλέπουμε παιδιά όπως ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης και όλοι να παίζουν στην πρώτη ομάδα".

Για την επόμενη ημέρα: "Φτάσαμε σχεδόν 12 μήνες... Ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία. Σε περίπου 20 μέρες θα ξεκινήσει η Κ19, λίγο μετά η Κ17, οπότε τώρα τα παιδιά πρέπει να ξεκουραστούν σωματικά και ψυχολογικά".

Για τις συνθήκες που επικρατούν στο πρωτάθλημα της Κ17: "Τα γήπεδα όταν ταξιδεύεις σε άλλες έδρες, δεν είναι πάντα τα καλύτερα. Εμείς κι αυτό προσπαθούμε να το καλύψουμε μέσα από τις δικές μας προπονήσεις. Ευτυχώς εμείς, έχουμε ό,τι χρειάζεται από τη διοίκηση για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά όσο καλύτερα γίνεται. Υπάρχει το κομμάτι της ανάλυσης, να τους δείξεις δηλαδή πως προσεγγίζεις ένα παιχνίδι και να μάθουν να αναλύουν μόνοι τους οι παίκτες τον αντίπαλο. Στην καραντίνα κάναμε κάποιες εργασίες με τα παιδιά και πραγματικά ήταν κάτι φοβερό. Τα παιδιά αυτά έχουν μάθει ότι μας ενδιαφέρει η μεθοδολογία, ο τρόπος παιχνιδιού, αλλά όλα αυτά πρέπει να συνδυάζονται και με τη νίκη, γιατί είμαστε ο ΠΑΟΚ".

Διαβάστε ακόμη...