Φιλική ισοπαλία με τον Ερ. Αστέρα Πράγας (1957)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 2/7/1957 ο ΠΑΟΚ, υποδέχθηκε στο Σιντριβάνι τον Ερυθρό Αστέρα Πράγας, σε φιλικό παιχνίδι...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Φιλική ισοπαλία με τον Ερ. Αστέρα Πράγας (1957)

Ο Δικέφαλος ολοκλήρωνε τη χρυσή εποχή 1953-1957, περίοδο κατά την οποία ήταν ο μόνιμος πρωταθλητής Θεσσαλονίκης, ένα διάστημα στο οποίο γράφηκαν πολλές χρυσές σελίδες στην ένδοξη ιστορία μας!

Το παιχνίδι έγινε υπό το φως των προβολέων και συγκέντρωσε χιλιάδες φιλάθλων, με αποτέλεσμα το γήπεδο να είναι κατάμεστο παρά τη ζέστη που επικρατούσε εκείνη τη μέρα!

Οι Τσέχοι παρουσίασαν μια εξαιρετική και καλογυμνασμένη ομάδα, με πολλές δυνάμεις από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό, ενώ και οι δύο αντίπαλοι έχασαν πολλές και καλές ευκαιρίες... Το τελικό ισόπαλο 1-1 κρίθηκε σαν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, που ικανοποίησε τον κόσμο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους και τον τρόπο που αναπτυσσόταν, κερδίζοντας επιφωνήματα θαυμασμού του πλήθους.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, μετά το 15' έψαξε με αξιώσεις την κόντρα και στο 20' κερδίσαμε πέναλτι, αλλά ο Πετρίδης από τα 11 μέτρα έστειλε την μπάλα άουτ...

Στο 28' ο Γεντζής πάσαρε στον Χαβανίδη, αυτός ντρίπλαρε τον Κόλιλικ, έδωσε στον Λέανδρο, αυτός πάσαρε στον Κουιρουκίδη που με δυνατό βολέ νίκησε τον Πλαχέτα ανοίγοντας το σκορ! Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ το έλεγχε τον αγώνα, αν και στο 43' παραλίγο να δεχτεί την ισοφάριση.

Δυνατά μπήκαν οι Τσέχοι και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όμως στην κόντρα, στο 59', η βολίδα του Καλλιοντζή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Από το 70' και μετά ο ΠΑΟΚ έδειξε κουρασμένος και στο 80' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με δυνατό σουτ του Πρόσεκ, Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ βγήκε και πάλι στην επίθεση, χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ιωαννίδη, βρήκε τον κόσμο να χειροκροτεί και τις δύο ομάδες για το θέαμα που προσέφεραν ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Γερούδης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καλογιάννης, Τσίντογλου, Λέανδρος, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Καλλιοντζής, Χαβανίδης.

Ερυθρός Αστέρας Πράγας: Πλαχέτα, Κόλιλικ, Σλάμερ, Ναβρέκις, Σον, Νετιβελι, Πρόσεκ, Χάισεκ, Μπούμπνικ, Ζαμασκολ, Βόιλα.

* Στην αρχική εικόνα η ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1956-1957. Διακρίνονται όρθιοι από τα αριστερά: Πρόγιος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Χαραλαμπίδης (πρόεδρος), Χασιώτης, άγνωστος, Κωστής, Συμεωνίδης, Πετρίδης. Καθιστοί: Τσίντογλου, άγνωστος, Γιαννέλος, Κατηκαρίδης.

Διαβάστε ακόμη...