Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι...

Από sdna.gr: Σαν σήμερα, ένας χρόνος Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ: Κάθε αρχή και δύσκολη. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Από την Ολλανδία και την πρώτη γνωριμία εκεί, στη Θεσσαλονίκη. Click, η ζωή του Πορτογάλου σε fast forward!
Πηγή: sdna.gr
Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι...

Λένε πως στο τέλος όλα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος. Και στην περίπτωση του Αμπέλ Φερέιρα, εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, το τέλος δεν ορίζεται εδώ ή για να το θέσουμε καλύτερα από εδώ. Ειδικά στην παρούσα φάση, όταν από επίσημα χείλη έχει ειπωθεί πως άπαντες βρίσκονται σε καθεστώς αξιολόγησης μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κάπου εδώ ορίζεται -σαν σήμερα- η αφετηρία. Ένα «τρελό» καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα το έβρισκε μπροστά του. Το «διαζύγιο» με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Δύο ημέρες πριν την 1η Ιουλίου. Προτού η αποστολή μπει στο αεροπλάνο για να «πετάξει» με προορισμό την Ολλανδία.

Ο οργανισμός βρέθηκε επί ποδός και μέσα σε ένα 48ωρο, ο «εκλεκτός» βρέθηκε στο πρόσωπο του Αμπέλ Φερέιρα. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι χειρισμοί εν μέσω πίεσης χρόνου δεν μπορούν να αποδώσουν τις δυσκολίες που συνάντησαν οι Θεσσαλονικείς. Από την πρώτη στιγμή, η Μπράγκα δεν φάνηκε διατεθειμένη να αφήσει έτσι εύκολα τον προπονητή της, έχοντας αντιληφθεί πως έχει απέναντί της μια ομάδα που δεν διστάζει να μπει στην λογική της εξαγοράς από το να στραφεί στην ελεύθερη αγορά.

Από την άλλη, ο Δικέφαλος μέτρησε τις δυνάμεις του και μπήκε αποφασισμένος στη «μάχη» των διαπραγματεύσεων με την πορτογαλική ομάδα. Το ολονύχτιο θρίλερ έβγαλε... νικητή τον ΠΑΟΚ και το πρώτο βράδυ της παρουσίας του στην Ολλανδία, ο Πορτογάλος προσγειώθηκε στο Άμστερνταμ για να κολυμπήσει με το «καλημέρα» στα βαθιά.

Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία...

Μια ιστορία που ποικίλλει, αλλάζει και διαμορφώνεται από το ποιος την εκφωνεί.

Το σίγουρο είναι πως ξεκίνησε με δυνατές συγκινήσεις. Ο Άγιαξ φάνταζε το απόλυτο κίνητρο για την υπέρβαση. Απόλυτο κίνητρο για όλους, μηδενός εξαιρουμένου. Ενδεχομένως και γι΄αυτό δεν υστέρησε σχεδόν κανείς. Αντιλαμβανόμενος πως η σύγκριση -ως είθισται με τους πρώην- θα τον συνοδεύει έντονα ειδικά στην αρχή, ο πρώτος που το πίστεψε περισσότερο ήταν ο Πορτογάλος. Και για του λόγου το αληθές, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην εικόνα του ΠΑΟΚ στα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια.

Η προσγείωση, όμως, ήταν ανώμαλη. Μέχρι και σήμερα τον συνοδεύει ο αποκλεισμός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η πρώτη κρίση επί θητείας Φερέιρα. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, η πρώτη κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί μετά από καιρό ο οργανισμός του ΠΑΟΚ. Και όπως παραδέχθηκε ο Πορτογάλος σε ανύποπτη φάση, εκείνος ο αποκλεισμός τον έχει «στοιχειώσει», ακόμη κι αν ανήκει πια στο παρελθόν...

Μέχρι το Δεκέμβριο, ο ΠΑΟΚ -αν και βρίσκεται σε διαδικασία συναρμολόγησης- αποδίδει, τουλάχιστον βαθμολογικά. Πρακτικά, ψάχνει και ψάχνεται. Από το man to man στη ζώνη άμυνας, θέλοντας να περιορίσει τη μαύρη τρύπα στα μετόπισθεν, στις εσωτερικές αλλαγές, στην αναζήτηση κορμού και πάει λέγοντας...

Και από εκείνο το σημείο, η ιστορία «θολώνει» ή μάλλον η εξιστόρηση της πρώτης σεζόν Φερέιρα στον ΠΑΟΚ υπόκειται στον εκφωνητή. Άλλος θα σας μιλήσει για άλλοθι, άλλος για μεταγραφές, άλλος για κύκλους που ενδεχομένως να έκαναν τον κύκλο τους, άλλος για στήριξη και υπομονή σε ένα πλάνο που επιδέχεται διορθώσεις και όχι ισοπέδωση.

Με μια απόλυτα ψυχρή και κυνική ματιά κι αν το αποτέλεσμα είναι πάντα το Νο1 ζητούμενο, τότε ο ΠΑΟΚ απώλεσε το πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από το Κύπελλο και έμεινε να «κυνηγά» τον τελευταίο του στόχο που είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης στα playoffs.

Επί τούτου, σαν σήμερα, ξέρω τι έκανες ΠΑΟΚ πέρσι το καλοκαίρι. Πλέον, απομένουν μόλις μερικά «επεισόδια» για να πέσουν και τυπικά οι τίτλοι τέλους της πρώτης σεζόν (σ.σ. με τη συμφωνία να περιλαμβάνει ακόμη δύο κύκλους) και τί φυσικά θα εννοηθεί στο φινάλε αυτού για τον πρωταγωνιστή...

Διαβάστε ακόμη...