Ντέρμπι… 4 βαθμών το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Απο inpaok.com: Με νίκη ο Δικέφαλος παίρνει ΚΑΙ την ισοβαθμία απέναντι στην "ένωση"
Πηγή: inpaok.com
Ντέρμπι… 4 βαθμών το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το ενδιαφέρον των φετινών Play Off περιορίζεται στο ποια ομάδα θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Φαβορί ήταν και παραμένει ο ΠΑΟΚ, ακόμα και με την αφαίρεση 7 βαθμών, η οποία όμως δεν έχει τελεσιδικήσει.

Αν η απόφαση ανατραπεί στο CAS και η ποινή "σβηστεί", δεν τίθεται θέμα για το ποια ομάδα θα βρεθεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League. Εφόσον όμως η συγκεκριμένη τιμωρία παραμείνει, το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ της Τετάρτης (1/7) στην Τούμπα αποτελεί το πιο καθοριστικό ματς, με βάση την τρέχουσα βαθμολογία.

Ουσιαστικά θα είναι ένα ντέρμπι... 4 βαθμών γιατί αν η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα επικρατήσει, θα φτάσει τη διαφορά στους έξι βαθμούς (62-56), έχοντας υπέρ της ΚΑΙ την ισοβαθμία με την ΑΕΚ.

Αυτό γίνεται γιατί θα έχει στο χέρι δυο νίκες και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια, έτσι δεν παίζει ρόλο το τι θα γίνει στο ματς του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στα play off, στην ισοβαθμία μετρούν ΟΛΑ τα ματς μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων, τόσο σε κανονική διάρκεια όσο και στην post season.

Αναλυτικά, ο κανονισμός:

Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

Διαβάστε ακόμη...