Ήττα για τους Εφήβους και ο τίτλος θα κρινόταν σε τρίτο ματς! (1969)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 29/6/1969, η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ, αντιμετώπισε εκτός έδρας την αντίστοιχη της ΑΕΚ, στον επαναληπτικό τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα για τους Εφήβους και ο τίτλος θα κρινόταν σε τρίτο ματς! (1969)

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-1 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων που είχε γίνει στο γήπεδο του Άρη στις 22/6, στο παιχνίδι όμως που έγινε σαν σήμερα 29/6, η αθηναϊκή ομάδα επικράτησε με 1-0 και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών.

Έτσι για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα χρειαζόταν και τρίτο παιχνίδι (καθώς δε μετρούσε η διαφορά τερμάτων παρά μόνο οι νίκες), ένα παιχνίδι που έγινε στις 6/7 στα Τρίκαλα και θα γίνει αναφορά από τις Ασπρόμαυρες Ιστορίες στην ώρα του.

Στον αγώνα που έγινε σαν σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπροστά σε 4.000 θεατές, η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 15', σε μια φάση που ξεκίνησε από βαθιά μπαλιά του Λιάκουρα, η μπάλα έφτασε στον Ζαχαριάδη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Τσαμούτη, την ώρα που αυτός επιχειρούσε έξοδο!

Το γκολ αυτό έμελλε να είναι το μοναδικό στο ματς, με τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά στο 2-0 στο 36', όταν η κεφαλιά του Παπαϊωάννου σταμάτησε στο δοκάρι μας.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε για την πολύτιμη ισοφάριση που θα του έδινε στον τίτλο, όμως στην καλύτερη στιγμή μας στο παιχνίδι, ο Στεργιάδης στο 76', μετά από μπαλιά του Παπάζογλου, από εξαιρετική θέση αστόχησε!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λαρίδης, Παπάζογλου, Λυσσαρίδης και από την ΑΕΚ οι Μοσχάκης, Λιάκουρας, Τριανταφύλλου

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Νεαμονίτης, Θηβαίος, Τριανταφύλλου, Λιάκουρας, Ιστόριος, Κικκινής, Ψυχογιός, Μοσχάκης, Θεοδωρίδης, Παπαϊωάννου, Τσακίρογλου (70' Χελιώτης)

ΠΑΟΚ: Τσαμούτης, Στυψιανός, Ζαχαριάδης, Παρτσόγλου, Καβουρτζίκης, Παπάζογλου, Σπανδονίδης, Τζαβέλλας, Λυσσαρίδης, Λαρίδης, Στεργιάδης

Διαβάστε ακόμη...