Ισοζύγιο, αρνητικό...

Από paok24.com: Οι φετινοί αριθμοί των μεσοεπιθετικών του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα λένε την αλήθεια.
Πηγή: paok24.com
Ισοζύγιο, αρνητικό...

Συνηθίζεται να λέγεται κατά κόρον πως η "ραχοκοκκαλιά" μιας ομάδας, δηλαδή τερματοφύλακας, στόπερ, κεντρικοί χαφ και επιθετικοί είναι το Α και το Ω για την επιτυχία ή την αποτυχία της. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως, ειδικά σε μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, παίζουν και οι εξτρέμ της.

Εάν ανατρέξει κανείς στα φετινά στατιστικά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που είτε είναι είτε λογίζονται ως εξτρέμ ή γενικότερα ως μεσοεπιθετικοί, αντιλαμβάνεται αμέσως πως κανένας τους δεν έχει καταγράψει μία επίδοση που μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως ικανοποιητική, για μία ομάδα με την ποιότητα και τους στόχους του Δικεφάλου.

Έχουμε λοιπόν και λέμε, σε ότι αφορά τους αγώνες πρωταθλήματος:

Ο Δημήτρης Λημνιός, που κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή που χρησιμοποιήθηκε από τον Αμπέλ Φερέιρα είτε στα "φτερά" είτε λίγο πιο πίσω από τους Άκπομ και Σφιντέρσκι, κατέγραψε 4 γκολ και 6 ασίστ σε 29 παιχνίδια.

Από την πλευρά του, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πέτυχε μόλις 1 γκολ και μοίρασε όλες κι όλες 4 ασίστ σε 24 εμφανίσεις, ενώ ο Δημήτρης Πέλκας πέτυχε 3 γκολ σε 19 παιχνίδια.

Σε ότι αφορά τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, στα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε ως εξτρέμ, πέτυχε 3 γκολ (τα 2 με πέναλτι) και μοίρασε 3 ασίστ, τη στιγμή που ο Λάζαρος Λάμπρου κατέγραψε 2 γκολ και 1 ασίστ σε 9 αναμετρήσεις.

Τέλος, ο Λέο Ζαμπά δεν κατάφερε να σκοράρει ή να δώσει ασίστ στα μόλις 6 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος που συμμετείχε, ενώ ο Μίροσλαβ Στοχ κατέγραψε 1 ασίστ στα μόλις 4 παιχνίδια πρωταθλήματος που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στους παραπάνω, πρέπει να προστεθεί και ο Ομάρ Ελ Καντουρί παρότι η φυσική θέση του είναι στο "8", με τον Μαροκινό να πετυχαίνει ένα γκολ, αυτό κόντρα στον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο, σε 9 αναμετρήσεις όπου χρησιμοποιήθηκε είτε στις πτέρυγες είτε πίσω από τον επιθετικό, ενώ ο Γιόσιπ Μίσιτς "έγραψε" 1 ασίστ στα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος που ανέλαβε καθήκοντα επιτελικού μέσου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...