Πέντε ξένοι διαιτητές, τρεις νίκες ο ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Ένας διαιτητής επιπέδου elite της UEFA, όπως Μπιορν Κάιπερς θα βρεθεί σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι έχει συμβεί όμως τα τελευταία χρόνια με τους ξένους διαιτητές και τα ντέρμπι των δύο μεγάλων αντιπάλων;
Πηγή: paok24.com
Πέντε ξένοι διαιτητές, τρεις νίκες ο ΠΑΟΚ

Το αποψινό, θα είναι το έκτο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και έδρας, στο οποίο θα σφυρίξει ξένος διαιτητής. Στα προηγούμενα πέντε, ο ΠΑΟΚ νίκησε τρεις φορές, μία ο Ολυμπιακός, ενώ μία φορά οι δύο ομάδες, ήρθαν ισόπαλες...

Το πρώτο παιχνίδι με ξένο διαιτητή, ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με τον Ελβετό, Σαν Φενταγί, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Χάρη σε εκείνο το απίστευτο αυτογκόλ του Βούκοβιτς, ο ΠΑΟΚ είχε περάσει με 0-1 και όπως είχαν παραδεχτεί αργότερα, διάφοροι πρωταγωνιστές της ομάδας, εκείνο το αποτέλεσμα, τους έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση για τον τίτλο.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2019, στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικρατεί 3-1 του Ολυμπιακού, με διαιτητή τον Ισπανό, Μανθάνο, με γκολ των Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Ακπομ, «αγκαλιάζοντας» το πρωτάθλημα, μετά από 34 χρόνια.

Πηγαίνοντας, στη φετινή σεζόν, πρώτη φορά που ήρθαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, ήταν την 1η Δεκεμβρίου 2019, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ινγκασον, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με πέναλτι του Βαλμπουενά και σε εκείνο το 1-1, διαιτητής ήταν πάλι Ισπανός, ο Χοσέ Σάντσεθ.

Η μοναδική νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με ξένο διαιτητή, ήρθε στις 23 Φεβρουαρίου 2020 στην Τούμπα, με το αυτογκόλ του Γιαννούλη και το Γερμανό, Τομπίας Στίλερ, σε εκείνη την αναμέτρηση.

Στο «ροντέο» του πρώτου ημιτελικού της Τούμπας και τη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-2, παρά το αρχικό προβάδισμα με 0-2 του Ολυμπιακού, στις 3 Μαρτίου, διαιτητής ήταν ο Ισπανός, Χαβιέ Εστράδα.

Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, στο οποίο επικράτησε ο Ολυμπιακός με 0-1, διαιτητής ήταν ο Παπαπέτρου, καθώς δεδομένων των συνθηκών λίγο μετά την έξαρση της πανδημίας, δε μπορούσε να οριστεί ξένος διαιτητής...

Διαβάστε ακόμη...