«Ο Τζόλης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην προπονητής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, Άγγελος Ζαζόπουλος, σκιαγραφεί το προφίλ του Χρήστου Τζόλη
Πηγή: paok24.com
«Ο Τζόλης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Άγγελος Ζαζόπουλος μίλησε με αφορμή το πρώτο γκολ του νεαρού επιθετικού με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας τον πολύ καλά από τα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την πρώτη του «γνωριμία» ως παίκτης της Κ12 και τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία:
«Χαίρομαι που ο κόσμος, ανακαλύπτει ότι υπάρχουν νέα παιδιά με προοπτική. Εισπράττουμε κι εμείς αυτήν τη χαρά. Ο Χρήστος είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό παιδί, έχει αποφασιστικότητα, βάζει στόχους, είναι ιδιαίτερα συγκροτημένος και ιδιαίτερα ώριμος για την ηλικία του. Έχει μία τελειομανία, έναν εγωισμό που αυτά είναι χαρακτηριστικά που μπορούν να τον βοηθήσουν στην πορεία. Τώρα, ξεκινάει το πιο δύσκολο ταξίδι γι' αυτόν. Τα επιτεύγματά του στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο είναι αμέτρητα. Όπως τον είδα, έχει δυναμώσει κιόλας. Μακάρι να είναι τυχερός, να είναι υγιής και να φτιάξει πράγματα όπως τα έχει ο ίδιος στο νου του».

Για το δυνατό του σημείο και αν αυτό είναι το γκολ:
«Είναι οξυδερκής, έχει αντίληψη του χώρου μέσα στη μεγάλη περιοχή και έχει απίστευτα ποιοτικά τελειώματα. Φαίνεται, παρότι το παιχνίδι είχε προχωρήσει όταν μπήκε, ότι και στο κομμάτι των υποδοχών, στη συμμετοχικότητα, γίνεται όλο και καλύτερος, Φαίνεται ότι είναι εκπαιδευμένος στα βασικά στοιχεία του ποδοσφαίρου».

Για το γεγονός ότι έπαιξε και ως αριστερός εξτρέμ για την Κ19:
«Τα προηγούμενα χρόνια ήταν φορ. Σωματομετρικά αν το δούμε, θεωρώ ότι ήταν καλό ότι αγωνίστηκε για μία σεζόν ως αριστερός εξτρέμ. Ένα από τα επιτεύγματα είναι ότι από αυτήν τη θέση, πρέπει να σκόραρε πάνω από 20 φορές στην Κ19. Ψάχνει το γκολ, του αρέσει να σκοράρει και το έκανε και από αυτήν τη θέση. Και μάλιστα, το έκανε στην πρώτη του σεζόν στην Κ19. Όταν ο Κλάους και ο Κουλούρης πέτυχαν πολλά γκολ στην Κ19, ήταν στο τελευταίο τους έτος στην Κ19. Ο Χρήστος είναι στην πρώτη του. Είναι ένα δείγμα για τους προπονητές, βλέποντας τη σημερινή εικόνα και την εξέλιξη που μπορεί να έχει ένας αθλητής».

Για το αν έχει καταλάβει ότι έχει ακόμα πολλή ανηφόρα μπροστά του:
«Μιλάμε για μία εξαιρετική οικογένεια, που είναι συνεχώς πίσω από τον Χρήστο. Από τα οκτώ του είναι στην Ακαδημία. Επειδή τον γνωρίζω, νομίζω ότι είναι ένα παιδί που ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Το είδα και στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Θεωρεί ότι το να του δίνεται η ευκαιρία να αγωνίζεται είναι πολύ σημαντικό. Επίσης είναι κάτι που δεν το περίμενε στη διάρκεια της σεζόν. Θεωρώ ότι η διακοπή, τον έριξε στην ομάδα κι επειδή η προσαρμοστικότητα του είναι καλή, μπόρεσε να κερδίσει τον προπονητή, που του αξίζουν συγχαρητήρια που τον χρησιμοποιεί. Στην πρώτη του εμφάνιση, ήταν πολύ αγχωμένος, περίμενα όμως ότι θα κάνει κάτι σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια. Θα παίξει ρόλο το πως θα σχεδιαστεί η νέα ομάδα. Το κράμα νέων και έμπειρων παικτών, είναι πάντα οδηγός. Ελπίζω πως θα αρπάξει την οποιαδήποτε ευκαιρία. Σε ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ ή στις μεγάλες ομάδες, δεν είναι εύκολο να πρωταγωνιστήσει απευθείας ένας νεαρός αθλητής. Ο Χρήστος είναι ένα παιδί που πιθανόν να έχει κάποια προσόντα παραπάνω και του εύχομαι να καταφέρει να εντυπωσιάζει. Αν είναι υγιής θα γίνει ένας σκόρερ που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...