Υπόθεση «Υποβιβασμός» - Οριστικό: Σε ακροαματική διαδικασία με τηλεδιάσκεψη οι κατηγορούμενοι

Από sdna.gr:Τα υπομνήματα των κατηγορούμενων έχουν κατατεθεί και το προεδρείο της Επιτροπής έκρινε ότι η πολύκροτη υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ακροαματική διαδικασία που πλησιάζει.
Πηγή: sdna.gr
Υπόθεση «Υποβιβασμός» - Οριστικό: Σε ακροαματική διαδικασία με τηλεδιάσκεψη οι κατηγορούμενοι

Σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας θα οδηγηθεί η υπόθεση της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου με κατηγορούμενους 15 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και εισήγηση για υποβιβασμό των «Ερυθρόλευκων» από την ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού.

Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν τα υπομνήματα τους (οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα, ζήτησαν και πήραν και παράταση), τα οποία εξετάστηκαν από το προεδρείο της Επιτροπής που έκρινε ότι το κατηγορητήριο έχει βάση και η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ακροαματική διαδικασία όπου είτε θα επιβληθούν οι προτεινόμενες ποινές, είτε οι κατηγορούμενοι θα αθωωθούν.

Αυτό που απομένει είναι να γίνει γνωστή η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η δίκη ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη αφού η αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όπου συνεδριάζουν οι πειθαρχικές επιτροπές στην μετά lock down, λόγω κορωνοϊού, εποχή, είναι μεν μεγάλη αλλά δεν επαρκεί για τις ανάγκες της υπόθεσης αφού στη διαδικασία εκτός από τους κατηγορούμενους θα είναι παρόντες και οι δικηγόροι τους, συνολικά δηλαδή, τουλάχιστον 20-30 άτομα.

Όσον αφορά την ημερομηνία θα γίνει γνωστή στους κατηγορούμενους αλλά δεν θα ανακοινωθεί στον Τύπο, κατά πάγια τακτική της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Και στο Τριμελές Εφετείο στις 25/6

Να σημειωθεί ότι στις 25 Ιουνίου, σε μια εβδομάδα δηλαδή, θα συνεχιστεί έπειτα από τρεις μήνες διακοπή λόγω κορωνοϊού, η ποινική δίκη της συγκεκριμένης υπόθεσης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

 

Διαβάστε ακόμη...