15ος στα πέναλτι στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ

Από sfina.gr: Την... καραμέλα της «κόκκινης» προπαγάνδας περί ευνοημένου ΠΑΟΚ έρχεται να διαψεύσει η έρευνα του διεθνούς ποδοσφαιρικού «παρατηρητηρίου» που κάνει στατιστικές μελέτες σε όλη την Ευρώπη.
Πηγή: sfina.gr
15ος στα πέναλτι στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ

Η έρευνα τώρα σχετίζεται με τα πέναλτι που καταλογίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις πρώτες ομάδες στη λίστα αυτή. Με βάση τα τελευταία τρία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα είναι 15ο στην ευρωπαϊκή λίστα με 213 πέναλτι σε 655 ματς. Πρώτο είναι το Πολωνικό με 318 σε 814 ματς.

Όσον αφορά στις ομάδες ο ΠΑΟΚ είναι ο 15ος στην Ευρώπη με 24 πέναλτι σε 86 ματς. Ο Ολυμπιακός είναι ακριβώς κάτω από τον ΠΑΟΚ με ένα πέναλτι ανά 333 λεπτά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ένα ανά 323, μία ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια κάνει πρωταθλητισμό και έχει έτσι και αλλιώς εντυπωσιακά αποτελέσματα με ελάχιστες αποτυχίες αφού έχει και μεγάλη διαφορά κλάσης από πολλούς αντιπάλους του.

Πρώτος σε κερδισμένα πέναλτι ανά λεπτά αγώνων είναι ο Ερυθρός Αστέρας με 44 σε 102 αγώνες και τρίτος ο Παναθηναϊκός με 29 κερδισμένα σε 85 ματς.

Διαβάστε ακόμη...