Μπαμ, ζιπ, αχ... 33 χρόνια μετά

Απο basketplus.gr: Φτάσαμε αισίως να γιορτάζουμε τα 33 χρόνια από τότε που το μπάσκετ στην Ελλάδα σταμάτησε να είναι cult κατάσταση και εξελίχθηκε σε mainstream.
Πηγή: basketplus.gr
Μπαμ, ζιπ, αχ... 33 χρόνια μετά

- Σήμερα... οι κλασσικές μνήμες των τίμιων γιγάντων που κατατρόπωσαν την μεγάλη ΕΣΣΔ και ανάγκασαν τον Γκομέλσκι να εκτεθεί και να κάνει λόγο για... Μαυριτανία. Ας πρόσεχε ο Σοβιετικός στρατηγός.

- Μόνο που 33 χρόνια μετά η Εθνική ομάδα βιώνει επικίνδυνη αγρανάπαυση και το επαγγελματικό μπάσκετ της Α1 βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου κινδύνου.

- Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το... τρακτέρ στην Α2, ο Παναθηναϊκός ζει τραγικό εμφύλιο, αφήνει την Ευρωλίγκα, χάνει τον ιδιοκτήτη χρηματοδότη του, ρίχνει το μπάτζετ στα τάρταρα και η Θεσσαλονίκη βολοδέρνει στην ουρά και την τιμή της να μην μπορεί να σώσει ούτε ο (πιο αξιοπρεπής) Ηρακλής.

- Μόνο αυτά...; Ρέθυμνο, Ήφαιστος αποχαιρέτησαν, Ιωνικός, Πανιώνιος δείχνουν ανήμποροι για την Α1, ο Διαγόρας ψάχνει συγχωνεύσεις για να παίξει στην Α2 και ο Χαρίλαος να θέλει αλλά δύσκολα να μπορεί...

- Μάλιστα οι πρωταθλητές της Α2 σκέφτονται σοβαρά μπάτζετ αγωνιστικό στα 170 χιλ. ευρώ, καταλύοντας με το καλημέρα τις επιταγές του ΕΣΑΚΕ. Ποιός άραγε θα ήθελε σε αυτή την συγκυρία να είναι στην θέση του Γαλατσόπουλου;

- Παράλληλα η ηγεσία της ΕΟΚ "σκοτώνεται" με αυτή του Υφυπουργείου, ρίχνει στην μάχη τις εφεδρείες της με... 200 ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες, ενώ πλέον το πιο ενδιαφέρον γεγονός καταλήγει να είναι οι εκλογές στην Ομοσπονδία. "Να ζήσουμε να το θυμόμαστε το σπορ" λένε εχθροί αλλά εσχάτως και φίλοι του... Ζήσουμε, δεν ζήσουμε, δύσκολα όμως θα θυμόμαστε αυτό το χάλι.

- Ναι, 33 χρόνια μετά το πάτημα του κουμπιού της μπασκετικής μας ανάτασης...

- Και εδώ στην μπασκετομάνα; Ο Δικέφαλος λόγου χάρη... Άσχημη η χθεσινή μέρα με το χαμό του Γιάννη Πολίτη, ο οποίος δεν πρόλαβε να δει την παλιγγενεσία του αγαπημένου του ΠΑΟΚ.

- Πάντως ένας πρώην συμπαίκτης του Γιάννη, άφησε το πόστο του στην ΚΑΕ μετά από 11 χρόνια. Ο Νίκος Σταυρόπουλος, όπως αποκάλυψε τη Παρασκευή το Basketplus και η εκπομπή "Μένουμε μπάσκετ", σταμάτησε την εμπλοκή του στην ΚΑΕ ως G.M. και μένει απλά στο πόστo του στην υποδομή.

- Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ προκοπή δεν είδε από το 2009-υπό προϋποθέσεις μόνο ο Κόνιαρης μπορεί να θεωρείται δημιούργημα των ακαδημιών της ομάδας-και πρέπει κάτι να αλλάξει μήπως και εμφανιστούν νεαροί με προοπτική και νοοτροπία για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

- Για να δούμε μήπως ο πρώην... διπλοθεσίτης "Μάτζικ" έχει αποτέλεσμα τώρα με το μυαλό του μόνο στους μικρούς. Ήδη αναζητείται στέλεχος για αυτή την θέση (ο Χ.Τ.;), αναζητείται ακόμα team manager (ο Τ.Κ.), προπονητής (έχει 4-5 υποψήφιους), 11-12 παίκτες και πριν απόλα αυτά... διοίκηση. Μέσα Ιουνίου ήδη...

- Αναζητούνται και αρκετά χρήματα, αφού η ΚΑΕ πρέπει να διακανονίσει 500-600 χιλιάρικα με πρώην παίκτες και προπονητές, άλλα 130 περίπου με ατζέντηδες και να είναι συνεπής στις ρυθμίσεις με 20-25 χιλ. το μήνα. Χώρια το ένα περίπου μύριο σε προμηθευτές... Χώρια και ένα μπάτζετ μίνιμουμ 800-900 χιλιάρικα συνολικά...

- Όσο για τα 140 χιλ. ευρώ του deposit; Νάναι καλά ο γνωστός λογαριασμός της τράπεζας με την οποία επιτεύχθηκε συνεργασία χρηματοδότησης. Ελπίδα; Να ενταχθεί και η ΚΑΕ στο PAOK TV απ' όπου μπορεί να έχει έσοδα ακόμα και 300 (ταβάνι) χιλιάδες ευρώ. Κακά τα ψέμματα... Αν δεν στηρίξει οικονομικά η οικογένεια της ΠΑΕ, το οικοδόμημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και θα ανοίξει νέες τρύπες.

- A, προτείνεται εκ των έσω και ένα όνομα έκπληξη για τον πάγκο. Αν τελειώσει οριστικά από την ομάδα που δούλευε... Και διοικητικά; Μια κίνηση με 12 ανθρώπους (στελέχη προηγούμενων διοικήσεων, ορισμένοι παλαίμαχοι κ.α) που πήγε να δημιουργηθεί, σταμάτησε στη γέννηση της. Μαθαίνουμε οτι βασικό εμπόδιο ήταν τα χρέη σε συνδυασμό με την αδυναμία χρηματοδότησης αλλά και η τόσο μεγάλη εξάρτηση από τον ΑΣ.

- Και οι άλλοι; Ο Άρης είναι πιο μπροστά έχοντας διοίκηση και κόουτς, αλλά άδεια ταμεία, 7 ban, την πιθανή μη ανανέωση με Μποχωρίδη, Φλιώνη (χαλά ο Ελληνικός κορμός και αυτό στοιχίζει σε μια ομάδα με μικρό προϋπολογισμό) και την γνωστή αέναη πίεση από τον κόσμο. Δύσκολα...

- Πάντως το οτι δύο ομάδες δεν συνεχίζουν στην Λίγκα, είναι κάτι που έρχεται λουκούμι στο Παλέ, καθώς από κει μπορεί να αλιεύσει ξένους. Με πρώτο τον Έβανς και 2ο τον Σμιθ... Από το Ρέθυμνο δύσκολα βγάζεις συμπέρασμα για αυτούτς που πέρασαν, μια και όλα γύριζαν γύρω από τον Φράνκαμπ. Πάντως αυτό τον Γκόρντον «μυρωδιά» δεν τον λες...

- Όσο για τον μπλε Ημίθεο; Είναι ακόμα πιο μπροστά αφού είναι εκεί ο χρηματοδότης (δεν υπάρχουν και παλιά χρέη, ban κλπ), αλλά το ρόστερ είναι άδειο, άρα δεν υπάρχει κορμός και παράλληλα ακούγεται οτι «παίζουν» και κάποια νομικά προβληματάκια από την πρόσφατη καραντίνα και από την πίεση 3-4 παικτών για οικονομική τακτοποίηση. Αλλά είπαμε. Εκεί υπάρχει ο ιδιοκτήτης για να διαχειριστεί το κάθε τι... Και θα το κάνει εύκολα ή δύσκολα.

- Oυπς... Τι είπαμε προ ημερών στο Basketplus ("Μένουμε Μπάσκετ") για γνωστό ατζέντη που προορίζεται από τον νυν πρόεδρο για την κεφαλή της ΕΟΚ; Νάτα νάτα... σερενάτα. Βέβαια στην επιβεβαίωση δεν αναφέρεται ότι ο νυν κάνει την κίνηση, αλλά ουδέν κρυφό υπό...

Διαβάστε ακόμη...