«Μας πλήγωσε η Ευρώπη, πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά»

Τι είπε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ για την παρουσία του στον Δικέφαλο, την «περιπέτεια» με τον κορονοϊό, αλλά και την απόφαση του να έρθει στην Ευρώπη.
Πηγή: paok24.com
«Μας πλήγωσε η Ευρώπη, πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά»


Συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του παραχώρησε ο Ντούγκλας Αουγκούστο που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας:

«Τα παιχνίδια που δίνουν τώρα στα πλέι-οφ είναι λίγο περίπλοκα. Μας πλήγωσε το γεγονός ότι δεν καταφέραμε φέτος να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ. Το μυστικό για να τα καταφέρουμε είναι να δουλέψουμε πιο σκληρά και να αναζητήσουμε τον ρόλο μας σε αυτές τις διοργανώσεις».

Για την προσαρμογή του στη νέα του ζωή στην Ευρώπη:

«Ήταν λίγο περίπλοκα, γιατί όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με τη Βραζιλία. Όμως οι συμπαίκτες μου στον ΠΑΟΚ με βοήθησαν αμέσως να προσαρμοστώ, όλοι στην ομάδα ήταν καλοί μαζί μου. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα νιώθω ακόμα καλύτερα και σαν στο σπίτι μου στην Ελλάδα».

Σχετικά με Βραζιλιάνους παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα:

«Είναι πηγή έμπνευσης για εμένα. Αγωνίστηκαν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ κάποιοι έκαναν πετυχημένη πορεία και στην Ελλάδα. Ελπίζω να αφήσω και εγώ το στίγμα μου».

Όσον αφορά τα άδεια γήπεδα λόγω κορονοϊού:

«Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι πολύ παθιασμένος, ειδικότερα στα ντέρμπι. Είναι πολύ ωραίο να παίζεις στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Μοιάζουν αρκετά με τα ντέρμπι της Βραζιλίας, όμως εδώ είναι ακόμα πιο σημαντικά. Είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις χωρίς κόσμο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε σε αυτό λόγω των συνθηκών».

Τέλος, για τις ευκαιρίες που δεν είχε στην Κορίνθιας, σχολίασε:

«Δεν θα ήθελα να πω ότι ήταν κάτι που με πόνεσε. Όλοι οι παίκτες θέλουν φυσικά να παίζουν, αλλά ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και τις δικές του επιλογές. Δεν μπόρεσα δυστυχώς να τους δείξω τι αξίζω, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου και δεν μπορούμε να λυπούμαστε γι΄αυτό».

Διαβάστε ακόμη...