Η διορία και η ευκαιρία

Από paok24.com:Κάποιοι θέλουν να ασχολούνται με τον επόμενο προπονητή της ομάδας, αλλά τα φλέγοντα ζητήματα είναι άλλα και το αγωνιστικό μπαίνει στην εξίσωση μετά τον ορισμό της διοίκησης.
Πηγή: paok24.com
Η διορία και η ευκαιρία

Η σεζόν στο μπάσκετ έκλεισε και ήδη οι περισσότερες ομάδες κοιτούν το μέλλον. Άλλες είναι έτοιμες να αποσυρθούν όπως το Ρέθυμνο, άλλες μειώνουν τα μπάτζετ τους όπως η ΑΕΚ και ο Προμηθέας, άλλες δεν ξέρουν εάν θα υπάρχουν σε ένα μήνα όπως ο Ιωνικός και άλλες προσπαθούν να φτιάξουν τη νέα τους διοίκηση όπως ο ΠΑΟΚ.

Πέραν από ειδήσεις όπως η πρόσληψη του Τζον Κόρφα ή του Χάρη Μαρκόπουλου σαν πρώτο προπονητή, που μάλλον ήταν άλλη μία ζαριά στην ειδησεογραφία της ομάδας, το θέμα το οποίο θα έπρεπε να καίει τους πάντες, δεν θα έπρεπε να είναι ποιος θα είναι ο προπονητής, αλλά ποιος θα τον επιλέξει και για ποιο σκοπό. Με άλλα λόγια ο ΠΑΟΚ θέλει τον Κόρφα, θέλει τον Μαρκόπουλο, θέλει τον Μουλαομέροβιτς, αλλά τι στόχους έχει; Τι εχέγγυα τους δίνει; Ποιοι θα είναι στη νέα διοίκηση της ομάδας για να επιλέξουν κάποιον για τη θέση του προπονητή.

Άρα η συζήτηση περνά και πάλι εκτός του αγωνιστικού πλαισίου και όλα περιστρέφονται γύρω από την καταληκτική ημερομηνία του ΕΣΑΚΕ που είναι η 30η Ιουνίου και την εγγυητική επιστολή των 200.000 ευρώ. Πάνω σε αυτό το κομμάτι ο ΠΑΟΚ έχει ως προτέρημα, ότι δεν έχει εκπέσει η εγγυητική της περσινής σεζόν, άρα με άλλα λόγια, η διοίκηση της ομάδας θα πρέπει να εγγυηθεί για 140.000 και όχι για όλο το ποσό.

Πηγαίνοντας τώρα στο κομμάτι της νέας διοίκησης, το δεύτερο προτέρημα της φετινής χρονιάς είναι η ημερομηνία της 30η Ιουνίου. Με άλλα λόγια ο ΑΣ ΠΑΟΚ που έχει την κύρια ευθύνη για το τμήμα, ξέρει ότι πρέπει να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες και έτσι μέχρι τέλους του μήνα όλα τα θέματα της νέας διοίκησης και της εγγυητικής να έχουν διευθετηθεί. Θέλετε μήπως να θυμηθούμε πέρσι πότε ξεκίνησε η διοίκηση; Ήταν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όταν κλήθηκαν τα μέλη της διοίκησης να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της χρονιάς.

Έτσι η μικρή θηλιά της λίγκας και της ομοσπονδίας στο συγκεκριμένο θέμα, μάλλον καλό έκανε στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, που φαίνεται να έμαθε τα λάθη του περσινού καλοκαιριού και δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως και την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...