Απίστευτες καταγγελίες Καραλή για ΟΣΦΠ

Από inpaok.com:Ο Γιάννης Καραλής με ένα άρθρο-γροθιά στο στομάχι εξηγεί όλες τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και της δημοσιογραφίας περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο απόλυσης του από τη NOVA μετά από 24 χρόνια... Αιτία; «Ήμουν ανεπιθύμητος στο Καραϊσκάκη»...
Πηγή: inpaok.com
Απίστευτες καταγγελίες Καραλή για ΟΣΦΠ

Η διαρροή του Ολυμπιακού στο θέμα Μιραλάς «αν ανοίξουμε κέντρο αποκατάστασης, το συζητάμε» άνοιξε τελικά τον ασκό του Αιόλου προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι οι Έλληνες μία χαρακτηριστική περίπτωση για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στον «μικρόκοσμο» του ποδοσφαίρου. Για το πώς άνθρωποι με σπουδαία προσφορά στη δημοσιογραφία εκτινάσονται χωρίς αλεξίπτωτο στο κενό από τη μία στιγμή στην άλλη...

Η υπόθεση Μιραλάς και τα όσα διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες από το λιμάνι δεν είναι αποσπασματική. Δεν μπορεί να κριθεί μεμονωμένα. Διότι υπάρχει παρελθόν. Κι όσοι πληροφορηθούν σήμερα από τα χέρια του Γιάννη Καραλή το «παρασκήνιο» ίσως αντιληφθούν πολλά. Όσοι θέλουν βεβαίως γιατί υπάρχουν και αρκετοί που εθελοτυφλούν από αγάπη ή συμφέρον για την ομάδα τους...

Ο γνωστός σπορτκάστερ, επί 24 χρόνια στη NOVA, επανήλθε την Παρασκευή 04/06/2020, με νεότερη επιστολή-καταγγελία προς την ΕΣΗΕΑ ζητώντας να πληροφορηθεί την πορεία της προηγούμενης καταγγελίας του.

Πριν όμως, από αυτό ακολουθεί το άρθρο του στο SDNA στο οποίο εξιστορεί τα γεγονότα.

"Αν ανοίξουμε κέντρο αποκατάστασης το συζητάμε"!!!

Μάλιστα. Τώρα εξηγούνται ΟΛΑ. Όχι πως αποκτούν και κάποια λογική βάση, όμως (τουλάχιστον) εξηγούνται...

Όπως θα δείτε (και μάθετε, ίσως) στην επισυναπτόμενη καταγγελία μου στην ΕΣΗΕΑ, τον... κοντινό (τι είναι 2 χρόνια και βάλε) Μάη του 2018, ο ΟΣΦΠ διαμήνυσε -μόνο... προφορικά, βεβαίως- στη NOVA ότι ήμουν "ανεπιθύμητος" στο "Γ. Καραϊσκάκης" διότι "οι ερωτήσεις μου στον Μιραλάς δεν άρεσαν στην διοίκηση της ομάδας". Ωραία!!!

Κάπου εκεί θεσπίστηκε νέος τρόπος κρίσης της εργασίας ενός δημοσιογράφου: Αν οι ερωτήσεις του... "αρέσουν" ή όχι στην... διοίκηση της ομάδας του συνεντευξιαζόμενου αθλητή, κρίνεται αρεστός. Αλλιώς...

Τέλος πάντων – κι αφού επισήμως (αλλά και ανεπισήμως) – ο ΟΣΦΠ αρνήθηκε να πει (στη NOVA αλλά και σε μένα προσωπικά) τι ακριβώς ήταν αυτό που τον... ενόχλησε, ενδελεχές ψάξιμο σε σχέση και με όσα ακολούθησαν, αλλά και εσχάτως "διέρρευσαν" οδηγούν σε ασφαλές συμπέρασμα: ο Μαρινάκης (και κανένα... Δ.Σ βεβαίως) ενοχλήθηκε γιατί ...τολμήσαμε να ρωτήσουμε στον "αέρα" τον Μιραλάς αν θα ήθελε να παραμείνει στον ΟΣΦΠ και μετά το πέρας του δανεισμού του από την Everton.

Δεν... μυρίσαμε τα νύχια μας, δηλαδή, για το ότι ο Μαρινάκης ΔΕΝ σκόπευε να πληρώσει τα (αν θυμάμαι καλά) 6 εκατομμύρια ευρώ και να κρατήσει τον Βέλγο. Ναι, καλά διαβάσατε: Φεβρουάριο του 2018, χωρίς καμμία ανακοίνωση του ΟΣΦΠ ή ρεπορτάζ των ΜΜΕ, με τον ρεπόρτερ ΟΣΦΠ στη NOVA -και νυν υπεύθυνο του γραφείου τύπου των Πειραιωτών- Νίκο Γαβαλά να μην έχει αφήσει καν... υπόνοιες για κάτι τέτοιο, εγώ, ΑΣΧΕΤΟΣ με το ρεπορτάζ των ομάδων (γενικώς), καθώς η NOVA πάντα είχε και έχει, εξειδικευμένους ρεπόρτερ για κάθε ομάδα, ΔΕΝ έπρεπε να ρωτήσω τα αυτονόητα γιατί... "δεν άρεσαν στον πρόεδρο"!!!

Αντιλαμβάνεστε τι ακολούθησε...

Ο, πολλάκις "κάτοικος σουίτας-Μαρινάκη, στα ευρωπαϊκά ματς του... θρύλου της καρδιάς του", Διευθύνων Σύμβουλος της NOVA (Παπαδόπουλος), αποφάσισε να... απολυθώ.

Παρότι από την 1η μέρα λειτουργίας (πολύ πριν εμφανιστεί ο ίδιος, δηλαδή) της συνδρομητικής τηλεόρασης και για 24 συνεχόμενα έτη ήμουν -όχι απλά παρών, αλλά- στην 1η γραμμή του σταθμού, μεταδίδοντας ...ένα σωρό ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος, αγώνες ελληνικών ομάδων (ποδοσφαίρου και μπάσκετ) στην Ευρώπη, τελικούς champions league (2007, 2009, 2015), και παρουσιάζοντας τις περισσότερες και σημαντικότερες εκπομπές και εκδηλώσεις που κάλυψε η συνδρομητική τηλεόραση αυτά τα 24 χρόνια (σ.σ Οκτώβρης 1994- Ιούλιος 2018)...

Και, το κυριώτερο, χρησιμοποιώντας με ως κεντρικό πρόσωπο (σ.σ ως "πρόσωπο του σταθμού" όπως οι ίδιοι έλεγαν) σε ΚΑΘΕ κεντρική διαφημιστική καμπάνια. Ακόμη και στα εσωτερικά συνέδρια με έστελναν για να μιλώ στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Κι όλα αυτά, χωρίς έστω μία ευχαριστήρια επιστολή για την... 24ετή συνεργασία μας και χωρίς να ενημερωθώ εγκαίρως ώστε να ευχαριστήσω τους συνδρομητές και τον ίδιο τον σταθμό για την συμπόρευση 24 ετών...

Θέλετε και το καλύτερο;

Φέτος τον Ιανουάριο συνεργάστηκα με τον ANT-1 ενόψη του EURO 2020. Ε, στο πρώτο μας αίτημα για συνέντευξη με παίκτη του ΟΣΦΠ στην Κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του σταθμού, η απάντηση ήταν πως "όσο έχετε τον Καραλή παρουσιαστή δεν σας δίνουμε παίκτη της ομάδας"!!!

Δεν άλλαξαν γνώμη ούτε όταν τους ειπώθηκε πως, ούτως ή άλλως, θα έκανε άλλος δημοσιογράφος τη συνέντευξη και θα την παρουσίαζε (πάσαρε) ο συμπαρουσιαστής μου!

Σε προφορική επικοινωνία μας, δε, ο Γαβαλάς μου ξεκαθάρισε ότι "έχουμε πρόβλημα μαζί σου και για τα παλαιότερα (υπόθεση Μιραλάς) και γιατί ενώ είμαστε ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ με τον ΠΑΟΚ, εσύ βγήκες και μίλησες για όσα είχαν γίνει (υπόθεση Μιραλάς) στον Θωμαίδη, στο κανάλι του Σαββίδη", ξεκαθαρίζοντάς μου πως "ουδέποτε ο ΟΣΦΠ, και στην ιστορία της NOVA και τώρα, στον ΑΝΤ-1, ζήτησε να απολυθείς".

Κι όπως αντιλαμβάνεστε... μ΄ έπεισε.

Υ.Γ Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην διοίκηση του ΑΝΤ-1 και προσωπικά στον συνάδελφο Πρόδρομο Παπαηλιόπουλο που (παρότι γνωστός... Ολυμπιακός ο ίδιος) όχι απλώς δεν ενέδωσε σε "εκβιαστικού τύπου" διλλήματα, αλλά με έκανε να αισθάνομαι πως εργάζομαι σε ένα πραγματικά μεγάλο κανάλι που ξέρει να τιμά τις συνεργασίες του και να μην βάζει εμπόδια στους δημοσιογράφους που συνεργάζεται μαζί τους.

Υ.Γ1 Ακολουθούν οι καταγγελίες μου στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και η απάντηση που μου έστειλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 4/6/2020

ΠΡΟΣ: Δ.Σ ΕΣΗΕΑ

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Δ.Σ ΠΣΑΤ

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Με την παρούσα, θα ήθελα να σας επισημάνω πως εδώ και 2 χρόνια (και πλέον) περιμένω την (όποια) ενέργεια του Δ.Σ της ένωσής μας, μετά την επιστολή-καταγγελία που σας είχα καταθέσει στις 28/5/2018. Υπενθυμίζω πως αρχικά την διαβιβάσατε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο στις 7/2/2019 με ενημέρωσε εγγράφως πως σας την επέστρεψε, τονίζοντας:

"Μετά τη μελέτη της επιστολής σας, το ΠΠΣ διαβίβασε σχετικό έγγραφο προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έχει την αρμοδιότητα να στηλιτεύσει με ανακοίνωσή του την ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ "Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ" για την εκτέλεση των δημοσιογραφικών σας καθηκόντων".

Στους 16 μήνες που ακολούθησαν... "ούτε φωνή, ούτε ακρόαση" από το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, παρότι πολλές ήταν οι ανακοινώσεις της υπέρ της ελευθεροτυπίας και του ότι θα πρέπει να ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΙ στην εκτέλεση του έργου τους οι δημοσιογράφοι.

Μάλιστα, η σπουδή του Δ.Σ (και ορθώς, ΟΡΘΟΤΑΤΑ) να στηλιτεύσει στο διάστημα αυτό, με επίσημες ανακοινώσεις, αντίστοιχες συμπεριφορές κατά συναδέλφων μου αθλητικών συντακτών, μου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη απορία.

Πιστεύοντας ότι ΟΛΟΙ οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, αντιμετωπίζουν μόνον ως ιδιοκτήτες και όχι ως... "ΑΦΕΝΤΙΚΑ" των ΜΜΕ, ακόμη κι αυτών (των ΜΜΕ) στα οποία μπορεί να (τυχαίνει να) εργάζονται κι οι ίδιοι, αναμένω, έστω και με αυτή τη χαρακτηριστική αργοπορία (κάλλιο αργά παρά... ποτέ, που λέει κι ο λαός μας), να πράξετε τα δέοντα.

Αφού, όπως μου τονίζει και το ΠΠΣ στην επιστολή της 7ης Φεβρουαρίου του 2019 (σ.σ επισυνάπτεται), "το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ έχει την αρμοδιότητα".

Υ.Γ Για την διευκόλυνσή σας ακολουθεί το κείμενο της αρχικής επιστολής- καταγγελίας μου, της 28ης Μαίου 2018.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 28/5/2018

ΠΡΟΣ: Δ.Σ ΕΣΗΕΑ

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Δ.Σ ΠΣΑΤ

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να καταγγείλω ένα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ περιστατικό που έλαβε χώρα στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" την 4η Μαρτίου 2018, ημέρα διεξαγωγής του ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της super league.

Όπως σε κάθε αγωνιστική της περιόδου 2017-18, πριν την έναρξη και μετά το πέρας των αγώνων των 19.30΄ , Σαββάτου και Κυριακής, είχα αναλάβει την παρουσίαση ζωντανής εκπομπής στη NOVA, με καλεσμένους από τον χώρο του ποδοσφαίρου, συνεντεύξεις με ποδοσφαιριστές κ.ο.κ.

Την συγκεκριμένη ημέρα, λοιπόν, κατά την άφιξή μου στο εν λόγω γήπεδο, περί τις 18.00-18.10, συνοδεύοντας μάλιστα τον προσκεκλημένο μου προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γιάννη Πετράκη, διαπίστωσα ότι μου απαγορευόταν η είσοδος στο γήπεδο,παρότι από το κανάλι μας είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα και ισχύοντα σε κάθε γήπεδο για όλη τη σεζόν.

Ήτοι, είχε σταλεί εγκαίρως στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ η λίστα με τα ονόματα των διαπιστευμένων εργαζόμενων και ο παραγωγός μας μας είχε προμηθεύσει ήδη τα απαραίτητα εταιρικά καρτελάκια, που πρέπει να φέρουμε κατά την είσοδό μας στο (κάθε) γήπεδο, σε κάθε αγώνα.

Στην συρόμενη θύρα απ΄ όπου συνήθως εισέρχονται οι εργαζόμενοι στη NOVA μου έλεγαν ότι δεν είχαν το όνομά μου στη σχετική λίστα, ενώ τα ίδια μου απαντούσαν και στην είσοδο των δημοσιογράφων, από όπου αποπειράθηκα να μπω, παρότι και ο παραγωγός μας (συνάδελφος Γιώργος Γκόλτσιος) και ο αρχισυντάκτης μας (συνάδελφος Τάκης Κουλουμπής) τους διαβεβαίωναν για το ακριβώς αντίθετο!

Διευκρινίζω πως στον συγκεκριμένο αγώνα δεν μπορούσα να κάνω χρήση των ταυτοτήτων ΠΣΑΤ ή ΕΣΗΕΑ, διότι ήταν κεκλεισμένων των θυρών και ίσχυαν (μόνο) διαπιστεύσεις για τον Τύπο και η ειδική λίστα που ισχύει για ΚΑΘΕ γήπεδο, ΟΛΗ τη σεζόν, για το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα (NOVA), στην οποία το όνομά μου υπήρχε κανονικά!

Κάποια στιγμή, ο συνάδελφος Θωμάς Πήχτας, από το γραφείο Τύπου του ΟΣΦΠ, ήρθε να μου πεί πως για την απαγόρευση εισόδου μου (σ.σ ΜΟΝΟΝ δική μου) είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά, λίγες ημέρες πρίν, τον συνάδελφο δ/ντή των καναλιών NOVASPORTS Γιάννη Φουρνάρο.

Ο τελευταίος με διαβεβαίωσε πως ζήτησε από τον επίσημο ΟΣΦΠ ΕΓΓΡΑΦΩΣ την συγκεκριμένη απαίτησή τους (σ.σ ότι ήμουν "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ" ), όμως ουδέποτε του έστειλαν το παραμικρό και θεώρησε ότι οι όποιες ενστάσεις του ΟΣΦΠ προς το πρόσωπό μου, είχαν ξεπεραστεί...

Τελικά, ο καλεσμένος μας έγινε... δεκτός μετά από ταλαιπωρία 10-15 λεπτών, ο δε καταγγέλων... ΠΟΤΕ (σ.σ μετά από 1 ώρα εκτός της περίφραξης του γηπέδου, αποχώρησα).

Συνομιλώντας αργότερα με τον δ/ντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, συνάδελφο Κώστα Καραπαπά (σ.σ τότε ήταν ακόμη μέλος ΚΑΙ στον ΠΣΑΤ), μου γνωστοποίησε πως " ήταν απόφαση του Δ.Σ του ΟΣΦΠ" και πως " ο Βαγγέλης (Μαρινάκης) έχει εκνευριστεί από τις ερωτήσεις σου στον Μιραλάς και δεν σε θέλει στο Καραϊσκάκη", αναφερόμενος στη "ζωντανή" συνέντευξη του ποδοσφαιριστή Κέβιν Μιραλάς, λίγες ημέρες πριν,στις 18/2/2018, μετά το τέλος του αγώνα ΟΣΦΠ-Πανιώνιος της 22ης αγωνιστικής. Συνέντευξης που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, με τη συμμετοχή του συναδέλφου Γιαννίκου Δούσκα από το στούντιο και παρουσία του προσκεκλημένου μας Νίκου Αναστόπουλου !!!

Αλλά, ας υποθέσουμε πως... "κάτι δεν άρεσε στον Βαγγέλη (Μαρινάκη)". Δεν αντλεί από ΠΟΥΘΕΝΑ το δικαίωμα για την συγκεκριμένη, άκρως ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΙΚΗ "αντίδραση" του...

Αντιλαμβάνεστε πως θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και παντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ τη συγκεκριμένη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ.

Πιστεύω ότι η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, σε διαπιστευμένο για την εργασία του δημοσιογράφο, ενέργεια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ, πέραν του ότι προσέβαλε βάναυσα την δημοσιογραφική μου ιδιότητα και την 33χρονη διαδρομή μου στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, στρέφεται και κατά του κλάδου μας γενικότερα, αρχίζοντας μία πολύ κακή και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ιστορία: Σκεφτείτε την ώρα που οι πρόεδροι και οι μεγαλομέτοχοι θα... "επιλέγουν" το ποιοι δημοσιογράφοι θα κάνουν το όποιο ρεπορτάζ και σε ποιούς θα το... ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ...
Κατόπιν αυτών παρακαλώ όπως πράξετε τα δέοντα, προστατεύοντας τον κλάδο από παρόμοιες ΑΝΟΙΚΙΕΣ παρεμβάσεις.

Στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία για το προαναφερόμενο περιστατικό (σ.σ υπάρχει και σχετικό βίντεο από παρακάμερα της NOVA που βρίσκονταν εκτός γηπέδου και κατέγραψε την όλη άρνηση εισόδου μου στο Γ. Καραϊσκάκης),

με τιμή

Γιάννης Καραλής

Δημοσιογράφος, πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ.

Υ.Γ Αποφάσισα την αποστολή της παρούσης σήμερα, 15 ημέρες μετά το πέρας των εγχώριων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, ώστε να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί, είτε ότι προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις και "θέματα" εν μέσω αγωνιστικών εξελίξεων, είτε ότι ενεργώ ρεβανσιστικά, καθώς στον ΚΑΠ της ΕΠΟ του Ιουλίου 2017, στο άρθρο 29 (Ραδιοτηλεοπτικά- ΜΜΕ), παράγραφο 4, εδάφιο "ζ' αναφέρεται ακριβώς: "Σε περίπτωση που οι διοργανώτριες ή οι ΠΑΕ απαγορεύσουν την είσοδο μέλους του ΠΣΑΤ σε αγώνα, αν και είναι κάτοχος διαπίστευσης, ο ΠΣΑΤ ή τα μέλη του δύνανται να καταγγείλουν την συγκεκριμένη πράξη ή παράλειψη ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της διοργανώτριας".

Διαβάστε ακόμη...