Διπλό με ανατροπή στο Χαριλάου! (1973)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 3/6/1973, ο μεγάλος ΠΑΟΚ του Λες Σάνον αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Άρη, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Διπλό με ανατροπή στο Χαριλάου! (1973)

Το παιχνίδι που ήταν το τελευταίο του πρωταθλήματος, έγινε μπροστά σε 24.000 θεατές (22.468 τα εισιτήρια), σε μια σεζόν που ο ο Δικέφαλος έπαιξε μπαλάρα και του έκλεψαν το πρωτάθλημα με χίλιες δυο μηχανορραφίες.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά είχε τον χαρακτήρα της πολύ μεγάλης ομάδας που δεν καταλάβαινε από έδρες και δυσκολίες που προέκυπταν κατά τη διάρκεια των αγώνων του.

Βρέθηκε στο συγκεκριμένο ματς πίσω στο σκορ στο 26' με πέναλτι που παραχώρησε ο ... Λέλος Βαμβακόπουλος σε χέρι του Μπέλλη και το εκτέλεσε εύστοχα ο Καπερνέκας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα ο Μπέλλης αποβλήθηκε (αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση) και ο ΠΑΟΚ συνέχισε με "10" παίκτες...

Αμέσως μετά την αποβολή ο Σάνον αντικατέστησε τον Χατζηαντωνίου με τον νεαρό τότε Πέλλιο για να οργανώσει καλύτερα την άμυνα. Και τα κατάφερε!

Αρχικά εξαφάνισε επιθετικά τους γηπεδούχους και στη συνέχεια ισοφάρισε με τον Δημήτρη Παρίδη στο 36' (αρχική εικόνα), με τον δαιμόνιο εξτρέμ να εκμεταλλεύεται την απόκρουση του Χρηστίδη και από κοντά να τον εκτελεί!

Στα λεπτά που ακολούθησαν στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ, αν κάποιος δεν γνώριζε για την αποβολή δεν θα μπορούσε να καταλάβει πως η ομάδα που πίεζε έπαιζε με παίκτη λιγότερο!

Αφού χάθηκαν 3-4 σημαντικές ευκαιρίες, ήρθε στο 86' και πάλι ο Παρίδης να βρει δίχτυα και να χαρίσει στον ΠΑΟΚ την 27η νίκη του στο πρωτάθλημα!!!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Στέφας, Ιωσηφίδης, Λάζος, Παρίδης, Αποστολίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Παπάζογλου, Σεμερτζής, Γούναρης, Κωνσταντινίδης, Φοιρός, Καπερνέκας, Παπαϊωάννου (74' Κόκκορης), Δράμπης (67' Συρόπουλος).

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Χατζηαντωνίου (32' Πέλλιος), Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Λάζος.

Πριν το παιχνίδι διεξήχθη ο αγώνας τον Εφήβων με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί και σε αυτόν (1-3) και να αναδεικνύεται πρωταθλητής του Βορείου Ομίλου. Μάλιστα στον τελικό που έγινε στα Τρίκαλα, κέρδισαν τον Παναθηναϊκό 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Ορφανός στο 59' και σήκωσαν τον Πανελλήνιο τίτλο!!!

* Για την ιστορία εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

- Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

- Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

- Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

- Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

- Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν!

* Στην αρχική photo, διακρίνεται ο Παρίδης να ετοιμάζεται να πλασάρει τον Χρηστίδη και να ισοφαρίσει το ματς.

* Η τελική βαθμολογία:

Διαβάστε ακόμη...