Γλυκιά ισοπαλία με Ροντρίγκες - Γλύκο! (2016)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 31/5/2016, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των Play Offs της Super League της περιόδου 2015-2016...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Γλυκιά ισοπαλία με Ροντρίγκες - Γλύκο! (2016)

Στην σχεδόν γεμάτη Τούμπα από 23.000 θεατές (20.156 τα εισιτήρια) ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Λέοβατς – Μαλεζά – Βίτορ – Κίτσιου, μπροστά τους ο Τζιόλης, ο Τσίμιροτ και ο Χαρίσης και στην επίθεση Αθανασιάδης, Ροντρίγκες και Πέλκας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στο 6', όταν ο Μαλεζάς έπιασε γυριστό σουτ από κοντά και ο Στιλ ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ!

Ο ΠΑΟΚ υπερείχε, πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, ήταν η ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο, απέναντι σε έναν παθητικό Παναθηναϊκό και στο 18', η Τούμπα πήρε φωτιά όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες με εκπληκτικό σουτ στο "Γ" ξέσκισε τον Στιλ και άνοιξε το σκορ.

Στο 26', ο Παναθηναϊκός στην πρώτη τελική του ισοφάρισε όταν σουτ του Λουντ, βρήκε στο πόδι του Βίτορ και ξεγέλασε τον Γλύκο. Γκολ από το πουθενά για την αθηναϊκή ομάδα!

Ο Λουντ κάλυψε μια απόσταση αρκετών μέτρων χωρίς να δεχθεί μαρκάρισμα από τα αμυντικά χαφ! Η αθηναϊκή ομάδα μετά την ισοφάριση ανέβασε την απόδοσή της, κυκλοφόρησε κατά διαστήματα αλλά από τελικές το απόλυτο μηδέν. Ούτε όμως και ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να βγει μπροστά και να απειλήσει...

Στην επανάληψη είδαμε ένα κακό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε διάθεση να ρισκάρει, διαχειρίστηκε εύκολα το ματς απέναντι στον ανήμπορο Παναθηναϊκό. Φάσεις πάντως δεν έβγαιναν με τίποτε!

Στο Στο 79' ο Χαρίσης με προβολή πλάσαρε τον Στιλ που απέκρουσε σε κόρνερ και στο 86' χρειάστηκε η φοβερή απόκρουση του Γλύκου σε σουτ του Πέτριτς σε κόρνερ για να μείνει ως το τέλος το χρυσό 1-1!

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που δικαιούνταν με βάση τη συνολική του παρουσία στα Play Offs, στα οποία ήταν η καλύτερη ομάδα! Ζεστό χειροκρότημα στο τέλος σε παίκτες και Σαββίδη από τους 25.000 θεατές!!!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Πέλκας (60' Κοροβέσης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (80' Μπερμπάροφ).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Μέστο, Αμπέιντ (75' Βλαχοδήμος), Ζέκα, Λουντ, Κλωναρίδης (80' Πέτριτς), Λέτο, Ευαντζελίστα (61' Μπουμάλ).

O Βλάνταν Ίβιτς μίλησε μετά την δήλωση του μεγαλομετόχου της ομάδας, που τον έχρισε προπονητή του Δικεφάλου και για την νέα αγωνιστική περίοδο...

Αναλυτικά τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα Play Offs και την παραμονή του στο τιμόνι του Δικεφάλου: "Δεν σκεφτόμουν καθόλου το μέλλον το δικό μου, αυτές τις μέρες. Σκεφτόμουν την ομάδα, να πετύχουμε το στόχο μας, να προετοιμάσω την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό είχα στο μυαλό μου. Δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά και στο τέλος το καταφέραμε.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, έδωσαν το 100%, και στους συνεργάτες μου, και σε όλους τους ανθρώπους, που ήταν δίπλα μας. Αυτή η επιτυχία δίνει δύναμη σε όλους μας".

Για την θετική ψυχολογία που προσέδωσε στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ: "Οι παίκτες χρειάζονται στήριξη, θέλουν την αλήθεια και σκληρή δουλειά. Και στήριξη στα δύσκολα. Αυτό είναι το πρώτο που κάναμε. Όταν ήρθα πριν 2,5 – 3 μήνες θυμάμαι ότι η ομάδα δεν ήταν καλά ψυχολογικά.

Το πρώτο, ήταν να προσπαθήσω να τους ανεβάσω. Να πιστέψουν στον εαυτό τους, ότι δεν είναι τυχαία εδώ, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δούλεψαν σκληρά, είχαν απίστευτη θέληση, για ακόμη μια φορά, μπράβο τους".

Για την καθοριστική επέμβαση του Γλύκου: "Δεν μπορώ να απαντήσω σ΄ αυτό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου εύκολο. Δυσκολίες υπάρχουν. Και για τους παίκτες, και για τους προπονητές. Εκεί που ήμασταν εμείς, δεν ήταν εύκολο. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου, στους παίκτες σου, στον τερματοφύλακα".

Για το αν αισθάνεται έτοιμος για το χτίσιμο της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν: "Φυσικά και είμαι έτοιμος. Διακοπές για μένα δεν υπάρχουν. Ξέρω τι δουλειά έχω μπροστά μου. Εμείς ξεκινάμε από αύριο να δουλέψουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε τον καινούριο ΠΑΟΚ".

Για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς: "Δεν έχω τη φιλοσοφία, ότι πρέπει να αλλάξει όλη η ομάδα. Σίγουρα κάποιοι θα έρθουν, κάποιοι θα φύγουν. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι ακόμη, δεν έχω σκεφτεί το αύριο.

Από αύριο θα ξεκινήσουμε. Θα βγάλουμε προγραμματισμό. Ο πρόεδρος, ο κ. Μίχελ, δουλεύει ασταμάτητα, ψάχνει, ταξιδεύει. Έχει αρκετά πράγματα να μου παρουσιάσει.

Κι εγώ από εδώ και πέρα θα ψάξω να βοηθήσω και τον ίδιο, γι΄ αυτό που θέλουμε, για το πως πρέπει να παίξει η ομάδα, να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες. Στο κεφάλι μου έχω κάποια πράγματα, που θέλω να αλλάξω, κάποιες θέσεις, που χρειαζόμασταν παίκτες. Οι περισσότεροι από τους παίκτες, που έχουμε, θα μείνουν".

Για το τι προσδοκά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Όπως σήμερα και στο παρελθόν, περιμένουμε στήριξη. Ακόμη κι όταν έχει δυσκολίες. Έτσι στηρίζεται η ομάδα. Υπάρχουν ομάδες που δεν ξεκινούν καλά, αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα. Καμιά ομάδα δεν μπορεί να έχει άνοδο από την αρχή και να τερματίζει εκεί. Στις δυσκολίες, που πάντα υπάρχουν, χρειάζεται η ομάδα στήριξη".

Για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να προσδώσει στην ομάδα: "Δεν μπορούμε να περιμένουμε να κάνουν άμυνα μόνο οι αμυντικοί, και επίθεση μόνο οι επιθετικοί. Εγώ ξέρω τι θέλω, το έχω στο μυαλό μου, αυτό θα προσπαθήσω να κάνουμε από την πρώτη μέρα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθεί πολύ να ανέβει επίπεδο. Όλοι πριν από μένα έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Εγώ με τους συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αυτό που νομίζουμε ότι χρειάζεται η ομάδα. Καταλαβαίνουμε σε ποια ομάδα είμαστε και τι ζητάει ο κόσμος".

Για τα λίγα γκολ που έχουν σημειώσει οι μέσοι του ΠΑΟΚ: "Οι περισσότεροι είναι μεσοαμυντικοί. Είναι ένα κομμάτι που χρειάζεται βελτίωση στην ομάδα"

Για την συνταγή της επιτυχίας στη διαδικασία των Play Offs: "Αλλάξαμε το σύστημα, παίξαμε με 4 πίσω. Η τακτική μου ήταν διαφορετική από του κ. Τούντορ. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, γιατί αυτός ξεκίνησε τη δουλειά και έχει ένα μερίδιο στην επιτυχία".

Για τις συζητήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη για το μεταγραφικό σχεδιασμό: "Ο μεγαλομέτοχος έχει δείξει στο παρελθόν ότι στη μεταγραφική περίοδο, δεν έχει πρόβλημα να πάρει ότι χρειάζεται η ομάδα. Δεν κάναμε καμιά κουβέντα για το αύριο, γιατί περιμέναμε το παιχνίδι. Οι συνεργάτες μου δουλεύουν μαζί μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα, και προσπάθησαν στις ακαδημίες κι εδώ, να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για να πετύχει ο ΠΑΟΚ. Μαζί τους θα μιλήσω, θα κάνουμε τα σχέδιά μας".

Για τα συναισθήματα που τον διακατέχουν: "Είναι μία βραδιά χαράς, δεν υπάρχει άγχος. Δουλεύουμε, ξέρουμε τι θέλουμε, ευτυχώς πετύχαμε. Θα μπορούσαμε και να μην πετύχουμε... Αλλά όταν ξέρεις τι θέλεις, δουλεύεις και προσπαθείς".

Ο Μιγκέλ Βίτορ μετά τη λήξη του αγώνα, μίλησε για το μέλλον στον Δικέφαλο...

Αναλυτικά τόνισε ο Πορτογάλος αμυντικός:

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Είχαμε μία κουβέντα και μου είπαν ότι θα έχω μια ενημέρωση πριν από τα Play Offs. Δεν την είχα όμως. Με παράπονο το λέω, αλλά είμαι τρία χρόνια εδώ, δε νομίζω να περίμεναν να αποδείξω τι αξίζω και τι μπορώ να κάνω, μέσα από αυτά τα έξι ματς.

Έχουμε αλλάξει πολλούς προπονητές και αρκετούς παίκτες. Νομίζω έχω δείξει ποιος είμαι. Αυτό που συζητήσαμε τώρα ήταν ότι θα ξαναμιλήσουμε αύριο-μεθαύριο, αλλά εγώ θα πρέπει να αποφασίσω σύντομα τι θα κάνω στη ζωή μου».

Για τα συναισθήματα του στο διάστημα που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ: «Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Πέρασα τρία εκπληκτικά χρόνια. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους. Κόσμο, συμπαίκτες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σαββίδη. Έχει επενδύσει πολλά χρήματα κι έχει δώσει προοπτική στην ομάδα. Έχει βάλει τα πράγματα σε μία σειρά, γιατί τα προηγούμενα χρόνια σπαταλήθηκαν κάποια χρήματα».

Ο πρωταγωνιστής (Γκάρι Ροντρίγκες) της αναμέτρησης χάρη στο υπέροχο γκολ που σημείωσε μετά το ματς τόνισε...

«Νομίζω όλοι θα κάνουμε καλές διακοπές. Είμαι πολύ χαρούμενος που μια πολύ δύσκολη σεζόν έκλεισε με όμορφο τρόπο. Στην αρχή των πλέι οφ κανένας δεν το περίμενε, μόνο εμείς είχαμε την πίστη. Χαίρομαι πάρα πολύ που κάναμε και τους υπόλοιπους να πιστέψουν ότι θα τα καταφέρουμε, όπως και κάναμε».

Για τον απολογισμό της σεζόν: «Σε ομαδικό επίπεδο ήταν μια δύσκολη σεζόν που ξεκίνησε με πολλούς καινούργιους παίκτες. Χρειάστηκε καιρός για να γίνουμε ομάδα να βρούμε χημεία. Έκλεισε με πολύ χαρούμενο τρόπο πετυχαίνοντας το πιο σημαντικό στόχο της ομάδας. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα. Νιώθω πολύ όμορφα εδώ και χαίρομαι που βοήθησα με τον τρόπο μου να πετύχει η ομάδα το στόχο».

Για την παραμονή του Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι της ομάδας: «Πρώτα από όλα πολλά συγχαρητήρια γιατί το αξίζει σαν άνθρωπος. Μας πήρε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και πέτυχε κάτι που φαινόταν αδύνατο. Το άξιζε και σαν προπονητής και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα είναι μια καλή συνεργασία»

Ο Παναγιώτης Γλύκος, σε δηλώσεις του ανέφερε το πόσο σημαντικό ήταν για την ομάδα να είναι ενωμένη στα Play Offs!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Σήμερα δώσαμε το 100% και αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος όσοι μας είχαν ξεγραμμένους. Μαζί με το προπονητικό team δουλέψαμε πολύ σκληρά. Όλοι μαζί βγάλαμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να πάρουμε ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ. Έστω και αν αυτό ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι, γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε η βαθμολογία δε γινόταν να βγει πιο νωρίς ο πρώτος".

Και συνέχισε: "Θεωρώ ότι είμαστε ενωμένοι, αυτό που μας βγήκε στο γήπεδο ήταν πολύ καλό. Το ευχαριστηθήκαμε μαζί με το κόσμο μας. Απόψε πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα, σε όλους αυτούς που πίστεψαν σε εμάς και στον προπονητή, που κατάφερε να αλλάξει μια δύσκολη κατάσταση".

O Χάρης Χαρίσης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως ήταν ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο η έξοδο της ομάδας στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός μέσος μετά το τέλος της αναμέτρησης...

Για τη χρονιά που ολοκληρώνεται: «Για μένα μία πολύ δύσκολη χρονιά λόγω των τραυματισμών που είχα. Παράλληλα οι μεγαλύτεροι συμπαίκτες μου, με βοήθησαν να αλλάξω τρόπο σκέψης. Άλλαξα πολλά πράγματα στη ζωή μου, τη διατροφή μου, πολλά... Οι μεγάλοι όπως ο Τζαβέλλας, ο Τζιόλης, ο Αθανασιάδης, ο Μαλεζάς με βοήθησαν να αλλάξω τρόπο σκέψης. Ίσως αυτό είναι το μυστικό και για την επόμενη χρονιά, για να συνεχίσω να είμαι στο 100% και να μην έχω τραυματισμούς».

Για τα Play Offs: «Μέσα στη χρονιά είχαμε έλλειψη εμπειρίας σε μερικά παιχνίδια, δηλαδή οι έμπειροι παίκτες μας, δεν έφταναν. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, μας βοήθησαν όλους. Όπως είχα ξαναπεί, πριν τα πλέι οφ είπαμε ότι πάμε για να κερδίσουμε ή να μη χάσουμε όλα τα παιχνίδια και έτσι έγινε...».Για το φινάλε της σεζόν:«Μέσα στη χρονιά δώσαμε λύπες στον κόσμο μας, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για εμάς, έτσι όπως εξελίχθηκε».

Για τη σημασία της συμμετοχής στο Champions League:«Εγώ όλη τη χρονιά πήρα πολλά μαθήματα από τον ΠΑΟΚ. Το θέμα του Champions League είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Η αποψινή είναι η πιο ωραία βραδιά μου στο ποδόσφαιρο και θα δουλέψουμε όλοι σκληρά για να κάνουμε αυτό που πρέπει».Για τον δικό του προσωπικό στόχο:«Αυτό που θέλω εγώ είναι να πάρουμε κάποιον τίτλο όσο πιο άμεσα γίνεται».

Για το τι θα έλεγε σε κάποιον παίκτη αν τον ρωτούσε για τον ΠΑΟΚ: «Θα έλεγα τα καλύτερα, γιατί είναι μία ομάδα που εμπιστεύεται και δίνει ευκαιρίες στους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...