Αυτός είναι ο Μάνδρεντ Ναν!

Από inpaok.com: Προχωράει η υπόθεση της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο CAS για την τιμωρία- σκάνδαλο του Δικεφάλου μετά την σκευωρία του Ολυμπιακού, με το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης να ορίζει ως δικαστή τον Ολλανδό Μάνδρεντ Ναν, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.
Πηγή: inpaok.com
Αυτός είναι ο Μάνδρεντ Ναν!

Ο 60χρονος νομικός έχει και... επαφή με το χορτάρι, αφού προσπάθησε να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα αγωνιζόμενος στην ολλανδική Τέσλαρ, πριν «κρεμάσει» τα παπούτσια του το 1986 για να αφοσιωθεί στην δικηγορία.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της νομικής εταιρίας «De Kempenaer Advocaten N.V» που εδρεύει στο Άρνεμ της Ολλανδίας.

Μπορεί το «πέρασμα» του από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο να ήταν μικρό, όμως ο Ναν έχει συμμετάσχει σε αρκετές επιτροπές της εγχώριας αθλητικής δικαιοσύνης. Πλέον είναι εν ενεργεία μέλος πειθαρχικής επιτροπής της ολλανδικής ομοσπονδίας, από το 2015 μέχρι και σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πέρσι (2019) ήταν πρόεδρος και της πειθαρχικής επιτροπής για τα ζητήματα ντόπινγκ.

Στις τάξεις του CAS ο Ναν βρίσκεται από το 2002 μέχρι και σήμερα, ενώ η πιο «ηχηρή» υπόθεση που κλήθηκε να δικάσει ήταν η προσφυγή του πρώην προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, που αποπέμφθηκε από την θέση του, λόγω του σκανδάλου διαφθοράς, απορρίπτοντας την έφεση του Ελβετού παράγοντα.

Επιπλέον, είχε ασχοληθεί και με την σημαντική υπόθεση της κόντρας της Μάντσεστερ Σίτι με την UEFA αναφορικά με το FFP μετά την διαρροή εγγράφων μέσω του «Football Leaks». Μάλιστα, ήταν και πάλι πρόεδρος της επιτροπής του CAS που ασχολήθηκε με την πολύκροτη υπόθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η σχετική «καρτέλα» του Ναν στην επίσημη ιστοσελίδα του CAS, από το 2002 μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 150 υποθέσεις ως πρόεδρος- διαιτητής, ενώ από το 2016 είναι και αναπληρωτής στο περιφερειακό Δικαστήριο του Οβερισέλ στην Ολλανδία.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως λέκτορας- ομιλητής σε αρκετά σεμινάρια που αφορούν τον αθλητικό νόμο, υπό την αιγίδα της Ολλανδικής ομοσπονδίας, του CAS αλλά ακόμα και της UEFA και του παγκοσμίου οργάνου ποδοσφαιριστών, FIFPRO.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...