Ήττα στη Ριζούπολη με τη σκέψη στον τελικό! (1971)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 30/5/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα στη Ριζούπολη με τη σκέψη στον τελικό! (1971)

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (2.979 τα εισιτήρια), γνώρισε για μια ακόμη φορά την ήττα στο συγκεκριμένο γήπεδο, χάνοντας με 1-0, με γκολ που σημείωσε για την ομάδα της Ριζούπολης ο Δημόπουλος στο 61'.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αδιάφορος βαθμολογικά για το παιχνίδι, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας τους, καθώς τερμάτισαν στην 6η θέση, ισόβαθμοι του Ολυμπιακού με 71 βαθμούς...

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και 2-3 μικροευκαιρίες στο πρώτο 25λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί για πρώτη φορά στο 27', όταν Πιπιλικάκης απέκρουσε δύσκολα το συρτό, γωνιακό σουτ του Κούδα.

Ίδια τύχη είχε στο 36' η πολύ καλή προσπάθεια του Δημήτρη Παρίδη, όπως και το σουτ του Σταυρίδη στο 39' μετά από συνδυασμό Κούδα- Παρίδη – Σταυρίδη.

Στο 44', ο Κούδας προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ να αιφνιδιάσει τον Πιπιλικάκη, όμως αυτός απέκρουσε έστω και δύσκολα.

Στη διπλανή εικόνα διακρίνονται οι Τερζανίδης - Σιμιγδαλάς σε μια μονομαχία τους.

Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λεπτου, η καρφωτή κεφαλιά του Σταυρίδη (ήταν αναμφίβολα ο μοιραίος παίκτης μας στο ματς!) πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων!

Λίγες οι καλές φάσεις στην επανάληψη, με τον Πιπιλικάκη να σταματάει στο 57' την επίθεση του Παρίδη, πέφτοντας με αυτοθυσία στα πόδια του, για να φτάσουμε στο 61' όταν το σκορ άνοιξε, για λογαριασμό του Απόλλωνα!

Ο Θεοδωρόπουλος, πάσαρε στον Ντίνο Δημόπουλο και αυτός με γωνιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μας.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, είχε μια καλή στιγμή στο 70'με τον Σταυρίδη να μην μπορεί να πλασάρει τον Πιπιλικάκη, ενώ στο 90' οι αμυντικοί μας σταμάτησαν την τελευταία στιγμή την επέλαση του Στρατηγού, αποτρέποντας το 2-0...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας και Παπαδόπουλος ενώ από τον Απόλλωνα οι Πιπιλικάκης, Γερούκαλης και Τσιριμιάγκος.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Πιπιλικάκης, Σκληρός, Πλούμπης, Τσιριμιάγκος, Τακτικός, Γερούκαλης, Στρατηγός, Θεοδωρόπουλος, Σκούφος, Ροκκάς, Σιμιγδαλάς (46' Δημόπουλος).

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης (46' Μπέλλης), Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης, Κούδας, Σταυρίδης (71' Λάζος), Σαράφης, Ασλανίδης.

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λες Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη...