«Υπήρξαν μέρες που δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι»

Από paok24.com: Η ιδιαίτερη εμπειρία του Ραζβάν Λουτσέσκου και της συζύγου του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας λόγω κορωνοΐού!
Πηγή: paok24.com
«Υπήρξαν μέρες που δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι»

Σε ιστοσελίδα της πατρίδας του προκειμένου να εξιστορήσει το πως πέρασε και περνάει στη Σαουδική Αραβία λόγω κορωνοΐού, μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και νυν της Αλ Χιλάλ, μίλησε στην ιστοσελίδα "gsp.ro" και μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Μείναμε ανάμεσα στους Σαουδάραβες και περάσαμε εδώ (σ.σ. στο Ριάντ) την πανδημία. Μπορούμε να περπατήσουμε ελεύθερα, εκτός εάν υπάρχουν περιορισμοί για έξοδο από το σπίτι. Έκανα γυμναστική, έμεινα στο σπίτι και πέρασα πολύτιμο και ποιοτικό χρόνο με τη σύζυγό μου, Άννα, η οποία ήταν ευτυχισμένη. Μου είπε πως ήταν η πιο ήσυχη περίοδος που θα μπορούσαμε να περάσουμε.

Δεν ήρθα στη Ρουμανία, γιατί δεν ήξερα αρχικά πώς ήταν το σύστημα καραντίνας. Είχα κολλήσει σε ένα ξενοδοχείο και είπα πως ήταν καλύτερα να μείνω εδώ. Δεν ήξερα πώς να πάω στη Ρουμανία από αυτές τις χώρες, θυμάστε ότι στην αρχή επικρατούσε πανικός.

Όλη αυτή την περίοδο είχαμε ειδική δίαιτα. Για παράδειγμα, υπήρξαν μέρες που δεν επιτρέπονταν να βγούμε από το σπίτι 24 ώρες. Κάναμε παραγγελίες φαγητού μέσω του διαδικτύου, αφού όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έφυγα από το σπίτι μόνο τρεις φορές.

Από την 1η Ιουνίου θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, ενώ θα ανοίξουν πολλές διεθνείς πτήσεις στις 21 Ιουνίου. Πάντως, ο καιρός στη Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να περιορίζει τις περιπτώσεις ασθένειας από τον κορωνοΐό. Έχει 38-40 βαθμούς Κελσίου. Όπως είπα, δεν βγαίνουμε πολύ από το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε δεν μπορώ να πω εάν αυτός ο καιρός ανέχεται εύκολα ή δύσκολα".

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας; "Υπάρχουν αρκετές επιλογές σχετικά με την επανέναρξη του ποδοσφαίρου, είτε από την 1η Αυγούστου είτε από τις 20 Αυγούστου. Στις 15 Ιουνίου, οι αξιωματούχοι των ασιατικών ομοσπονδιών θα συναντηθούν για να αποφασίσουν υπό ποιες προϋποθέσεις και πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα και το Champions League.

Μέχρι τότε, ετοιμάζω διάφορες ποδοσφαιρικές τακτικές, διατηρώ επαφή με τους παίκτες μου και ζω τη ζωή μου με την Άννα» απάντησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, o οποίος οδήγησε την Αλ Χιλάλ στην 1η θέση της βαθμολογίας και στο +6 από την δεύτερη Αλ Νασρ μετά από 22 αγωνιστικές, πριν μπει "λουκέτο" στο πρωτάθλημα λόγω κορωνοΐού, έχοντας ήδη κατακτήσει το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2019-20.

Διαβάστε ακόμη...