Βαθμός χρυσάφι στο ΟΑΚΑ! (2016)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 29/5/2016, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, για την 5η αγωνιστική των play offs της Super League της περιόδου 2015-2016...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Βαθμός χρυσάφι στο ΟΑΚΑ! (2016)

Ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-1-4-1 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Λέοβατς – Τζαβέλλας – Βίτορ – Κίτσιου, μπροστά τους ο Τζιόλης, στα χαφ Ροντρίγκες, Κάτσε– Χαρίσης (εσωτερικοί) – Μακ, και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ στο 11', έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από δυνατό σουτ του Ροντρίγκες, η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ (πολύ κοντά στο «Γ») και πέρασε άουτ!

Στο 17', χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Κλάους! Σε γύρισμα του Μακ, ο Αθανασιάδης σούταρε στην κίνηση αλλά ο Ανέστης απέκρουσε!

Στο 32' ο Τζαβέλλας είδε την κόκκινη καθώς σαν τελευταίος παίκτης κράτησε τον Πέκχαρτ και ο Κομίνης τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το 45', ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους και στον αγωνιστικό χώρο δεν φαινόταν το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας μας...

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης στο 49', έμεινε με 10 παίκτες και η ΑΕΚ, καθώς ο Κομίνης έδειξε κόκκινη στον Πεκχαρτ (2η κίτρινη).

Στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες μας δεν είχαν καθαρό μυαλό να κρατήσουν μπάλα, έκαναν αβίαστα λάθη δίνοντας γήπεδο στην αθηναϊκή ομάδα που είχε μια δυο καλές στιγμές, με καλύτερη τη φάση του 66', όταν ο Αραβίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (οριζόντιο και άουτ) του Γλύκου.

Ο Ίβιτς αντέδρασε από τον πάγκο του και πέρασε στο ματς τον Μαλεζά στη θέση του Τζιόλη και τον Τσίμιροτ στη θέση του Χαρίση σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα που όσο περνούσε η ώρα περιόριζε την όποια δραστηριότητα των γηπεδούχων.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στην επανάληψη, ήρθε στο 75', όταν το δυνατό βολέ του Κάτσε, το απέκρουσε δύσκολα ο Ανέστης!

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Ίβιτς διαχειρίστηκαν καλά το παιχνίδι και πήραν σχετικά εύκολα ένα θετικό αποτέλεσμα που τους καθιστά φαβορί για την πρωτιά στη μίνι διοργάνωση...

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος (89' Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76' Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46' Αραβίδης), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς, Χαρίσης (64' Τσίμιροτ), Τζιόλης (58' Μαλεζάς), Κάτσε, Ροντρίγκες (90' Σκόνδρας), Μακ, Αθανασιάδης.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας τόνισε μεταξύ των άλλων πως στο ματς που ακολουθεί, ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο του μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει την πρωτιά στα play offs!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη φάση της αποβολής του: "Είναι από τις φάσεις που συμβαίνουν. Όλα κρίνονται στο δευτερόλεπτο σε εκείνο το σημεία. Ο Μάνταλος πέρασε μια ωραία μπαλιά, άπλωσα τα χέρια μου στον αντίπαλο ενστικτωδώς, δεν πρόλαβα να τα μαζέψω και είναι μια δίκαιη κόκκινη κάρτα."

Για την βοήθεια που παίρνει ο ΠΑΟΚ από τον Ίβιτς: "Κοιτάξτε το σημαντικό είναι ότι η ομάδα μπορεί και κάτω από τέτοιες καταστάσεις και αντιδρά, μένει σοβαρή και συγκεντρωμένη στο γήπεδο και αυτό σίγουρα το πιστώνεται ο προπονητής και όλα τα παιδιά που αγωνίζονται."

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί στα Play Offs, αν και έχει δώσει από την αρχή της σεζόν 55 παιχνίδια, ενώ είχε και τους περισσότερους τραυματισμούς: "Ναι, είναι σίγουρα μία κόπωση παραπάνω, όμως το τελευταίο διάστημα δουλεύουμε πολύ οργανωμένα και πρώτα από όλα έχει αλλάξει η ψυχολογία μας στον αγωνιστικό χώρο και αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε."

Για τη διαφορά του Ίβιτς με τον προηγούμενο προπονητή σχολίασε: "Υπάρχει σίγουρα διαφορά, όλοι οι ποδοσφαιριστές νιώθουν καλά και κάθε παιχνίδι που περνάει παίρνουμε όλο και περισσότερη ψυχολογία. Αυτό νομίζω φαίνεται μέσα στο γήπεδο."

Για τη βελτίωση της άμυνας στα Play Offs: "Έχω δηλώσει και παλιότερα πως μια καλή άμυνα δεν είναι μόνο οι αμυντικοί, είναι και οι 11 παίκτες συνολικά. Όταν υπάρχει ένα σωστό πλάνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλοι οι παίκτες αμύνονται μαζικά, τότε μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Οπότε η άμυνα ξεκινάει για μένα από την επίθεση, μαρκάρουμε σωστά μπροστά, κλείνουμε όλους τους διαδρόμους στο κέντρο και έτσι οι αμυντικοί έχουν όσο λιγότερες προσπάθειες δύσκολες. Για μένα αυτό το δημιουργεί η ομάδα."

Για τη σοβαρότητα του ΠΑΟΚ στα play offs: "Ταλαιπωρηθήκαμε σίγουρα όλη τη σεζόν, νομίζω ότι δεν μας άξιζε αυτό που ζούσαμε από την αρχή της χρονιάς, με τους τραυματισμούς, με αυτήν την ένταση που υπήρχε γύρω από την ομάδα, ευτυχώς καταφέραμε τον τελευταίο καιρό να ηρεμήσουμε.

Όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα που μίλησα, ο προπονητής πήρε την ένταση αυτή που είχαμε εμείς στα αποδυτήρια και όταν οι παίκτες κατά την άποψή μου είναι ήρεμοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους, αυτό το βγάζουμε στο γήπεδο. Ελπίζω το ίδιο να γίνει και με τον Παναθηναϊκό την Τρίτη και να καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση."

Για αν φοβάται κάτι από τον Παναθηναϊκό την Τρίτη: "Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι, όμως είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε μετά από καιρό με μια γεμάτη Τούμπα, έχουμε καλή ψυχολογία και όπως μας είπε και ο προπονητής σήμερα δεν θα πάμε για την ισοπαλία, δεν μας αρκεί αυτό, θα πρέπει να παρουσιάσουμε το ποδόσφαιρο που δουλεύουμε και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε."

Για το ότι ούτε σήμερα πήγε για την ισοπαλία ο ΠΑΟΚ: "Προσπαθήσαμε να παίξουμε από την αρχή, να κατεβάσουμε την μπάλα, νομίζω ήμασταν πολύ καλοί μέχρι την αποβολή μου, σίγουρα τα πράγματα άλλαξαν μετά. Ευτυχώς στην αρχή του 2ου ημιχρόνου αποβλήθηκε και ο παίκτης της ΑΕΚ, και μπορέσαμε και πάλι να αγωνιστούμε επί ίσοις όροις."

Για το αν σκέφτεται την ευρωπαϊκή κλήρωση του Champions League: "Όχι δεν το σκέφτομαι, δεν σκέφτομαι τίποτε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα σήμερα είναι να πάρουμε το παιχνίδι, είμαι πολύ στενοχωρημένος από την αποβολή, ευτυχώς στην ομάδα δεν κόστισε.

Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, στο προπονητή και σε όλους που έβαλαν τόση προσπάθεια σήμερα για να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε και μένουν ακόμη 90 λεπτά."

Για το αν τους είπε κάτι ο Ίβιτς στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς: "Όχι δεν μιλήσαμε."

Όσο για το δεν πάμε για το "Χ" που αναφέρθηκε πως ειπώθηκε από τον Ίβιτς δείχνει τι ματς περιμένουμε: "Ακριβώς, παίζουμε στην έδρα μας, μετά από καιρό θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας, θα είναι μια επιπλέον ώθηση και ελπίζω να τα καταφέρουμε."

Για το αν η αποβολή του έφερε στους συμπαίκτες του επιπλέον κούραση ενόψει του ματς της Τρίτης: "Νομίζω ήταν λίγα τα λεπτά που παίξαμε με παίκτη λιγότερο. Έπαιξε και η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο. Σίγουρα υπάρχει κόπωση, όμως ελπίζω και πιστεύω πως θα έχουμε τα ψυχικά αποθέματα να αντέξουμε άλλα 90 λεπτά."

Ο προπονητής του Δικεφάλου εξήρε την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στο σημερινό παιχνίδι, ακόμα και όταν αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα, και έδωσε το έναυσμα για το μεγάλο ματς της Τρίτης...

Aναλυτικά τόνισε ο Βλάνταν Ίβιτς:

Για το αν φοβήθηκε όταν έμεινε ο ΠΑΟΚ με 10 ποδοσφαιριστές: "Δεν φοβήθηκα. Σίγουρα δεν ήταν εύκολα όταν μείναμε με 10, αλλά έχουμε καταφέρει μια φορά να παίξουμε με 10 για περισσότερη ώρα. Είχαμε καλό παιχνίδι τότε, είχαμε το ίδιο και τώρα. Σίγουρα δεν ήταν εύκολα να παίζεις κάθε τρεις μέρες και όταν παίζεις με παίκτη λιγότερο τόσο νωρίς είναι ακόμη πιο δύσκολο"

Για την συνολική απόδοση της ομάδας στα play offs: "Οι παίκτες μου έχουν αποδείξει ότι είναι άντρες. Το απέδειξαν σε αυτά τα πλέι οφ και το θα το δείξουν στο τελευταίο ματς. Ξεκινήσαμε με μηδέν βαθμούς και έχουμε τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες ως τώρα. Και την Τρίτη θα τα δώσουμε όλα".

Για τα λάθη στα οποία υπέπεσε ΠΑΟΚ: "Λάθη έγιναν και από τη μία και την άλλη πλευρά. Δεν θέλω να στέκομαι όμως στα λάθη. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, μετά από τόσα ματς και συνεχόμενα ματς".

Για το αν κατέβασε την ομάδα σήμερα για να πάρει την ισοπαλία: "Ήρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν ήρθαμε για ισοπαλία εδώ. Έτσι θα γίνει και την Τρίτη".

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και την νέα χρονιά: "Δεν σκέφτομαι αυτό καθόλου. Πιστέψτε με. Δεν έχω το μυαλό μου εκεί. Με ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι της Τρίτης. Από την αρχή όταν ήρθα προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε την ομάδα ψυχολογικά και αγωνιστικά".

Για το γεγονός ότι την Τρίτη ο ΠΑΟΚ θα ξαναέχει τον κόσμο στο πλευρό του: "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Μόνο τελευταίοι δεν μπορούμε να βγούμε στα play offs. Θα μας βοηθήσει ο κόσμος. Θα την στηρίξει. Έχουμε καιρό να παίξουμε σε μια γεμάτη Τούμπα. Ιδιαίτερα στην πορεία μας στα play offs θα τους φέρει στο γήπεδο για να γίνει ο 12ος παίκτης".

Για την αμυντική προσέγγιση του στα παιχνίδια που παραπέμπει στην εποχή Σάντος: "Ο κ. Σάντος είναι ένας μεγάλος προπονητής και είμαι πολύ τυχερός που δούλεψα μαζί του. Κάνω όμως κάποια δικά μου πράγματα και προσπαθώ με το υλικό που έχω να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίρνουμε τα αποτελέσματα".

Ο Γκάρι Ροντρίγκες στις δηλώσεις του μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε να δώσουμε το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας. Κανείς δεν πίστευε ότι μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που έχουμε κάνει ως τώρα, γιατί στην αρχή ξεκινήσαμε με μηδέν βαθμούς και έχουμε καταφέρει αυτή τη στιγμή να είμαστε πρώτοι. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας πλέον".

Σε ερώτηση για το "μυστικό" της επιτυχίας του ΠΑΟΚ στα play offs δήλωσε: "Παλεύουμε όλοι μαζί πλέον, σαν ομάδα. Όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο, δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ από τον αντίπαλο. Είμαστε πολύ δυνατοί, με μεγάλη συγκέντρωση. Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι και θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρωτιά".

Όσο για το παιχνίδι που ακολουθεί και για το αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει για τη νίκη, δήλωσε: "Δεν κοιτάζω έτσι τις ομάδες, δεν πιστεύω στη τύχη. Σκέφτομαι αποκλειστικά το παιχνίδι. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και πιστεύω μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα, αλλά μην ξεχνάμε πως παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε".

O Εργκούς Κάτσε μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, που ήταν και το τελευταίο του με τον Δικέφαλο για την φετινή σεζόν, καθώς θα ενσωματωνόταν με την Εθνική του ομάδα της χώρας του, δήλωσε..

Για την βελτίωση του ΠΑΟΚ στα play offs: "Φεύγω αύριο και είμαι δυστυχισμένος που δεν μπορώ να κάτσω στο τελευταίο ματς. Να βοηθήσω γιατί είναι τελικός. Όταν άρχισαν τα play offs ήμασταν στο μηδέν και τώρα έχουμε δέκα βαθμούς. Αυτό τα λέει όλα. Δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα, γιατί πριν δεν ήμασταν".

Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Δεν πρέπει να πάμε έχοντας στο μυαλό ότι με «Χ» πάμε στο Champions League. Θέλουμε μόνο για τη νίκη. Γιατί αν πάμε για «Χ» μπορεί να στραβώσει. Θα το δω το ματς, γίνεται να το χάσω".

Για το αν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ και την νέα σεζόν: "Μέχρι στιγμής είμαι στον ΠΑΟΚ. Στο μέλλον δεν ξέρεις. Μόνο ο Θεός ξέρει. Εγώ θέλω να μείνω".

Για τη συμμετοχή της Αλβανίας στο EURO: "Το EURO είναι μεγάλη διοργάνωση, κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να παίξει και είμαστε που θα πάμε. Το γκρουπ που έχουμε είναι δυνατό, αλλά αν παίξουμε όπως στα προκριματικά μπορεί να προκριθούμε."

Διαβάστε ακόμη...